luni, 28 ianuarie 2013

Sfaturi pentru utilizatorii de Face Book.

Aceste sfaturi le voi copia fara rusine de pe statusul meu de face book, unde au ajuns copiate de mine fara rusine de pe situl  Economica.net

Cum scapi în 4 paşi de postările enervante de pe Facebook
 

 Aveţi cumva în lista de prieteni de pe Facebook o persoană pe care nu doriţi să o jigniţi, dar ale cărei postări sunt atât de enervante şi penibile încât îţi doreşti să nu fi nevoit să le vezi?

Dacă nu aveţi un astfel de amic, atunci cu siguranţă aveţi pe cineva care obişnuieşte să îşi schimbe imaginea de profil şi cover photo-ul de trei ori pe zi, pe cineva care postează de 32 de ori pe zi, un fost coleg de şcoală care postează pe Facebook upate-uri cu privire la tot felul de jocuri sau un alt prieten din copilărie ale cărui postări sunt mereu despre fix acelaşi lucru.

Ei bine, dacă doriţi să scăpaţi definitiv de ele, iată ce trebuie să faceţi

1. Mergeţi pe Profilul prietenului pe care vreţi să-l scoateţi din News Feed

2. Găsiţi butonul Friends

3. Puneţi cursorul pe acest buton (fără a apăsa click) până când este afisat meniul corespunzător

4. Debifaţi "Show in News Feed"

Asta a fost tot. Persoana în cauză nu va primi nicio notificare cu privire la alegerea făcută de tine, iar tu de acum încolo nu vei mai fi nevoit să îi vezi postările pe fluxul tău de ştiri.



10 lucruri pe care să nu le postezi niciodată pe Facebook
 

 Ne petrecem tot mai mult timp pe Facebook şi împărtăşim diverse lucruri fără să ne dăm seama că multe dintre ele ne-ar putea face rău. ECONOMICA.NET îţi prezintă zece lucuri pe care să nu le postezi niciodată pe reţeaua de socializare.

1. Cât de mult îţi urăşti locul de muncă

Dacă există ceva care te poate arunca rapid în rândul şomerilor este să te plângi pe Facebook despre locul de muncă sau despre şefi. Exprimarea nemulţumirilor pe Facebook, în acest context economic dificil, vă va crea o imagine de om nerecunoscător şi neloial şi nu îţi va aduce mai mulţi prieteni în interiorul sau exteriorul biroului.

2. Nu da share la pozele în care prietenii tăi se află în ipostaze jenante

A devenit deja o practică să postezi pe Facebook poze cu persoane în ipostaze jenante. Tot ce ar putea începe ca o glumă s-ar putea termina rău, pentru că nu poţi controla pe mâna cui ajung. Motto-ul tău atunci când intri pe Facebook ar trebui să fie "ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face". Dacă pe camera ta ai poze jenante cu persoane apropiate, şterge-le sau păstrează-le doar pentru tine.

3. Anul de naştere

Sau adresa casei ale, numărul tău de telefon sau orice alte date personale care te-ar putea transforma într-o ţintă a hackerilor. Infractorilor cibernetici le trebuie puţine date pentru a-ţi fura identitatea şi de a-ţi fura banii din conturi.

4. Nu publica preferinţele politice şi religioase

De multe ori opiniile postate pe Facebook pot fi scoase din context şi interpretate greşit. Nu posta comentarii politice şi nu comenta preferintele religioase ale altora.

5. Cuvinte jignitoare

Doar o singură frază, iar reputaţia ta poate fi ruinată. Ceea ce pare o postare amuzantă atunci când eşti în oraş cu băieţii poate arăta ofensator în timpul zilei. Nu risca să îţi jigneşti prietenii, colegii sau mătuşa favorită.

6. Lasă-ţi prietenii să facă anunţurile importante despre viaţa lor

Dacă un prieten de pe Facebook are o mare veste de dat, lasă-l pe el să facă asta. Nu e nimic mai rău ca tatăl să anunţe pe Facebook că fiul să a intrat la universitate luându-i acestuia bucuria de a-şi informa singur prietenii.

7. Detalii despre vacanţa ta

Dacă în lista ta de Facebook ai pe lângă prietenii apropiaţi şi alte persoane pe care nu le cunoşti, încearcă să nu anunţi planurile de vacanţă. Cel mai bine e să afişezi poze cu tine din vacanţă după ce ai revenit acasă. Potrivit studiilor, tot mai mulţi utilizatori de Facebook cad pradă hoţilor care se folosesc de identităţi false pentru a studia potenţialele victime.

8. Postări care i-ar putea face pe alţii invidioşi

Ştim că eşti mândru de noul tău Porsche sau de inelul cu diamant pe care tocmai l-ai primit, dar încearcă să păstrezi aceste lucruri pentru tine. Mulţi prieteni pot să nu fie aşa de norocoşi, iar afişarea acestor lucruri le-ar putea crea neplăceri.

9. Poze cu tine în timp ce bei alcool

Majoritatea bem o bere cu prietenii, ne fotografiem şi postăm pe Facebook. Mare atenţie insa la numărul pozelor care vă surprind cu o sticlă de băutură în mână, pentru că riscaţi să vă stricaţi imaginea, iar cei apropiaţi să creadă că aveţi probleme cu alcoolul.

10. Prea multe informaţii despre tine

Orice ai posta pe Facebook încearcă să nu incluzi informaţii pe care ai vrea să nu le ştie toată lumea. Cu cât postezi mai puţine detalii, cu atât mai bine.

