luni, 14 ianuarie 2013

Cus-cus cu legume si suc de rodii.

Din cand in cand ma traverseaza cate o dorinta sa fac o experienta culinara. Pentru ca aveam o cutie de cus-cus nedesfacuta in camara, o punga cu legume chinezesti in congelator si o sticla cu suc de rodii cumparata de la o pravalie tinuta de iranieni, m-am gandit sa fac ceva, un fel nou, nemaivazut, de mancare din toate astea.



Am pus niste ulei in tigaie si am prajit legumele, atat cat scria pe punga, adaugand si un pic de apa.


Intre timp am fiert o cana de apa, am pus-o peste o cana de cus-cus, am asteptat vreo 5 minute, am turnat ulei de masline EV si zeama  de la o jumatate de lamaie, precum si cateva linguri din sucul de rodii si am afanat cu o furculita

Apoi am turnat legumele si am amestecat. Daca nu aveti suc de rodii puteti cumpara o rodie, ii scoateti semintele si le zdrobiti intr-un tifon, storcand sucul in cus-cus. Probabil va iesi mult mai bun, dar eu prefer sa mananc rodia ca atare, separat, cu samburi cu tot, se stie ca rodia are f multi antioxidanti...



Daca nu aveti lamai obisnuite folositi lamai Meyer, dar adaugati mai multa zeama, pentru ca nu sunt asa de acre precum cele obisnuite, in schimb sunt mult mai parfumate




Niciun comentariu: