vineri, 27 februarie 2009

Art Love Story

Angel


Beauty Reflexion


Captivate


Beauty in the Mirror


Alone




Changing the Tide


Beauty on the Shore


Tender Moment


Promise for Tomorrow


Evening Light


Blooming Beauty


Tiny Dancer

Garden Treasure


Gazing of the Waves


Golden Moment


Kiss me tender

The Blue Gate


Wonderful World

Memories


Telling Stories

Mon Cheri


Quiet Moment

Ocean Allure


Shyness


Ocean for Two


Sea Breeze


Am spus deja, cand am vorbit despre infamul pps intitulat ALEXANDRU DARIDA & GH ZAMFIR ca erau acolo picturi ce apartineau mai multor artisti. Am descoperit cu totul intamplator, documentandu-ma despre Darida, ca cele mai multe apartineau unui cuplu de pictori f talentati, Michael si Inessa Garmash, din creatia carora se pot vedea mai sus doar cateva din reproducerile aflate pe net, nu chiar cele mai cunoscute. Mai jos se afla traducerea unei scurte biografii a celor doi artisti, asa cum am gasit-o aici Biografia am gasit-o la fel, cuvant cu cuvant si pe alte situri, incat n-am idee cine e autorul.


Michael Garmash s-a nascut in 1969 in Lugansk, Ukraine. A inceput sa picteze la varsta de trei ani si la sase ani a intrat in Lugansk Youth Creative Center. Profesorii lui I-au trimis lucrarile la mai multe expozitii in Ukraina, Rusia, Cehoslovacia and Ungaria. Michael a primit mai multe premii la diverse expozitii : Lugansk Regional Juried Exhibition-1977 (Best Poster), the Competitia Internationala de tineret din Cehoslovacia -1978, si Hungarian International Art Competition of Circus Related Art-1978.

In 1987, a terminat Lugansk State Fine Art College Magna cum Laudae si a inceput sa predea acolo in anul urmator. Din 1989 pana in 1991, a facut armata si in 1992 a inceput sa studieze la St. Petersburg Academy of Art. Michael a absolvit aceasta prestigioasa Academie primul din clasa lui.

1977 a fost un an memorabil. In toate cinematografele din Rusia a rulat un film despre artisti de exceptie, facut de Valueva. In acelasi an a aparut pe prima pagina din revista lunara f citita "Soviet Union". Putini reusesc sa capete o asemenea faima in timpul vietii, cu atat mai putin un tanar.

In timpul studentiei, Michael a inceput sa-si expuna lucrarile in Franta, la galeriile din orase ca Paris, St. Etienne, Avignon, Lion si Marsilia. Michael a exppus deasemenea in Expozitii anuale din St. Petersburg, Russia. In afara de pictura, Michael a excelat deasemenea in crearea de vitralii si a primit omedalie onorifica pt munca lui din Suvorov Military Museum in St. Petersburg.

Inessa Kitaichik s-a nascut in 1972 in Lipetsk, Russia. Inca de mica a excelat balet, gimnastica and muzica. Inessa a urmat la scoala in toate trei disciplinele si dupa ce a terminat scoala de muzica si balet a intrat la Lugansk Fine Art School la 15 ani. La 17 era cea mai buna eleva a Lugansk State Fine Art School.

O LOVE STORY DIN LUMEA ARTEI
In timpul stagiului militar, Michael a revenit la vechea lui scoala intr-o permisie de doua saptamani. In ultima zi de permisie s-a intalnit cu Inessa intr-o statie de autobuz; in ziua urmatoare Michael nu s-a reintors la divizie. Inessa s-a trezit in ziua aceea cu imaginea ei pictata peste tot: pe strada, pe peretii cladirilor si pe zidurile scarii din blocul unde locuia. Michael pictase toata noaptea. A fost arestat intai de politia orasului, apoi a fost dat pe mana politiei militare dar n-a fost pedepsit. (Chiar si personalul militar poate simpatiza cu dragostea adevarata!) Un an mai tarziu, Michael and Inessa s-au intors in aceeasi statie de autobuz. Michael a agatat un buchet de flori de tablita cu numele statiei ca sa marcheze locul unde s-au intalnit si a inceput dragostea lor "la prima vedere". In scurt timp s-au casatorit.

Cei doi au inceput sa picteze impreuna tot in mod spontan. La cativa ani dupa casatorie Michael a inceput sa o picteze pe fiica lor pt un proiect la scoala. Totusi fiica lor de doi ani a gasit pictura cand el nu era acasa si a pictat propria ei versiune. Inessa, nedorind ca Michael sa se supere, a reparat pictura,a impachetat-o si I-a dat-o lui ca s-o predea la scoala. Michael a dat pictura pt evaluare si is-a spus ca e cea mai buna opera a sa. A fost surprins sa vada "noua" pictura si a recunoscut imediat mana sotiei sale.

De atunci Michael si Inessa au lucrat impreuna creind picturi, vitralii, mozaicuri si desene. Au avut expozitii in Suedia, Franta, Rusia, Ukraina, Belgia and Finlanda. Ei continua sa lucreze folosind-o pe fiica lor Polina ca model si ocazional se includ pe ei insisi in compozitiile lor.

Niciun comentariu: