vineri, 2 ianuarie 2009

Cu haiducul Boc in frunte/ Vom avea victorii multe

Masurile haiducesti anuntate de guvernul Boc, "sa luam de la bogati si sa dam la saraci" s-ar traduce astfel:

Veniti, veniti, veniti cu noi
Sa dam cu pietre in ciocoi.

Si ciocoii nu intarzie sa reactioneze. Intr-o perioada in care pretul petrolului scade veriginos, la noi, datorita masurilor luate de haiduc, creste pretul combustibilului. Vor creste, in avalansa, toate preturile pt ca atat pt producerea marfurilor cat, mai ales, pt transportul lor, e nevoie de combustibil si astfel vor fi loviti in plin nu numai proprietarii de gipane, SUVuri sau Maibachuri, ci si saracii pe care pretinde Boc ca ii protejeaza.

Li se tot plange de mila pensionarilor ca o duc greu, dar cand cei ajunsi la varsta legala de pensionare isi mai carpesc veniturile cu un salariu ca vai de el (pt ca nu mai beneficiaza de sporuri cum ar fi cel de vechime) li se pune alternativa ori/ori, alegeti cum vreti sa crapati de foame, cu pensia sau cu salariul?

Se plang multi ca cei tineri nu sunt atat de bine pregatiti ca cei din "vechea garda" si nu e de mirare, ei fiind exponentii nesfarsitei si nereusitei reforme a invatamantului. Cei nascuti inainte de anii 80 de bine de rau au suportat mai putin inconstanta sistemului de invatamant (sa nu fiu luata drept nostalgica, doar realista) multi dintre ei alcatuind clasa de mijloc, baza oricarui stat dezvoltat, dar ei sunt cei mai loviti de masurile haiducesti, pt ca sa nu ne imbatam cu apa rece crezand ca se vor sacrifica pt binele saracilor detinatorii marilor averi pt ca acestia, cum canta manelista Carmen Serban "au proprietati, dar nu au lichiditati".

Sunt curioasa cate mii de km de autostrada se vor construi din economiile anuntate de haiducul Boc si binecuvantate de tatucul lui.

Niciun comentariu: