vineri, 15 iunie 2012

City Hall--Lupta Impotriva Coruptiei

Se stie bine ca flagelul coruptiei este extrem de vechi si imposibil de eradicat. Totusi, atat in viata reala cat si in seriale si filme ni se creaza din cand in cand iluzia ca daca ne luptam destul de vehement impotriva lui avem sansele sa taiem macar cateva capete ale balaurului, daca pe toate nu avem nici o nadejde sa reusim sa le starpim.

Si iata ca in episodul 7 ni se prezinta cateva forme pe care le poate lua coruptia intr-o primarie. Oare de ce mi se par atat de cunoscurte, de parca ar fi vorba de primari romani? Intrebarea e retorica.

Dar mai intai am sa citez o replica care se refera la poporul corean, dar care eu cred ca e universala: "celor care compun societatea coreeana nu le plac informatorii dinautru (sistemului) in special in cercurile politice" Pai vreau sa vad si eu societatea aia in care informatorii sunt laudati si pretuiti de catre cineva, mai ales de catre cei carora li se dezvaluie secretele abjecte.

Deci iata ce dosare informative i s-au intocmit primarului:

-Folosirea unor conturi si nume ale altor persoane pentru achizitii imobiliare
-Incalcarea regulamentelor (legilor) publice si de campanie (elctorala)
-Acceptarea de mita de la diverse organizatii (asta nu era specifica numai primarului, in episodul anterior aflam ca toata lumea din primarie primea "mici atentii")
-Folosirea ilegala a banilor de la buget pt investii economice sau agricole.
- Mituire in vederea obtineii de aprobari, contracte, furnituri guvernamentale.

Interesant, nu-i asa? S-ar zice ca nu e nimic nou sub soare. Cred ca nou nu e nici faptul ca dezvaluirea publica a acestor dosare a avut ca efect doar o reactie opublica timida si modesta la inceput, apoi din ce in ce mai larga si mai vehementa. Dar credeti ca asta a dus la demiterea primarului?

Daca francezii zic "chercher la femme" coreenii zic "cea mi frumoasa umbra este lasata de cel care stie cand sa plece" si daca nu pleaca de buna voie cel mai eficace scandal este cel in care este implicata o femeie...

Uite ca si la noi implicarea femeilor pedeliste in campania electorala (mai ales a uneia, mai blonda, asa) a dus la demisia intregii conduceri a partidului, dar nu ii plang eu pe ei...

Fotografiile sunt luate tot din Drama Beans







Asa arata orasul Inju primavara.

Niciun comentariu: