marți, 27 iulie 2010

Leapsa cu ceaiul


Draguta de Belle iar are o leapsha careia ii voi da curs, anume sa public o poza cu ultimele ceaiuri cumparate. Dar am sa adaug si cateva cuvinte.

Am baut in viata tone de ceai, atat de cel numit rusesc (uneori micul dejun se compunea din o cana de ceai si o felie de paine cu branza) cat si din cel chinezesc, ceylonez sau indian. Nu mai vorbesc de tizane, cum le spun francezii, noi le spunem tot ceai creind o oarecare confuzie, pt ca e vorba de infuzii sau decocturi de plante.

Cel mai bun ceai pe care l-am baut vreodata l-a servit Sonali, o indianca din India, o tipa f sufletista si f deschisa, plina de voiosie (fiica mea mai mica spunea ca semanam mult, in ciuda diferentei de varsta, ea si Sonali fiind de varste apropiate), nu stiu exact ce continea dar stiu ca avea si ginger. Iar cel mai bun ceai chinezesc l-am primit de la HsiangChuan, din Taiwan, o fiinta extrem de bine crescuta, ca si toata familia ei.

Ceaiul care m-a ajutat cel mai mult in timpul chimioterapiei a fost ceaiul de macese culese cu mana proprie si dezghiocate cu rabdare ca sa scot toate semintele (pe atunci nu aveam calculator :), nu va pot spune cat timp ma manca pielea pana reuseam sa curat toate cochiliile de macese, dar in acest fel ceaiul a devenit mult mai bogat in vitamina C si mai eficace in a contracara senzatia de greata.

Din "Sanatate din Farmacia Domnului" a Mariei Treben pe care mi-a imprumutat-o cineva exact la timp am aflat ca ceaiul de urzica, coada soricelului si galbenele combate cancerul la san si l-am baut cu sfintenie cativa ani, pana mi s-a aplecat.

Mai putin incantata am fost de ceaiurile pt slabit. Poate or avea efecte la altii, eu m-am impacat cu ideea ca insuficienta tiroidiana de care sufar nu se poate trata cu ceai si pun pe seama ei toate kg in plus pe care le port cu un usor sentiment de jena.

Acum daca imi poate spune cineva unde pot gasi ceai Earl Gray la cutii de 100 pliculete la un pret nu prea ridicat (ultima data am gasit la o macelarie halal) imi exprim multumirile anticipate. Acest ceai este parfumat cu bergamot si imi place f mult.

2 comentarii:

Belle de Jour spunea...

Multumesc pentru preluarea lepsei
:)
Ceaiul verde este preferatul meu
Nu, nu stiu unde e ceaiul Earl Grey la 100 de pliculete...am sa caut si daca gasesc te anunt
:)

Viorica spunea...

Eu iti multumesc ca mi-ai dat prilejul sa lansez in eter intrebarea despre ceaiul Earl Greyla 100 pliculete. Se gasea intr-o vreme marca Lipton la un pret acceptabil, acum se importa pachete cu 20 de pliculete, mult mai scumpe.
Arabii de la macelaria Halal aveau si ei un ceai f bun, marca Ahmad, au adus numai vrac (pachete de 100g si vanzatorul nu intelegea de ce prefer eu pliculete. Fiindca n-am strecuratoare care sa se curete singura :)