miercuri, 14 ianuarie 2009

Speranta de viata la romani.

In Europa in ultimele decenii a crescut speranta de viata. Si cum noi facem parte si oficial din Ioropa, ca sa citez din iepoca de aur, se vad si la noi din ce in ce mai multi oameni in varsta care, dupa parerea guvernantilor de acum, fac umbra pamantului degeaba.

Iar o sa-mi zica fi-mea, in particular, ca-s prea vehementa, dar sper sa-si schimbe opinia cand o sa afle ca azi, pt prima data dupa 13 (asta e, nr cu ghinion) ani de pensie postasul n-a mai sunat deloc la usa (nici vorba sa sune de doua ori), desi era zi de achitarea pensiei.

Dupa o scurta documentare am aflat si cauza: azi nu se mai da pensia pt ca "Guvernul nu are bani". E drept ca exista promisiuni ca e vorba doar de o intarziere, dar tare mi-e teama ca se va profita de criza si, pt a se face infuzia mult dorita de sange proaspat, se vor lua din ce in ce mai multe masuri de a reduce nesimtit de marea speranta de viata.

In fond pensia, asa cum am aflat noi de la TV direct din gura celui mai autorizat om in stat, care viseaza la o Republica semi(?)-prezidentiala, nu e altceva decat o recunoastere a unor merite, nicidecum un drept castigat in zeci de ani de munca si plata a cotizatiilor la fondul de pensie. Si la urma-urmei, ce nevoie mai are statul de pensionari? Astia mai mult incurca, nu-i asa, sug sangele proaspat al poporului, nesimtitii naibii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

sug sangele proaspat si mai ocupa si locurile in autobuze, n-are loc tineretul de ei :D
acum serios, si banii pentru mamici am auzit ca se dau cu intarziere, deci si ele se pare ca incurca pe undeva

Viorica spunea...

Nu mai inteleg nimic, daca nici mamicile nu aduc sange proaspat....
Ah, m-am prins, nu aduc economii.
Mor cam multe capre in ultima vreme (adica numa pot bucura ca s-a intarziat si la mamici)