luni, 26 iulie 2010

In gradina dupa ploaie


Merita sa mariti poza asta, trandafirul e fabulos cu multele picaturi de apa de pe petalele lui










Nu-i asa ca acesta panza de paianjen pare o dantela din basme?


Acestea sunt flori de Hibiscus, verisoare bune cu mult mai spectaculosul trandafir japonez






Multa vreme am desconsiderat nalba de gradina,. mi s-a parut prea banala. Cu timpul am inceput sa-i apreciez frumusetea si diversitatea.

O combinatie reusita: corcodusi si panza de paianjen. Dar numai dupa ploaie

Pentru ca inca mai erau nori pe cer nimeni nu putea sa spuna, precum Toparceanu "acolo era sa mor/ ca un fluture pe floare/ beat de soare/ si parlit ingrozitor"




Oleandri (popular leandri) din galetile mamitzei infloresc mereu, desi sunt cam chinuiti.

Poza aceasta e preferata mea. In copilarie imi placea sa ma joc cu matasea de porumb, sa fac din ea peruci pt papusile de carpa confectionate din bete. Mult mai tarziu am inceput sa folosesc matasea de porumb uscata in scop diuretic.

Strugurilor nu le merge prea bine pe ploaie, ei au nevoie de soare mult ca sa se coaca, umezeala excesiva duce la craparea boabelor.

Leusteanului in schimb ii trebuie apa, altfel se usuca si moare.

Are si ploaia partile ei bune. Pe langa faptul ca limpezeste aerul de praf si alti poluanti e o placere sa iesi in gradina si sa privesti perlele translucide care se odihnesc pe frunze si mai ales pe flori. Chiar si banalele frunze de iarba par mai stralucitoare cu picurii de ploaie pe ele. Nu mai spun cum arata atat de hulitele panze de paianjen (parca nicodata ca in vara asta nu am vazut atatia paianjeni, e o adevarata invazie) cu boabele diamantine prinse de firele lor, par niste tesaturi de basm facute special pt zane sau printese. Si cand ma gandesc cat s-au straduit cei de la Irfan (toata stima pt cei care lucreaza acolo practic pe nimica, dau programul gratis cerand doar donatii, daca toti internautii ar fi ca mine ei ar ramane muritori de foame) sa obtina efectul de picaturi de ploaie cu un device special...

Mai multe poze din gradina mamitei aici si aici. La mamita vin si pisicile surorii ei, care sta vis-a-vis. Una din pisici are pisoi mici , un fel de toddleri (bebelusi care abia invata sa mearga), f dragalasi si jucausi, dar inca sugari.

5 comentarii:

impricinatul de corn spunea...

n-ai, cumva, si un plan general? imi plac gradinile astea asaaa, nu stiu cum...
imi ploua in gura dupa senzatia de gradina dupa ploaie!

Viorica spunea...

Mie mi-a plouat in papuci :)) pt ca iarba era uda si multa. Asta pt ca e greu sa faci agri- horti- legumi- cultura de doua ori pe luna iar Mamitza, la cei 89 de ani ai ei nu mai are nici chef nici putere.
Se mai ingriseste cat de cat de gradina de flori si de cele cateva tufe de rosii si de tufa de dovlecei. Noroc ca a plouat vara asta, ca se usca tot.
Ar fi trebuit sa stii ca am tendinta de a-mi prezenta propria viata intr-un mod mai idilic, altfel cum crezi ca as fi supravietuit daca n-as fi cautat mai degraba partea frumosa si pozitiva a lucrurilor?
Desi cunosc destule persoane care supravietuiesc chiar fiind mai pesimiste dovada fiind chiar Mamitza. Numai ca ea "beneficiaza" din plin de avantajul uitarii si a devenit in ultimul timp mai relaxata.
Te-ai uitatsi la pozele de pe Picasa? Fireste ca pt blog le-am ales pe cele pe care le cred mai reusite.

b.d. spunea...

Superbe pozele ! Am chemat si ''jumatatea'' sa i le arat si-a confirmat si el ca ai talent ;)
In mod special mi-au placut cele cu panza de paianjen.

Matase de porumb n-am mai vazut din copilarie...
Oleandrii am in fatza casei, dar trebuie sa avem grija sa-i udam mereu...Deh, mai avem vreo 3 luni de asteptat pan' la prima ploaie...

Facem schimb ? Cateva zile cu soare pt cateva cu ploaie ?:-)))

Viorica spunea...

Lasa ca am avut si noi soare sa dam si la altii...

Nu stiu daca eu am talent sau camera foto :))
Daca sunt asa bune trebuia sa pun copyright, nu?

Si mie mi-au placut panzele de paianjen vii si naturale. In poze nu au iesit chiar asa frumoase ca in realitate, era una in care unele picaturi erau aurii, altele argintii, in poza au iesit toate translucide :))

impricinatul spunea...

stai ca o sa ma arunc si in picasa mai pe seara...