luni, 13 iunie 2011

Pupaza si Cioara de Vasile Militaru.

Inca din copilarie atat Tatitu cat si Mamita ne recitau cu multa placere doua fabule de Vasile Militaru: "Pupaza si Cioara" si "Magarul si Oglinda". Tatitu de mult spune fabule pe ceea lume, dar Mamita ne mai delecteaza din cand in cand cu ele. Azi am inregistrat-o recitand "Pupaza si Cioara. A uitat vreo doua versuri, dar trebuie sa recunosc ca la cei aproape 90 de ani ai sai are o memorie mai buna decat a mea, care uitasem mai multe versuri.

Ei, nu luati cele de mai sus ca adevar imuabil. Bineinteles ca se intampla nu odata sa uite "de la mana pana la gura", cred insa ca pastilele zilnice de Ascolecitina, Bilobil si Panangin, precum si regimul de viata au si ele un cuvant de spus in mentinerea tonusului sau. Ca sa nu mai punem la socoteala ereditatea. Si acum ascultati-o pe Coana Mare cum recita:

4 comentarii:

b.d. spunea...

Chapeau !

Toata stima !

Am ramas fara cuvinte...:)

Viorica spunea...

Noroc ca are Mamita cuvinte :)

Anonim spunea...

Sa va traiasca! M-a emotionat foarte tare. Mi-am adus aminte de Tataia (strabunicul meu), care recita Psalmi. Pe vremea aceea eram prea mica sa-mi dau seama. Biatul Tataia s-a dus in 1984, cu o luna inainte de a implini Centenarul.

si se adevereste vorba aia "cine n-are batrani, sa-si cumpere"

va sarut, Bianca

Unknown spunea...

mi-am adus aminte si de bunica mea ( Dumnezeu sa o ierte ) ca si ea recita fabula asta. am cautat versurile dar nu le gasesc. daca puteti sa ma indrumati si pe mine ca nu mai stiu unde sa caut. va rog mult ca as vrea sa o mai citesc din cand in cand inspre amintirea "lui buni meu".