 Cele mai stupide 5 greşeli pe care le poţi face pe Facebook

Deşi Facebook nu mai este o noutate pentru foarte mulţi internauţi, o bună parte din cei care deţin cont pe cunoscuta reţea de socializare continuă să facă o serie de greşeli care deşi aparent sunt neimportante, pot avea consecinte serioase.

Iată, aşadar, în rândurile de mai jos, un top 5 al celor mai stupide greşeli pe care le poţi face pe Facebook.

1. Dezvăluirea completă a datei de naştere

De ce ar vrea cineva ca toţi cei din listă să îi cunoască data de naştere completă? Potrivit specialiştilor, data de naştere este primul element pe care hackerii încearcă să-l afle înainte de a-şi alege următoarea victimă.

Dacă totuşi vreţi să vă afişaţi această informaţie, este de preferat ca măcar anul naşterii să nu fie menţionat.

2. Să anunţi când eşti plecat

Suntem convinşi că aveţi în listă prieteni care atunci când pleacă undeva îşi pun pe Facebook un status care să anunţe unde sunt şi ce fac. Ei bine, e important să ştiţi faptul că astfel de acţiuni pot stârni interesul hoţilor. Indiferent cât de bine credeţi că îi cunoaşteţi pe cei din lista voastră de Facebook, recomandarea este să fiţi totuşi precauţi.

3. O parolă uşor de descoperit

Chiar dacă nu v-aţi lovit până acum de astfel de probleme, este mai bine să evitaţi să folosiţi ca parolă elemente vizibile în profilul de Facebook. Mai concret, feriţi-vă să folosiţi ca date de acces doar informaţii precum numele, data naşterii sau alte parole comune de genul - 123456.

4. Ignorarea opţiunilor de confidenţialitate

Există persoane care nu acordă importanţă opţiunilor de confidenţialitate, lăsând ca oricine, fie el prieten sau nu, să poată vedea/accesa orice informaţie sau fotografie. O astfel de atitudine vă poate transforma mai devreme sau mai târziu în ţinta ideală a celor care se ocupă cu furtul de date personale, de identitate sau alte acţiuni de acest tip.

5. Să nu gândeşti înainte de a publica ceva

De ceva vreme atât autorităţile, cât şi angajatorii reacţionează tot mai serios la ceea ce se postează pe Facebook. Dacă vrei să eviţi orice fel de problemă, ar trebui să te gândeşti de două ori înainte de a publica ceva controversat. Potrivit unui studiu recent, se pare că 8% din companii au recurs la concedieri din cauza postărilor făcute de angajaţi pe reţeaua de socializare.


Cele mai întâlnite 5 escrocherii de pe Facebook
 

 Fie că vi s-a întâmplat deja să fiţi victima unei escrocherii prin intermediul Facebook, fie că pur şi simplu vreţi să ştiţi care sunt înşelătoriile de care să vă feriţi, iată în rândurile de mai jos un top pe care orice utilizator al reţelei de socializare a lui Zuckerberg trebuie să îl ştie.

1. Vezi cine ţi-a vizualizat profilul!

Această escrocherie circulă pe Facebook de ani de zile, dar se pare că există mereu persoane care cad în capcană.

De obicei, pentru a-şi putea atinge scopul, aceasta solicită celor naivi să îi permită să le acceseze profilul personal. O dată lăsată să face acest lucru, nu numai că nu vei afla cine a intrat pe profilul tău, dar vei permite spammer-ilor să intre în posesia datelor tale.

2. Starbucks gift card!

Un cadou primit fără a face nimic sună pentru cei mai mulţi foarte bine, doar că acesta nu va ajunge la cei interesaţi niciodată. Această înşelătorie nu urmăreşte decât să să îţi afle datele personale pentru a le vinde mai departe. Motivul pentru care continuă să facă victime este acela că escrocii modifică forma 'păcălelii' constant, în sensul că poate fi extinsă şi la alte produse de interes, scrie CSO Online.

3. Butonul Dislike

Se pare că există numeroşi utilizatori ai Facebook care îşi doresc să existe un astfel de buton. Chiar şi acum, la multă vreme după apariţia sa, foarte mulţi utilizatori cad pradă acestui truc.

4. Contul tău de Facebook a fost anulat!

Această escrocherie încearcă să te facă să crezi că Facebook ţi-a dezactivat contul fără acordul tău. Nu uitaţi însă că acest tip de email, care pare destul de real, are ca scop obţinerea datelor personale de logare. De fiecare dată când vrei să verifici ceva despre contul tău este recomandat să te duci direct pe site-ul Facebook, şi nu prin accesarea unui link primit prin intermediul poştei electronice.

5. Facebook va începe să taxeze utilizatorii!

O altă înşelătorie care circulă pe Facebook şi face nenumărate victime, este apelul făcut către membrii reţelei pentru a evita taxarea accesului. Aşa zisa informaţie este răspândită prin intermediul statusului şi susţine să faci acelaşi lucru pentru a nu fi nevoit să plăteşti. Potrivit specialiştilor, acestă păcăleală este inofensivă, dar ar fi de preferat să o evitaţi.
 


Sunt sigura ca exista mult mai multe excrocherii si faptul ca fb a blocat accesul multor aplicatii nostime e un semnal ca incearca sa le reduca numarul. De la bun inceput cand o aplicatie cere sa posteze in numele tau trebuie sa te puna pe ganduri. Eu de obicei la asemenea cerere apas Skip sau Saltare, sau Fermer, depinde de limba. Prefer sa ma oarecare control la ce se publica pe peretele meu. 

Niciun comentariu: