duminică, 17 iulie 2011

Winter Sonata--Dramatism

Datele despre film sunt din Drama Wiki, unde miniserialul apare cu numele de Winter Sonata:


  • Title: 겨울연가 / Gyeoul Yeonga
  • Also known as: Winter Ballad / Winter Love Song / Endless Love 2
  • Genre: Drama, Romance
  • Episodes: 20
  • Broadcast network: KBS2
  • Broadcast period: 2002-Jan-14 to 2002-Mar-19
  • Air time: Monday & Tuesday 21:55
  • Theme Song: From the Beginning Until Now by Ryu
  • Related TV shows: Autumn Tale, Summer Scent, Spring Waltz

Cast

Production Credits

Kim Eun Hee
Yoon Eun-Kyeong
Oh Soo Yun

Teribile scenaristele astea. Deci eram pe la episodul 9 sau 10. Situatie dramatica, tanara mireasa in spe fuge de la locul faptei, unde logodnicul ei a anuntat publicului larg data casatoriei fara sa o consulte si pe ea, ba mai mult, stiind bine ca ea nu prea mai e de acord sa-si lege viata de a lui, fuge deci impreuna cu cel care seamana izbitor cu prima ei iubire, atat de izbitor incat daca nu ma manca undeva pe la episodul 3 sa ridic macar un pic valul de pe ce urmeaza nu mi-ar fi fost greu sa-mi dau seama ca scenaristele trebuie sa fi vazut "Dallasul" unde Boby Ewing a fost inviat brusc, spre deliciul generatiei mele, mare amatoare de oils tycoons, baietii destepti americani. 

Care va sa zica scenaristele nu ne-au dat chiar mura-n gura ca Lee min Hyung si Kang JoongSang ar fi unul si acelasi, dar ar fi trebuit ca sa nu-mi functioneze chiar nici un neuron ca sa nu fi ghicit ca lacrimile varsate la moartea lui KJS erau de prisos.

Deci revenim la scena dramatica. Ajung cei doi tineri cu varste apropiate de trei decenii, sanatosi (exceptand etajul superior al lui, afectat de o grava amnezie) intr-o vila in care sunt singuri-singurei si singura dorinta a mascului e sa-i tina mainile iubitei intr-ale sale si sa o sarute tandru pe frunte. Si vine ora de dormit si el propune sa doarma ea jos si el deasupra. Sa nu va duca mintea la prostii, vorbim doar de un serial sud-coreean, ei dorm in camere separate. Pt noi, europenii, e ciudat ca ea chiar doarme pe jos, chiar daca asternutul parea destul de gros.E de inteles de ce la aceste scene dramatice m-a umflat rasul.

Si asa se explica de ce sotul meu, privind la o scena din "News of the Ginsaeng" intreba "Dar tinerii astia nu au hormoni? Ca au ne-a dovedit-o Soo Ro in secenele sale tandre cu Ah- Hyo, numai ca in serial iubita sfarseste prin harshti, taiata fiind de raul de Shingwy Ghan. 

Ei, uite de aceea serialele mele preferate din toate timpurile, inca din frageda tinerete, de cand cu "Sfantul" sau "Razbunatorii" au fost cele englezesti. Nimeni n-ar putea acuza natia asta de imperialisti bazati pe monarhie ca ar fi excesiv de preocupata de probelemele hormonale, precum mai tanara natie americana, sunt si ei destul de rezervati si pudici in filmele si serialele lor, dar fara a cadea in ridicol. 

Si daca ati fi tentati sa credeti ca sunt atat de acida din cauza varstei sa stiti ca va inselati, chiar si cand eram la varsta oftatului sub clar de luna si a tandrelor imbratisari pe verdele mal al  Dambovitei mi-a functionat spiritul critic cand era vorba de filme.

2 comentarii:

sara spunea...

De asta sunt singura din casa mea care se uita la filmele coreene.Sotul meu ma inebuneste cu intrebari de genul: "Da' nu se pupa deloc?" " Iii,ce iubire mai este si asta?" si degeaba incerc eu sa ii spun ca asa e la ei,nu vezi mai mult de o atingere pe mana,zambet in coltul gurii,imbratisare calduroasa sau pupic pe frunte .

Viorica spunea...

Aici banuiesc ca e ceva mai complicat, ca nici nu TREBUIE sa fie mai mult. Acum vad episodul 11.