miercuri, 14 iulie 2010

Din seria "Daunatorii de pe raft"

Toata lumea a citit, macar odata, ca bautura atat de populara, cu reclamele cele mai interesante, vorbesc aici de Coca Cola, e extreeeeem de daunatoare. Daca nu ar exista o veche rivalitate intre Coca Cola si Pepsi mai ca as crede tot ce se scrie despre C C...Dar daca torn un pic din sarea neincrederii peste afirmatii parca-parca transpare o anume antireclama.

De la o vreme Inboxurile romanesti sunt invadate de tot felul de emailuri apocaliptice despre cat de daunatoare sunt diverse produse. Am primit unul despre contraindicatiile unor tratamente fitoterapeutice (dupa toate aparentele copiat dintr-o carte si scos complet din context, incat citindu-l ajungi sa nu mai doresti sa bei vreodata vreun ceai de plante de frica sa nu fie o supradoza si sa ti se intample toate nenorocirile din acel material), despre cat de daunatoare e carnea (am un vegetarian in familie, dar nici macar el nu e asa de vehement), despre cat de periculos e sa consumi laptele de vaca si derivatele sale, iar mai recent despre o bautura la care doar ma uit in raft, nesimtind nevoia sa ma energizez cu ajutorul sau, anume Red Bull.

Rog persoanele care mi-au trimis emailurile sa nu creada ca le ridiculizez, sunt convinsa ca ele sunt animate de f bune intentii, eu am insa bunul obicei sa caut sursa si sa ma bazez si pe nenumaratele articole scrise de medicii de pe WebMD, articole citite cu asiduitate ani de zile, In plus am mai citit articole despre sanatate si pe beliefnet, New York Times si alte situri sau publicatii, incat nu inghit pe nemestecate tot ce primesc prin email.

Iar acum o sa public aici un email care de scurt timp incepe sa invadeze diverse bloguri, publicat cu intentia laudabila de a fi de ajutor cititorilor. Ii multumesc Virginiei pt email.

Subject:
Adevarul despre RED BULL ( SI TOATE PRODUSELE SIMILARE)

Mai bine sa prevenim...
´´Creierul nu este un vas pe care-l umpli, ci o lampa ce trebuie aprinsa´´

ATENTIE LA ENERGIZANTUL RED BULL !!!!

ARIPI....SPRE MOARTE...
Se vinde in toate magazinele din tara . Se gaseste oriunde este la moda , oricine poate sa-l cumpere, sa-l guste, fie si numai din curiozitate. ... dar poate fi mortal .
RED BULL a fost creat pentru a stimula creierul si nu pentru a fi consumat ca bautura inofensiva sau racoritoare.

RED BULL se comercializeaza la nivel mondial cu sloganul: '' Mareste rezistenta fízica, imbunatateste capacitatea de concentrare si viteza de reactie, da energi­e si o stare de spirit mai buna. Toate acestea se presupune ca exista intr-o cutiuta de RED BULL, bautura energizanta a mileniului, ( dupa cum spun propietarii) .

RED BULL se vinde in aproape o suta de tari.
Marca Taurului Rosu are ca principali consumatori tineri si sportivi, doua segmente atractive care au fost captivate de stimulent.

ISTORIA:

Bautura a fost creata de Dietrich Mateschitz, un producator austri­ac , care a descoperit-o in timpul unei calatorii de afaceri la HONG KONG , unde se intalnea cu un fabricant de periute de dinti .
Lichidul - bazat pe o formula ce contine cafei­na si taurina - facea furori in orasul respectiv; atunci s-a gandit ca ar putea aduce produsul in Europa, unde nu era inca nici cunoscut, nici inregistrat, si se putea astfel erija in producator.

ADEVARUL DESPRE BAUTURA ESTE ALTUL!

IN FRANTA SI DANEMARCA a fost interzisa bautura mortala, datorita componentelor sale de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA.

GLUCURONOLACTONA este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in VIETNAM, si actiona ca un drog halucinogen care calma stressul de razboi.
Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.

In plus, pe cutia de RED BULL se poate citi continutul:
GLUCURONOLACTONA, catalogata intre madicamente ca un stimulent.

Ce NU SPUNE cutia de RED BULL, sunt consecintele consumului, care ar obliga la o serie de AVERTIZARI:


1. ESTE PERICULOS SA-L BEI CHIAR DACA DUPA ACEEA NU FACI EXERCITII FIZICE, pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza ritmul cardíac si iti poate provoca un INFARCT FULGERATOR.

2. Esti in pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALA, pentru ca RED BULL contine compusi care diluati in sange fac inima sa pompeze mai putin, si faci efort fizic simtindu-te mai putin epuizat.

3. Este interzisa combinarea RED BULL cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o 'bomba mortala' care ATACA DIRECT FICATUL, distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata.
4. Una dintre componentele principale ale RED BULL-ului este vitamina B12, utilizata in medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in coma alcoolica. Astefel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool .

5. Consumul frecvent de RED BULL duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile (nu se pot recupera).

CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela, Republica Dominicana, Puerto Rico si alte tari din Caribe avertizeaza celelalte natiuni ca, amestecul acestui lichid cu alcool creaza o bomba cu ceas pentru corpul omenesc.

Fiind o problema de SANATATE PUBLICA, ar fi bine sa va avertizati fii si fiicele, prietenii si cunostintele.
roboam_visitors@ yahoogroups. com

Ca in orice situatie asemanatoare secretul sta in moderatie, cum se poate vedea din articolul urmator, gasit pe Ezine Articles

Red Bull Energy Drink and Its Side Effects

Consumers are now interested in the composition and effects of what they consume. As with most things in life, moderation is the key to consuming the Red Bull energy drink. Red Bull energy drink side effects become a problem in cases where a consumer is drinking the Red Bull energy drink in excess, or fails to combine their consumption of the Red Bull energy drink with an adequate daily diet.

Consumatorii sunt acum interesaţi de compoziţia şi efectele a ceea ce consumă. Ca şi în cele mai multe lucruri in viata, moderaţia este cheia in ce priveste consumarea de bautura energizanta Red Bull. Efectele secundare ale bauturii energizante Red Bull devin o problemă în cazul în care un consumator bea energizantul Red Bull în exces, sau nu reuşeşte să combine consumul de bauturi energizante Red Bull, cu o dieta zilnica adecvata.

The Red Bull energy drink side effects are a combination of the mixing of the herbs contained within the Red Bull energy drink with other substances, or medications. Although the herbs contained within the Red Bull energy drink are not enough to cause difficulties within themselves, they can prove harmful when combined with a prescribed medication.

Efectele secundare ale bauturii energizante Red Bull sunt o combinaţie a amestecului de plante conţinute în bautura energizanta Red Bull cu alte substanţe, sau medicamente. Deşi plantele conţinute în bautura energizanta Red Bull nu sunt suficiente pentru a provoca dificultăţi prin ele insele, ele se pot dovedi dăunătoare atunci când sunt combinate cu o medicatie prescrisa.

The most common prescriptions to cause Red Bull energy drink side effects are acne prescriptions and antibiotic prescriptions. Normally, your doctor will warn you of what to avoid while you are taking your medication, however, Red Bull energy drink side effects are only now being recognized.

Reţetele cele mai frecvente de a provoca efecte secundare ale bauturii energizante Red Bull sunt retetele pentru acnee şi antibiotice. În mod normal, medicul dumneavoastră vă va avertiza asupra a ceea cetrebuie sa evitati în timp ce luaţi medicaţia, cu toate acestea, efectele secundare ale bauturii energizante Red Bull sunt recunoscute doar acum .

Some of the herbs and vitamins that are included in energy drinks include, ginseng, gingko, biloba, echinacea and Vitamin B. In energy drinks, these herbs and vitamins are usually said to have health benefits, which encourages people to drink in excess of what they otherwise should. If consumed in excess with other medications, these herbs and vitamins can be potentially harmful.

Unele plante şi vitamine care sunt incluse în băuturi energizante includ, ginseng, gingko biloba, echinacea si vitamina B. În băuturile energizante, aceste plante şi vitamine se spune de obicei că au beneficii de sănătate, care încurajează oamenii să bea în plus faţă de ceea ce care altfel ar trebui. Dacă sunt consumate în exces cu alte medicamente, aceste plante şi vitamine pot fi potenţial dăunătoare.

Red Bull energy drink contains both herbs and vitamins. Vitamins should only be taken to substitite a vitamin deficency in the body, or during times when you are undergoing laots of physical training where the body consumes more vitamins, fats and carbohydrates.

Bautura energizanta Red Bull conţine atât plante şi vitamine. Vitaminele ar trebui să fie luate pentru a substitui o deficienta de vitamine în organism, sau în perioadele când ai de facut o multime de antrenament fizic în care organismul consuma mai multe vitamine, grăsimi şi carbohidraţi.

Red Bull energy drink contains sugar, taurine, glucuronolactone, B-complex vitamins and caffeine. Although Vitamin B is important for the human body to help maintain an effective defence system in order to prevent disease, it is usually only required if a person is ill, or deficient in that particular vitamin.

Bautura energizanta Red Bull conţine zahăr, taurină, glucuronolactone, complexul de vitamine B si cofeina. Deşi Vitamina B este importanta pentru organismul uman pentru a ajuta la menţinerea unui sistem eficient de apărare pentru a preveni boala, este de obicei necesară numai în cazul în care o persoană este bolnavă, sau cu deficit al acestei vitamine.

Overall, the Red Bull energy drink should be consumed in moderation and more than one, or two drinks a day is not recommended. The risks posed through high consumption of Red Bull include the raising of the energy levels within the body to dangerous proportions, medical complications and allergic reactions.

Per ansamblu, bautura energizanta Red Bull ar trebui să fie consumata cu moderatie si mai mult de unul, sau doua pahare pe zi nu sunt recomandate. Riscurile consumului ridicat de Red Bull includ creşterea nivelurilor de energie în organism la proporţii periculoase, complicaţii medicale şi reacţii alergice.

Peter Vermeeren is a traditional martial arts teacher for over 30 year. His websites can be found here: Martial Media Productions and Kamikaze | martial arts | fitness | self defense

Peter Vermeeren este de peste 30 de ani un instructor de arte martiale. Websiturile sale pot fi gasite aici: Martial Media Productions si Kamikaze | martial arts | fitness | self defense

Marturisesc ca m-am ajutat la traducere de Google Translate. Mi-am facut un obicei sa contribui la o traducere, dupa parerea mea, mai buna. Am observat ca invata destul de repede. De exemplu a tradus intai herbs ca ierburi dar vazand ca eu am tradus plante a folosit sugestia mea.

Niciun comentariu: