luni, 5 ianuarie 2009

Fasia Gaza

Dan Selaru a publicat pe aceasta tema un articol care mi s-a parut cat se poate de obiectiv.

Comentariul meu (publicat si acolo) arata asa:

E greu sa se faca pace cand majoritatea musulmanilor ar face orice ca sa stearga de pe fata pamantului statul Israel. Nu comentez cat de legitime sunt actiunile de o parte sau alta (n-as vrea sa fiu mama palestiniana sau evreica pt nimic in lume) dar unele fapte nu pot fi contestate: in timpul celui de-al doilea razboi mondial (cand Anglia era amenintata cu debarcarea nazista si mare parte din Europa era ocupata de trupele hitleriste) englezii au cerut ajutorul arabilor din teritoriile administrate de ei, dar au fost refuzati, evreii conlocuitori cu arabii in schimb, din motive lesne de inteles, au pus mana pe arme si s-au inrolat in armata britanica , crearea statului Israel fiind un fel de recompensa pt aceasta atitudine. Pe de alta parte palestinienii au fost un ferment de violenta pt toate statele arabe care le-au dat adapost, fiind alungate de acolo in urma unor lupte sangeroase, Hamas nu s-a sfiit sa verse sangele propriilor concetateni. Dar din atitudinea israelienilor "ochi pt achi, dinte pt dinte" intelegem mai bine de ce a fost nevoie sa vina Iisus pe pamant si sa propovaduiasca iubirea in locul razbunarii, pacat ca nici macar crestinii nu i-au inteles intru totul invataturile. Mie situatia mi se pare fara iesire, fereasca Dumnezeu sa se intinda valvataia, ca nu suntem chiar atat de departe cat mi-ar place. Articolul mi se pare excelent scris.
05 ianuarie 2009 05:05

4 comentarii:

Anonim spunea...

Viorica,
vezi ca mi-a intrat comentariul la spam ,
pacat de el ,
era o capodopera din putzul gandirii personale !

Anonim spunea...

cam greu accesul pe blogul tau .
de cine te temi ?

Viorica spunea...

Luminita
Am o rugaminte, mai incearca odata sa postezi capodopera ta. Am verificat in spam, nu e.
Am setat cu aprobare (banuiesc ca asta ti se afiseaza) pt ca se intampla sa primesc unele comentarii la cateva luni dupa ce am publicat articolul si s-ar putea sa nu aflu niciodata ca exista acel comentariu.
Cred ca la comentarii te-ai referit cand ai zis ca se intra greu pe blog si ca ma tem. Deocamdata comentariile primite sunt f civilizate si n-am motive sa ma tem.

Viorica spunea...

am sters "email to author" din articolele recente pt ca am gresit ceva la setare si emailurile nu ajungeau la mine. Din pacate am sters si widgetul de contact si nu reusesc sa-l reinstalez.