joi, 20 august 2009

Reteta moldovenesca

Aceasta reteta a fost aplicata dupa alegerile contestate vehement din Republica Moldova (despre care degeaba a zis Stefan cel mare in"Apus de soare" ca "e a urmasilor urmasilor vostri" pt ca pare a fi din ce in ce mai mult a urmasilor urmasilor lor, se stiu ei care).

Varianta romaneasca:
1. Se ia la puricat cheltuirea banilor publici de catre Ministerul Turismului, intai in presa, apoi in Parlament.
2. Se aproba, prin vot, crearea unei Comisii Parlamentare de ancheta.
3. Se inregistreaza ilegal planul de lucru de jumulire a penelor nevestei de Cocosh de catre comisie si se trimite spre publicare inregistrarea si stenograma la presa si bloggeri (aia seriosi, cu trafic mare, nu cei insignifianti, ca mine).
4. Se face mare scandal, ministresa ameninta cu nesupunerea civica a ei si a angajatilor, incalcand astfel legile tarii (cu care ea si altii ca ea, ex madam Ridzi, se cam sterg la partile dorsale, ca doar sunt la putere, nu-i asa?)
5. Colega fosta missa, sefa Camerei Deputatilor, tinand cu fermitate in manutele-i delicate furculita si cutitul Regulamentului, propune desfiintarea comisiei si convoaca in acest scop Biroul Permanent.
6. Aici intervine metoda de peste Prut: cvorumul are treburi mai importante in alte partzuri si asa missa nu-si poate achita datoria fata de partidul care pana mai ieri era imaculat, plin de oameni integri si nepatati, "care nici nu stiu sa fure", cum am aflat noi din almanahe.
7. Va urma...

Niciun comentariu: