duminică, 2 august 2009

Ce verde era valea mea Petunii

Prima data am vazut marea intr-o excursie organizata de IASul unde lucra tatal meu. In cele doua zile am mers cu autobuzul de la Mamaia la Mangalia si am facut baie in Mamaia, Eforie (cred ca Nord) si Mangalia.
Insa ce ne-a impresionat cel mai tare, pe mine si pe mamitza, au fost petuniile din Mamaia, mult mai mari si mai frumos colorate decat banalele noastre petunii albe si mov deschis din gradina de acasa. Doar parfumul Reginei noptii de acasa mai putea rivaliza cu frumusetea acelor flori de la mare. De cativa ani am vazut si in Bucuresti petunii frumos colorate, mai ales la balcoane. Chiar si eu mi-am cumparat un ghiveci cu cateva tufe mov, invoalte (cu petale mai multe decat soiul obisnuit) si cu un parfum puternic, care amintea de cel al crinilor imperiali.
In vara asta administratia Strandului Ciurel a impodobit strandul cu nenumarate lazi cu flori, in special petunii. S-au plantat si pomisori decorativi in cutii, dar parca tot petuniile, cu florile lor viu colorate, inveselesc mai tare atmosfera.

4 comentarii:

disa spunea...

Intr-adevar, petuniile sunt cele mai frumoase flori! Din pacate, le-am descoperit doar de putini ani...

Viorica spunea...

Ei,sa nu nedreptatim trandafirii...Sau lalelele.

Anonim spunea...

Minunate fotografii! Explozia de culoare si gingasie a petuniilor tale mi-au incantat dimineata. Purced la treburile zilnice cu ochii mangaiati de ele. S-au intiparit pe retina si de cate ori ma voi simti obosita, voi inchide ochii si-mi voi reactualiza aceste imagini ca sa ma incarc cu un strop din frumusetea lor.
Sa ai o saptamana minunata, rezonanta cu sensibilitatea si gingasia sufletului tau!
Cu drag,

Viorica spunea...

Multumesc pt urare. Daca mai ai timp sa "rasfoiesti" blogul vei putea gasi si alte poze reusite cu flori (pana si eu sunt multumita de felul in care au iesit, se vede ca imi plac mult). Cand am fost in Cork am vazut o multime de flori superbe, linkul la albumul cu poze se gaseste in http://google-viorica.blogspot.com/2008/11/fotografii-noi-din-cork-flori-si-copaci.html