luni, 26 iulie 2010

Trandafirii


Trandafir din gradina Mamitzei

Salvador Dali-The Meditative Rose

Salvador Dali-Madonna with a Mystical Rose

Octavio Ocampo-Canasta de Rosas

Va mai amintiti povestea Micului Print de Antoine de Saint Exupery? Va amintiti cat era el de ingrijorat ca oaia de pe micuta lui planeta o sa-i manance Floarea? Floarea care se falea cu bietii ei spini dar stia ca nu se poate apara cu ei de oaie. Si stiti ca floarea pt care se coborase el pe pamant nu era altceva decat un trandafir, valoros pt Micul Print ca pe planeta lui era unic.

Tot despre trandafiri se spune ca atunci cand a fost deschis mormantul in care a fost pusa Maica Domnului s-a gasit in locul corpului un buchet de trandafiri frumos mirositor.

Nu e un secret pt nimeni ca trandafirul rosu este un simbol al iubirii, dar dealungul timpului trandafirii au fost simboluri ale Casei de York (alb)si Casei Tudor (rosu) in Marea Britanie, rivalitatea dintre ele ducand la Razboiul Rozelor, mai aproape de vremea noastra trandafirul este simbolul national al Bulgariei (toata lumea stie de ce) dar si simbolul multor partide social-democrate.

Socialistii si-au ales si ei ca simbol trandafirul rosu, dar insotit de un pumn.

Mi-am amintit de toate astea citind gandul zilei de Omraam Mikhaël Aďvanhov trimis de Suzeta:

O tradiţie se referă la faptul că trandafirii sunt nişte entităţi care vin din planeta Venus; ei au acceptat să se încarneze pe pământ pentru a-i ajuta pe oameni. Dar cine cunoaşte această
misiune a trandafirilor? Ne folosim de ei pentru a împodobi grădinile şi apartamentele, a atrage un bărbat sau a seduce o femeie. În realitate, trandafirul există pentru a ne revela calea adevăratei iubiri. Iată rolul, mesajul trandafirului.
Dacă trandafirul este considerat regele florilor, este pentru că el ne învaţă adevărata IUBIRE, iubirea care nu întemniţează, iubirea care eliberează. În ziua în care oamenii îi vor înţelege
sacrificiul făcut ca să coboare printre ei şi îi vor accepta mesajul, poate că vor deveni asemănători lui: oriunde vor păşi, ei vor înmiresma atmosfera cu un parfum încântător.

Niciun comentariu: