joi, 23 iunie 2011

Spune-mi cu cine te insotesti

Am obervat ca de la o vreme bloggerii au o intensa activitate pe facebook. Pornind de la aceasta observatie mi-am pus si eu pe blog un boton cu recomandare pe fb. Nu mai vorbesc de Slideshare, care te invita sa te dai in stamba pe acelasi site de socializare. Iar Windows Movie Maker e si el prevazut cu botoane de fb , twitter, etc, incat orice prostie postez pe youtube apare si pe pagina mea de fb daca fac click unde trebuie.

Am cont si pe hi5, dar o vreme l-am bagat in spam pt ca ma tot bombarda unul cu tot felul de invitatii care nu ma interesau. Omul era probabil bine intentionat, devenind astfel o expresie vie a zicalei cu drumul spre iad si pavajul sau de bune intentii.  Nu-mi mai amintesc pe care site de socializare cineva mi-a cerut prietenia, (parca era vorba de Netlog, dar acolo nu mai apare pe lista de prieteni)  apoi a inceput sa-mi faca declaratii de dragoste.  Avea pusa o poza traznet, la bustul gol, cu un corp parca sculptat, ce mai, nici in cele mai roz vise nu mi-as inchipui ca unul care arata asa ar putea fi interesat de o persoana obeza, in varsta si fara avere.
Mi l-am inchipuit aratand in realitate mic, gras, cracanat, chel si, pt ca numele parea turcesc (declaratiile erau evident traduse in romana cu masina de tradus) cu o mustata stufoasa, pt ca numai cineva cu o asemenea descriere s-ar putea indragosti de mine acum.

Dupa ce am scris cele de mai sus mi-am amintit ca am pastrat in Thunderbird notificarile de la Netlog cu mesajele de la ipochimen. Asa am gasit poza despre care va vorbeam, o veti putea admira si voi mai jos, dar mesajele nu le-am mai gasit, pt ca "acest utilizator a fost blocat". Nu cred ca  l-am blocat eu, desi mi-ar fi placut sa o fac, ca sa nu ma mai plictisesca, precum cel de pe hi5, cred ca altcineva a facut-o.


Am observat ca multe persoane publice au peste 5000 de prieteni. Cu chiu cu vai, mai primind invitatii, mai cersind eu (de cele mai multe ori) prietenii am ajuns la vreo 92. Acum cei care colinda pe fb stiu ca situl vine cu propuneri de prieteni. Trebuie sa marturisesc ca de multe ori m-am uitat la acele propuneri si mi-am spus, vazand unele persoane publice "nu, in nici un caz nu vreau sa fiu prietena cu aceasta persoana'. Incepusem sa intru la idei, oi fi prea pretentioasa, mai stii?

Dar de cand m-am inscris in grupul "Dependent de fotografie"  am descoperit o multime de persoane care fac poze frumoase, si care au la profil preferinte destul de asemanatoare cu ale mele. Si asa am ajuns sa cer eu prietenii si sa ma bucur ca imi sunt acceptate. 

Nu m-as fi apucat sa fac publice asemenea confidente daca n-as fi primit recent pe Netlog o propunere de prietenie (pe care am acceptat-o, nu tin minte sa fi refuzat vreuna pana acum) care m-a bulversat putin. Se spune ca cine se aseamana se aduna, dar ce scrie la profilul acestei persoane imi place sa cred ca nu se aseamana deloc cu mine:

Cred k acest citat ma reprezinta cel mai bine:
Am devenit un om fara ambitii. Si pierzandu-mi ambitiile, m-am pomenit deodata in afara lumii. Mai rau: nici nu aveam chef sa fiu altundeva. Mai ales ca nu ma ameninta nici o mizerie. Dar daca nu ai ambitii, daca nu esti avid sa reusesti, sa fii recunoscut, te instalezi pe buza prapastiei. Acolo m-am asezat si eu, ce-i drept, cu tot confortul.
Milan Kundera


Mi se pare cam Emo...Ori eu nu odata am pacatuit printr-un optimism excesiv.

Niciun comentariu: