duminică, 25 iulie 2010

Da' monsiu Montignac ce zice?

Am primit de la Suzeta o recomandare despre rolul porumbului in alimentatie. In cartea lui "Mananc, deci slabesc" autorul dietei urmate cu mult drag de sotul meu sustine ca porumbul e indicat pt hrana animaleleor, pt ca le ingrasa cu spor, si nu pt hrana umana.

Dar iata ca altii sunt de alta parere:

Porumbul scade riscul apariţiei cancerului la plămâni

de Mădălina CHIŢU | luni, 19:00

BENEFIC l Beta-carotenul conţinut de porumb creşte rezervele de hemoglobină, o proteină care transportă oxigenul la celule şi ajută la prevenirea oboselii

Potrivit specialiştilor în nutriţie, porumbul nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, deoarece acesta re­duce riscul apariţiei bolilor cardiace, datorită conţinutului bogat de vitamina E - antioxidant care protejează inima. În plus, această cereală conţine din belşug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariţia cancerului la plămâni. Această substanţă se mai găseşte în legume şi fructe de culoare portocalie, precum papaya, portocale, dovleac sau piersici.

Nutriţioniştii spun că o cană cu boabe de porumb oferă 15 la sută din necesarul zilnic de acid pantothenic, vitamina B5. Această vitamină e folosită pentru transformarea carbonaţilor complecşi în glucoză, care alimentează energia orga­nismului. În plus, beta-carotenul din porumb creşte rezervele de hemoglobină, o proteină care transportă oxigenul la celule şi ajută la prevenirea oboselii. Hidrocarburile din compoziţia chimică a porumbului dau energie şi nu permit depunerea grăsimii (porcii sunt de alta parere)

În acelaşi timp, aceeaşi cană cu po­rumb oferă 24 la sută din necesarul zilnic de thiamină. Aceasta este o substanţă necesară în reacţiile enzimatice legate de producţia de energie şi e, de asemenea, foarte importantă pentru celulele creierului şi funcţia cognitivă.

In schimb se pare ca Montignac nu are nimic contra usturoiului, despre ale carui proprietati antibiotice am primit un email de la Virginia. N-am reusit sa dau de urma autorului (initial am crezut ca e o reclama detaliata la pastile de usturoi, ulterior n-am ami fost atat de convinsa) dar pt ca Disa e de parere ca tot ce tine de sanatate e binevenit pe orice blog m-am hotarat sa public si eu acest email, nu fara a spune ca Chef-ul si-a marturisit de multe ori preferinta pt acest aliment. Am sa mai spun doar ca proprietatile antibiotice ale usturoiului se manifesta numai daca e consumat crud, ca are unul din cele mai ridicate continuturi la 100g in carbohidrati dintre alimente si ca altii considera ca cel mai puternic antibiotic natural este fie argintul coloidal, fie oxigenul (intr-o excelenta prezentare a unui centru de medicina hiperbara facuta de draga si inimoasa Isabella Lorelai) . Revista "Formula As" considera ca cel mai puternic antibiotic natural din lume este cordicepsul, dar lista nu se incheie aici, pt ca si extractul din frunze de maslin e prezentat cu aceeasi eticheta.

CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME.

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
Este o planta atât de puternica încât, când e frecata'pe picioarele cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi.
Oameni bolnavi d plamâni - ajunsi în pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta miraculoasa.

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat în sfârsit cu fermitate "puterea de penicilina" a usturoiului, izolând diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii. "
La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica) . Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida, holera si TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care "dilueaza" sângele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida si vaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt ce-i care-i confera usturoiului puterea sa de lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinel periculoase. .

PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are "o actiune protectoare foarte semnificativa" în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237, miligrame la suta. Când, dupa trei ore, mâncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect - fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta - în trei ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. In ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.

COBOARA HIPERTENSIUNEA Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza - în cazuri dupa cazuri - ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:

1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiune sangvina se reduce treptat - într-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine bune rezultate,indiferent de vârsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.

Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea e extrem de periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata.
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia cu usturoi înceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahar din sângele diabeticilor. Intr-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori ca era într-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara acasa, la vârsta de saizeci de ani. La nouazeci de ani, înca mai traia, sanatos-tun. Incepuse sa manânce o combinatie de usturoi, patrunjel si creson. Nivelul zaharului din sânge i-a coborât de la 200 si ceva la 110. Si a continuat sa foloseasca fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului.Dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zaharului si, astfel, a controla boala. Surprinzator si interesant, însa, este faptul - consemnat de mai multe ori - ca usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sânge la diabetici.

UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICATIA ANTIDIABETICA
Usturoiul - desi are o actiune putin mai înceata - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: "Recent, mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus ca, daca nivelul zaharului din sânge nu-mi scadea, trebuia sa iau un medicament oral. Citisem despre modul cum poate usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sânge. Asa ca am început imediat sa iau câte o capsula de usturoi de 0,32 gr., pe lânga vitamine si drojdia de bere, dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sânge mi-a revenit la normal si nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.

REÎNTINERESTE FICATUL Principala valoare a usturoiului în tulburarile hepatice consta în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi în .amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, învioreaza ficatul si îl reîntinerese atât de mult încât pielea de pe trup va straluci de activitate reînnoita. Utilizatorii spun ca e într-adevar o planta miraculoasa.
Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta într-o deficienta a organelor digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata împotriva unui element atât de natural si benefic ca usturoiul.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITA
Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. Doamna S.B.. povesteste cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistenta infectie a vezicii: "Pentru aceia dintre dumneavoastra care pot suferi de cistita, usturoiul poate fi raspunsul. Dupa ce m-am îmbolnavit de câteva ori, am hotarât sa-mi încerc propriul remediu. Am tocat câte trei catei mari de .usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus într-o lingurita si i-am înghitit cu apa. Dupa cinci zile, cistita mi-a trecut. Atât de simplu (...)."
"Am mai avut cistita o singura data, si usturoiul si-a facut efectul din nou. Poate ca merge si pentru infectiile rinichilor. Doctorita mea n-a fost deloc surprinsa, întrucât a avut odata un pacient cu cancer la plamâni care a trait mai mult decât se asteptase ea, si mânca usturoi. Medicamentul minune - chiar merge!"

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC. Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert în terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mâncaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau bai pentru picioare si mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci si cinci la suta.
Din cele mai vechi timpuri si pâna în prezent, usturoiul a fos laudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare.

TOATE SIMPTOMELE AU TRECUT
S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate amanuntit, dupa cum urmeaza: îngreunarea de dupa masa a fost înlaturata complet în cincisprezece cazuri si usurata partial în sase cazuri din douazeci si cinci - dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au disparut complet în treisprezece cazuri, si partial în noua - din douazeci si cinci - la un total de 88% eficacitate! . Flatulenta a disparut complet în douazeci de cazuri din douazeci si cinci - un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au disparut complet în treisprezece cazuri si s-au usurat partial în opt - la un total de 84% eficacitate!. Greturile au disparut complet în sase cazuri din opt - pentru un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e u carminativ care poate fi folosit în cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac si intestine si a diminua crampele dureroase.

CUM SE POATE FOLOSI ACEST ALIMENT BIBLIC PENTRU A CALMA DIGESTIA
Ca uz extern, usturoiul se poate folosi în cataplasme sau bai de picioare si de mâini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, înainte sau dupa mese (folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma de tablete sau capsule.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CONSTIPATIE. Un reputat cercetator si expert în terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie îsi pot gasi usurarea mâncând cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali si, în acest mod, produce mobilitatea scaunului.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DISPARITIA IMEDIATA A ARSURILOR SI DURERILOR DE URECHI.
Doamna LC. spune: "Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru
durerile de urechi. L-am vazut facând minuni în zece-cinci-sprezece minute de la spargerea unei capsule cu ulei de usturoi, turnata în ureche si retinuta cu un tampon de vata. Le-am spus prietenilor si rudelor cât de repede îmi trece durerea si toti sunt gata sa jure! - Sora mea avea o infectie a urechii interioare si toata noaptea plângea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru dimineata, în lacrimi. Sotul ei a venit si a luat putin ulei, iar durerea i-a trecut în cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut întâmplator ca arsurile sunt ajutate prin frectie cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea trece aproape imediat dupa aplicare si masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars destul de grav la mâna, pe plita electrica. Dupa ce i s-a aplicat ulei de usturoi, a fost foarte usurat si a dormit toata noaptea fara sa se plânga.

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC A VINDECAT MULTE URECHI CARE TIUIAU
Doamna N.V. spune: "Am descoperit un remediu foarte simplu si ieftin pentru slabirea auzului si tiuitul urechilor (...). Urechile îmi sunau atât de tare încât abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune ca un strop de suc de usturoi pus în ureche face bine la auzul cu probleme. Am încercat, cu rezultate miraculoase ; începeti aplicând formula cam de trei ori pe saptamâna si, pe masura ce starea vi se amelioreaza, puteti reduce dozajul. Eu o folosesc în prezent cam o data la o saptamâna sau, la zece zile si rezultatele bune se mentin."

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE NASULUI SI ALE GÂTULUI
Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gât. Daca se ia o bucata de usturoi în gura, la începutul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea în câteva ore sau cel mult o zi.
De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta vindecatoare face ca dintii slabiti sa prinda din nou radacini si înlatura tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale! Va doare urechea? înfasurati planta în putin tifon si introduceti-o î canalul exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatând venele si arterele pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de usturoi într-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii!). Stranutati, aveti nasul înfundat sau va chinuieste alergia? încercati putin usturoi tocat, înghitit cu apa. Se spune ca, în asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC ALUNGA IMEDIAT RACELILE SI DURERILE DE GÂT
Usturoiul actioneaza mai repede decât vitamina C la vindecarea racelilor. Daca se tine un catel de usturoi în gura, raceala va disparea în câteva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu îl mestecati. Doar razuiti-l cu dintii, din când în când, pentru a elibera câte putin suc. (Daca usturoiul e prea tare, încercati cu unul dintre verii sai mai blânzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum - sau prazul.) în acest mod, o durere de gât se poate opri în câteva minute (merge chiar si pentru temutele dureri de gât care sunt simptome ale difteriei!). Am descoperit ca reuseste de fiecare data - si e mult mai de nadejde decât vitamina C, care poate sa dea rezultate sau nu si, adeseori, nu face decât sa amâne inevitabilul. Usturoiul asigura o vindecare permanenta, nu doar temporara. Usturoiul, planta întineririi miraculoase, si altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) si boabele de soc (Sambu-cusnigra) - toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de a usura simptomele alergice. Socul, de exemplu, contine doi compusi activi contra virusilor de gripa. Indicam în acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei (inclusiv a tusei convulsive) si a racelilor, curgerilor de nas, congestiilor de piept si bronsitelor. Radacinile sau frunzele de urzici, folosite în suc sau ceai, erau medicamente sigure si nepericuloase pentru a deschide tuburile si caile din plamâni ; urzica e o antihistamina puternica. Nimic nu este mai dramatic decât vindecarea de alergie si guturai pe care o asigura frunzele de urzica, încercati doua lingurite de frunze uscate si congelate la o ceasca de apa clocotita. Puneti la asezat pâna se raceste, îndulcit dupa gust. Hreanul - folosit de evrei secole de-a rândul ca simbol al celor sapte ierburi amare de Pasti are o îndelungata reputatie de muco-kihetic. Altfel spus, are capacitatea de a dilua flegma sau mucusul, usurându-i astfel eliminarea din sistem. Nimic nu se compara cu o lingurita de hrean proaspat pentru a curata sinusurile. Doza zilnica e necesara numai pâna când cedeaza simptomele alergici, în continuare, nu mai e nevoie decât de câteva lingurite de hrean pe luna, pentru a preveni un nou atac de alergie.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR . Bufeuri de febra? Incercati usturoiul. Depresie? Puneti putin usturoi în salata. Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene - toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.
Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B-l în organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a tensiunilor premenstruale si a multor alte probleme. Medici de renume au constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile, frisoanele, mâncarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii. Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pudra, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate în Plante medicinale. Ceaiul se prepara doar amestecând o lingurita de praf într-o ceasca de apa fierbinte, adaugând miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita într-o lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa înainte de mese.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU EXCRESCENTE DUREROASE SI SPASME LA COLON . M.V ., medic stomatolog, relateaza ca timp de zece ani si-a facut tratamente cu raze X si radiu pentru a eradica niste excrescente urâte ale pielii care-i tot reapareau, cu toate ca un medic îi spusese ca erau benigne. La aplicarea uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul - care-i vindecase spasmele la colon - umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a încercat formula pentru o excrescenta de lânga ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi - din capsule - si în circa o luna umflatura a disparut. A doua oara, a încercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea rapid, atingând chiar marimea unei monede de zece centi când si-a dat seama prima oara de existenta ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o vazând cu ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul alcoolului - pe care l-a încercat timp de doua, trei luni, fara succes. "Si sa te mai miri", comenteaza el, "ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si cancer? Chiar daca nu erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu siguranta dezvolte în acel sens, având în vedere antecedentele mele medicale. Si, categoric, nu s-au vindecat pâna nu am aplicat usturoiul.Mai mult, erau urâte si dureroase. Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca utila si pentr altii. Tratamentul e inofensiv si, în cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PICIORUL ATLETULUI .Ani de zile, Sorin V. a suferit în tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se înrosisera, se cojeau si îl dureau. Calcâiul si talpa erau înasprite de mii de mici perforatii uscate. Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri, mâncarimi si dureri. ,
Când toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit ca e un leac sigur pentru piciorul-atietului. Metoda de fata consta în a întinde putin usturoi proaspat zdrobit peste zona afectata. Va da o senzatie de caldura, pentru cam cinci minute. Trebuie sa ramâna pe piele timp de o jumatate de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi, timp de o saptamâna, si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat usturoiul spalati cu apa si încercati din nou mai târziu, cu suc de usturoi diluat în apa, pâna gasiti o mixtura care sa nu arda, întrucât excesul de usturoi poate agrava boala.) Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va ciorapii.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU ARTRITA, REUMATISM SI NEVRALGIE
Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu ulei vegetal obisnuit în care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu, preparat din usturoi maruntit într-o lingura de miere, luat la masa pe o perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai ales în cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul extras din usturoi a avut întotdeauna mare succes în bolile paralitice si reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult usurata frecându-le cu usturoi. "Da rezultate excelente", sustine el. Un alt savant de frunte si expert în terapia cu usturoi declara ca, luat intern, usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgice.

CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAT USCAT! In cartea sa, Despre oameni si plante, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacienta, Anne-Marie M., de nouasprezece ani, care se nascuse cu un brat mai scurt, uscat, care niciodata n-a crescut prea mult, nu-i folosea la nimic si a ramas îndoit peste piept. Nu simtea nimic cu bratul (decât pe timp ploios, când o dureau oasele) si nu si-l putea misca. Consultase multi medici, dintre care nici unul nu-i putuse rezolva problema paraliziei si a estropierii de crestere. Aceasta era o problema noua pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de rahitism. Cel mai important ingredient din remediul sau, declara el, era un aliment tamaduitor simplu - varul aproape identic si mai blând al usturoiului - ceapa ("continutul ei de sulf o face foarte eficienta împotriva reumatismelor") . Alte ingrediente includ lamâita, urzica-vie, brusturele mare si patrunjelul - toate, alimente tamaduitoare din Biblie discutate în aceasta carte la paginile 82,131,220,222,250 - ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea, spune el, ceapa - Allium cepa -este "un diuretic destul de puternic pentru a-1 fi vazut eliberând rinichii bolnavilor de uremie"). Paducelul, un aliment vindecator din Biblie discutat în Capitolul 11, si mugurii de tei, au fost recomandati ca sedativi usori. Musetelul comun, un alt aliment vindecator din Biblie discutat la pag. 4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) într-o prisnita de varza, un aliment tamaduitor biblic, si creson, una dintre ierburile amare de la Cina cea de Taina. Acest gen de cataplasma a actionat miraculos asupra unor animale care abia se mai puteau tine pe picioare. Urma sa le foloseasca numai în aplicatii externe, sub forma de cataplasme si bai de mâini si picioare. Trei lun mai târziu, fata a revenit, vindecata în mod miraculos! A întins mâna. "Priviti!" a exclamat ea si a luat cu mâna o foaie de hârtie de pe masa. "Sunt atât de fericita!" a strigat "E asa de minunat, ca nici nu-mi vine sa cred (...)."
Un martor sceptic a întrebat: "Vreti sa spuneti ca înainte nu va puteati misca,bratul si mâna? Iar acum puteti?" "Exact", a raspuns ea si, ca s-o dovedeasca, l-a ciupit de mai multe ori: întâmplarea â aparut în toate ziarele din Paris . Parintii lui Anne-Marie au spus ca era un miracol. Numai medicii care o tratasera fara succes au refuzat sa creada. "Nu se poate face nimic", a spus unul. "Corectarea diformitatilor congenitale e mai presus de puterea oricarui medic."

Un articol interesant despre acest condiment atat de apreciat pt calitatile sale medicinale si gustative dar mai putin apreciat de cei ce se afla in vecinatatea unui consumator inrait a aparut acum cativa ani in Adevarul online

Usturoiul, antibioticul dăruit de natură

  • Mihaela Pavnutescu

  • Luni 12 nov 2007

Cura de usturoi distruge celulele canceroase, stopează tumorile maligne şi ţine în frâu maladia SIDA, fiind cel mai eficient tratament antiviral după propolis şi algele albastre. Tonifiant

Cura de usturoi distruge celulele canceroase, stopează tumorile maligne şi ţine în frâu maladia SIDA, fiind cel mai eficient tratament antiviral după propolis şi algele albastre.

Tonifiant şi antiseptic, usturoiul este un leac excelent împotriva răcelilor şi afecţiunilor respiratorii. Cunoscut încă din Antichitate pentru calităţile sale miraculoase, usturoiul este un antibiotic natural care are un rol important în prevenirea şi tratarea multor boli. Efectele curative ale usturoiului au rămas multă vreme un mister.

În 1858, Louis Pasteur a descoperit proprietăţile antivirale ale usturoiului, iar, în secolul nostru, în tratamentul SIDA, considerată una dintre cele mai crunte boli, se foloseşte cu succes terapia cu usturoi. Usturoiul este un adevărat laborator chimic. Conţine alicină, o substanţă cu un puternic efect antiviral, vitamine, carbohidraţi, calciu şi magneziu, fosfor, iod, acizi graşi esenţiali şi antioxidanţi, cupru şi zinc. Un căţel de usturoi este în stare să regleze tensiunea arterială, normalizează metabolismul şi alungă colesterolul rău.

Medicamentele de sinteză cu care suntem obişnuiţi să tratăm chiar şi cea mai banală răceală sunt, în mare parte, otrăvuri pe care le înghiţim pentru ca am ajuns într-un stadiu avansat al bolii. Mulţi dintre noi nici nu se gândesc la efectele adverse ale leacurilor din farmacii sau la faptul că organismul poate să devină rezistent la substanţele din medicamentele obţinute şi dozate în laborator.

Există, într-adevăr, boli care odată instalate, trebuie tratate cu pilule cumpărate de la farmacie, dar este cu mult mai înţelept să prevenim prin alimentaţie, evitând astfel îmbolnăvirea. Terapia cu usturoi nu are contraindicaţii, iar singurul motiv care ne poate determina să nu apelăm la binefacerile acestei plante este mirosul! Dar şi acest "obstacol" poate fi învins foarte uşor dacă, după ce ne "tratăm", mestecăm câteva fire de pătrunjel.

Cancerul şi SIDA, puse la colţ de usturoi

Usturoiul a fost multă vreme considerat un aliment-medicament. Pliniu cel Bătrân îl recomanda pentru vindecarea astmului, a tusei şi împotriva paraziţilor intestinali. În Evul Mediu, în timpul marilor epidemii, doctorii se apărau de bolile infecţioase purtând o mască îmbibată într-un amestec făcut din plante aromatice şi din usturoi. Medicina actuală admite că usturoiul este un antibiotic natural care are o mare însemnătate atât în prevenirea, cât şi în tratarea multor boli.

Cancerul este domeniul în care bulbul de usturoi a repurtat cele mai mari victorii. Oamenii de ştiinţă au constatat că tratamentul cu usturoi distruge celulele canceroase şi reduce tumorile maligne. Cancerul de sân, de colon şi cel de piele sunt forme ale acestei temute boli în care consumul de usturoi s-a dovedit a fi de mare ajutor. Cercetătorii californieni afirmă, de asemenea, că terapia cu usturoi încetineşte evoluţia unor ciuperci parazite care apar la bolnavii de SIDA.

Inima şi vasele de sânge sunt răsfăţate

Oamenii de ştiinţă au demonstrat de curând că usturoiul conţine o substanţă care are aceleaşi proprietăţi ca şi aspirina. Această substanţă împiedică coagularea sângelui, protejând astfel organismul împotriva accidentelor vasculare.

Studii clinice efectuate în 15 ţări au demonstrat că usturoiul acţionează ca o frână împotriva cheagurilor de sânge ce obstrucţionează arterele şi împiedică formarea altor cheaguri. Acest fenomen se produce datorită antioxidanţilor din căţelul de usturoi, capabili să neutralizeze agenţii responsabili de distrugerea arterelor. În plus, specialiştii spun că usturoiul are capacitatea de a reduce plăcile de aterom şi poate preveni instalarea unor noi leziuni la nivelul vaselor de sânge.

Usturoiul are efect antioxidant, protejează celulele de impactul negativ al radicalilor liberi, implicaţi în evoluţia bolilor cardiovasculare. Substanţele identificate în usturoi scad tensiunea arterială, grăsimile din sânge şi reglează nivelul colesterolului.

Tratamentul cu usturoi s-a dovedit a fi deosebit de eficace şi în bolile ficatului şi ale bilei. Proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale usturoiului au fost recunoscute pentru prima oară de Louis Pasteur. Datorită faptului că este un straşnic luptător împotriva microbilor de tot felul, usturoiul este folosit din ce în ce mai des şi în medicina veterinară în locul antibioticelor.

Cu infuzie de usturoi se curăţă plăgile, arsurile şi rănile uşoare. Decoctul de usturoi combate viermii intestinali, activează sucurile gastrice şi stimulează intestinul gros. Usturoiul este un diuretic natural!

Mitologie şi superstiţii

Din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost folosit ca aliment. A fost şi este nelipsit din hrana de zi cu zi a israeliţilor, iar piramidele au fost construite şi cu ajutorul acestei plante miraculoase, care îi ferea de boli şi le dădea energie muncitorilor care au ridicat misterioasele morminte ale faraonilor. Herodot, odată ajuns în faţa piramidelor, a fost entuziasmat de măreţia acestora şi, descifrând hieroglifele egiptene, a observat că acestea preamăreau puterea usturoiului.

Tutankamon a fost însoţit în călătoria sa spre lumea de dincolo şi de statuete ce reprezentau bulbi de usturoi. Printre calităţile acestei plante se numără şi aceea de monedă de schimb. Astfel, usturoiul alungă vampirii, goneşte diavolul şi le apără pe femeile însărcinate de gelozia nimfelor. În Siberia există credinţa că sufletele femeilor care au murit vin noaptea să-i bântuie pe cei dragi. Vizita lor este recunoscută după mirosul de usturoi pe care acestea îl răspândesc.

În Sicilia, usturoiul păzeşte de deochi. În Grecia şi în India, căpăţânile de usturoi se leagă cu fir de lână roşie şi se păstrează în casă pentru a feri de rele. Usturoiul e considerat, deopotrivă, o forţă a răului şi a binelui. Un mit creştin arată că, după ce Satana a plecat din Grădina Raiului, pe laba stângă a început să-i răsară usturoi, iar pe cea dreaptă ceapă.

Asocierea usturoiului cu spiritele malefice s-a bazat probabil pe calităţile curative deosebite ale acestei plante. Usturoiul previne infecţiile care, netratate, duc de multe ori la delir sau alte afecţiuni ale sistemului nervos, puse în vremurile de odinioară pe seama influenţei spiritelor rele.

Legende, superstiţii, poveşti adevărate sau nu, cert este că usturoiul a incitat imaginaţia încă din cele mai vechi timpuri şi a fost mereu înconjurat de mituri. Dincolo de toate acestea, răzbate prin timp puterea sa miraculoasă de a preveni sau trata multe dintre bolile cu care omenirea se confruntă.

Un condiment care nu trebuie să lipsească din farfurie

Usturoiul este o plantă parfumată din familia liliaceelor, care este utilizată în bucătăriile din întreaga lume, ca ingredient aromatic, dar şi ca plantă medicinală. Multe studii i-au confirmat calităţile terapeutice, deoarece bulbul de usturoi şi-a demonstrat eficacitatea în infecţii în care antibioticele nu au dat niciun rezultat.

Proprietăţile terapeutice ale usturoiului sunt foarte numeroase şi substanţele pe care acesta le conţine fortifică sistemul imunitar, cât şi alte sisteme din organism care ajută la vindecarea bolilor.
Usturoiul prospăt nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Există diverse preparate sau mâncăruri al căror gust este mult mai bun dacă este folosit ca ingredient usturoiul.

În Egipt, muncitorii care lucrau la ridicarea piramidelor primeau zilnic câte un căţel de usturoi pentru virtuţile sale tonifiante şi aseptice. Şi mai puţină mâncare! Ruşii cred foarte mult în puterea de vindecare a usturoiului. Ei au o reţetă foarte veche pe bază de usturoi. Zdrobesc cinci căţei de usturoi şi îi amestecă cu cinci linguriţe de miere. Pasta obţinută se pune la fiert până dă în clocot.

Medicamentul astfel preparat se ia pe parcursul unei zile şi previne răceala sau alte boli virale. În bucătăria chinezească, căţeii de usturoi se consumă muraţi, iar francezii adoră supa de usturoi, denumită Le Tourine. În multe ţări asiatice, frunzele de usturoi sunt tocate şi prăjite cu ouă, carne sau împreună cu alte legume. Şi la noi este vestit mujdeiul de usturoi, nelipsit de lângă peşte sau puiul bine prăjit.

Si dupa atata lectura parfumata am facut o pauza ca sa dau fuga la masa si sa consum o portie zdravana de tarator, dar o varianta imbunatatita, in sensul ca pe langa iaurt Cedra (pe care nu l-am diluat, cum cere reteta originla bulgareasca) am pus si un pic de ceapa rosie (se stie ca si ceapa are proprietati antibiotice si...odorizante, am folosit ceapa rosie pt ca are si antioxidanti, care ma mentin tanara) , vreo trei catei mari de usturoi tocati f marunt , nuci din belsug (pt iodul care combate hipotiroidismul, magneziul care calmeaza si mentine tineretea, nu va uitati la continutul in grasimi, daca nu se consuma in exces e OK) si muuuult marar. Mmmmm, bun!

5 comentarii:

Cosmetice Metropolitan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Viorica spunea...

Schimb de link da, banner nu.

MEDICINA BIOREZONANTA - BIORESONANCE IMAGING SCAN spunea...

un link despre biorezonanta si tratarea afectiunilo prin biorezonanta : http://www.medicinabiorezonanta.blogspot.com

Viorica spunea...

Doamna doctor, sunt de acord sa va fac reclama pt ca nu se stie nicodata cand o sa am nevoie...

Razvan spunea...

Pe lumea asta e bine sa cercetam totul ,Dumnezeu e numai unul , trebuie sa incercam sa gresim cat putem noi de putin , mai multa privire in interior decat spre exteriorul nostru , aveti un blog super , avocata Bianca mi-a spus de blogul dvs , si sanatate de fier va urez sa aveti !