joi, 8 iulie 2010

Tinctura din muguri de plop, un stimulent imunitar eficient

Eu nu am folosit acest remediu, am preferat sa-mi maresc imunitatea (pana cand am avut impresia ca fac o reactie alergica, pt ca mi se inrosea pielea in jurul injectiei) cu ajutorul unui vaccin produs la Institutul Cantacuzino, un vaccin care a creat la un moment dat o adevarata isterie nationala, dupa o emisiune Tv care l-a recomandat, toata lumea napustindu-se la Institut in credinta ca acest vaccin e un adevarat panaceu universal. E vorba de Cantastim, care initial se putea procura gratis, , la recomandarea doctoritei oncologe, de la farmacia Spitalului Universitar (actual Municipal), apoi de la Farmacia Cotroceni si in final contra cost de la Institutul Cantacuzino. Cum intre timp fitoterapia a devenit o afacere cat se poate de profitabila, se recomanda in diverse publicatii, in special in Revista As sau in ziarul Lumina, tot felul de tratamente naturiste.

Am primit prin email si un material despre efectele adverse ale unor tratamente cu ajutorul plantelor, dar acel material am descoperit ca a fost publicat prima data pe un forum fara sa se precizeze autorul, se pare ca era un fragment dintr-o carte, n-am descoperit care anume, si vorbea la modul general despre supradoze, fara a explica in ce consta supradozarea.

Am mai spus si alta data, iar cei care urmaresc "Giuvaerul Palatului"= "Dae Jang Geum" au avut ocazia sa o afle in mai multe randuri, ca uneori aceeasi planta poate fi medicament, toxica sau chiar letala, functie de doza si de toleranta celui care o foloseste. Exemplul cel mai la indemana il constituie preparatele din Papaverus Somniferus, o specie de mac din care se pot prepara atat medicamente, cat si droguri repurtate pt faptul ca dau dependenta si distrug sanatatea, cel mai cunoscut, producand si cel putin un razboi, fiind opiumul.

Dar sa nu mai divaghez si sa copiez din ziarul Lumina

Răspundem cititorilor: Tinctura din muguri de plop, un stimulent imunitar eficient

Iuliana T., Galaţi: "Am auzit la o emisiune medicală că preparatele din muguri de plopi sunt remedii foarte bune în mai multe boli. Aş dori să ştiu în ce afecţiuni sunt recomandate. Vă mulţumesc!"

Prof. Constantin Milică: Acţiunile specifice ale mugurilor de plop au fost valorificate încă din vremurile îndepărtate datorită virtuţilor terapeutice constatate în decursul timpului. În afecţiunile respiratorii, mugurii de plop au efecte benefice în bronşite acute şi cronice, astm bronşic, tuse de diferite etiologii, traheită, laringită, dureri de gât, gripă, guturai, hemoragii pulmonare şi tuberculoză. Se recomandă tinctura din muguri (câte 50-100 de picături pe o bucată de pâine, de 4 ori pe zi, sau 4 linguriţe de tinctură combinate cu 4 linguri de miere, luând câte o linguriţă din oră în oră). Tratamentul are efecte de expectorant şi fluidizant al secreţiilor bronşice, antiviral, antiseptic şi stimulent imunitar. În reumatism, spondiloză anchilozantă şi sciatică, tinctura prezintă acţiune sedativă (în dureri) şi antiinflamatoare (în artroze), datorită prezenţei salicinei. Se utilizează câte 50 de picături de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, într-o cură de 2-3 luni. Întrucât salicina este prezentă în mugurii de plop, în scoarţă de salcie şi în creţuşcă (Filipendula ulmaria), este indicată utilizarea acestei combinaţii de plante cu efecte sporite în tratarea reumatismului. În afecţiunile tumorale, fibrom, adenofibrom, chisturi şi cancere se recomandă tinctura din muguri de plop (câte 50 de picături luate intern, de 4 ori pe zi). Extern, se pun comprese cu tinctură pe zona afectată, timp de două ore, la intervale de 2-3 zile. După ce se ridică compresa, pielea se ţine la aer liber timp de 15-20 de minute şi se unge cu o cremă de gălbenele. În combaterea cancerului, mugurii au efecte în stimularea imunităţii, în reglarea hormonală şi acţiune citostatică directă. Se ia câte o linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, într-o cură prelungită de minimum 3 luni. În afecţiunile digestive, tratamentele cu muguri sunt eficiente în ulcerul gastric, diaree, colite de fermentaţie şi de putrefacţie, helmintiază (infestare cu Giardia) şi anorexie (lipsa poftei de mâncare). Este eficace tinctura din muguri (50-100 de picături) cu care se imbibă bucăţele de pâine albă, uscată sau prăjită. De asemenea, se consideră oportună o cură de trei săptămâni cu pulbere din muguri uscaţi (câte 3-4 linguriţe pe zi, pe stomacul gol). În bolile sistemului nervos, tinctura (câte 50 de picături de 3-4 ori pe zi) acţionează în dureri de cap, accese de febră şi stări de astenie fizică şi psihică. În tratarea afecţiunilor dermatologice s-au constatat cele mai diversificate efecte, mai ales în leziunile cutanate, răni dureroase, ulceraţii atone, ulcere varicoase, arsuri, degerături, acnee, herpes, bube dulci, eczeme, micoze, foliculită, hemoroizi, fisuri anale şi cancer de piele. Se aplică comprese cu tinctură de muguri care favorizează cicatrizarea şi vindecarea rapidă. După comprese se lasă zona în aer liber, pentru a se zvânta, iar apoi se aplică un unguent din muguri, pentru refacerea tegumentelor.

Niciun comentariu: