luni, 3 mai 2010

Queen Seon Deok=Secretele palatului Marele Final

Daca as fi fost o cititoare a acestui blog si nu autoarea lui nu as fi crezut in ruptul capului, dupa ce as fi citit articolul intitulat "........Increderea" si apoi as fi vazut ultimul episod ca respectiva autoare nu a vazut acel episod ci as fi zis ca a scris toate frazele acelea despre incredere ca sa se dea mare ca sunt din capul ei.

Imi cam displace ca gandirea mea a fost in sincron cu cea a maleficului personaj Yeom Jong dar, desi stiu ca nu-i frumos, ma bucur ca Bi Dam s-a hotarat, in al treisprezecilea ceas, sa ii aplice corectia cuvenita. Si mai putin imi place ca si clovnul de Mi Seng are acelasi discurs. Dar ma bucur ca si scenaristelor le-a placut de Bo Jong si l-au facut scapat, cel putin din vederea telespectatorilor.

Am spus deja in articolul citat ca in realitate lui Bi Dam harshti i s-a taiat capul, si inca dupa moartea lui Seon Deok, dar serialul nu se putea incheia altfel decat a inceput, cu violenta cat cuprinde si cu personajul devenit cat se poate de negativ revenindu-si cu forta parca mai mare atunci cand orice om normal face de mult cunostinta cu lumea cealalta. Sunt curioasa cum or fi facut ca albul ochilor lui Kim Nam Gil sa arate asa rosu ca sangele. Pt iris stiu ca exista lentile de contact, dar pt albul ochilor? E drept ca pana la urma si-a dat obstescul sfarsit, nu inainte de a mai sopti ceva care s-o bage si mai tare in boala pe biata si nefericita regina.

Cat despre scena finala, parca scoasa direct din "Sfarsitul Eternitatii" al lui Isaac Asimov, marturisesc ca m-a depasit, oricat ar spune poetul nostru nepereche

Viitorul si Trecutul
Sunt a filei doua fete
Vede-n capat inceputul
Cine stie sa le-nvete.

E drept ca rostul ei era sa sublinieze inca odata, pt toti telespectatorii de toate neamurile, ca a fi conducator nu e o plimbare de placere si o vesnica sarbatoare plina de toate deliciile pamantului, ci un adevarat conducator e un fel de martir care se sacrifica pt binele supusilor sai, si ca niciodata nu pune propriile interese sau interesele clanului sau (vz Bi Dam care a ajuns sa puna interesele factiunii sale, precum si ambitia lui de marire mai presus de interesele natiei, care trebuia unita si nu slabita prin razboaie interne, ca sa nu mai vorbim de faptul ca a renuntat la adevarata lui dragoste pt toate astea) mai presus de maretia patriei sale.


Mi-a placut ca s-a facut totusi referire la acea batalie intrata in istorie in care Yu Shin a invins armata din Baekje, desi normal ar fi fost sa ii faca loc acolo si lui Chun-Chu, devenit regele Muyeol (n-am incetat sa ma minunez ce ochi ciudati are acest actor, ochi de zeitate nepaleza) fara de a carui contributie, e drept ca mai mult diplomatica, nu ar fi fost posibila cucerirea regatului Baekje.

Bine macar ca in privinta lui Yu Shin s-a respectat cat de cat adevarul istoric, ba chiar si cel legendar, ma refer aici la ideea cu zmeul despre care legenda spune ca a fost folosit ca sa redea incredrea armatei sale, demoralizata de vederea stelei cazatoare, vazuta ca un bad omen (semn rau)

Sunt datoare cu niste scuze anonimului care imi spunea ca "melodia din finalul unor episoade e interpretata de Paul Potts si se numeste "Passo dopo passo"De pe blogul lui Antone Marian( dati cautare pe Google "Antone Marian") se poate downloada coloana sonora a acestui serial "

Banuiesc ca anonimul n-ar afla in veci cu ce i-am gresit daca nu as copia raspunsul la intrebarea lui Alice, care a fost pusa intr-un articol despre serialul a carui redifuzare incepe maine, la aceeasi ora ca si QSD, serial care a avut inca mai mare succes decat QSD, fiind facut mai de mult, "Giuvaerul Palatului" (era sa scriu reloaded)

Spuneti-mi cine canta piesa de la 'SECRETELE DE LA PALAT'
Stiu doar ca e vorba de ALESSANDRO SAFINO,dar nu stiu cum se numeste cantecul.Va rog.

Raspunsul meu arata asa:

"Nu e Alessandro Safina, si eu am crezut lafel. Cica "e interpretata de Paul Potts si se numeste "Passo dopo passo"
Comentariul e la
http://google-viorica.blogspot.com/2010/04/queen-seon-deoksecretele-palatului_14.html Adica Secretele ...Soundtrack
si nu e semnat, dar face trimitere la un site.
Am gasit insa cantecul pe you tube:
http://www.youtube.com/watch?v=TeRJG9Wb0EQ
I can't see you with my own eyes
I can't even love you with all of my heart
Actually I would love to become blind to be able to forget the look

Step by step I can feel your steps getting closer
but I am not able to hug you anymore
Step by step I walk with tears in my eyes, day after day
How could I go on without you

Un comentariu la acest cantec spune:
love Koreab version by Hong Kwang Ho but I cant find it on Ytube
Dar urmarind un alt videoclip
http://www.youtube.com/watch?v=VCcXIv2dkxo&feature=related

am vazut ca Passo dopo passo e un alt cantec, Balbam Balbam
Cred ca anonimul a vrut sa-si faca promovare mascata la situl lui.
N-am reusit sa gasesc nicaieri cantecul final. "

Din acest ultim episod vad ca intr-adevar e vorba de "Passo dopo passo" cantat de Paul Potts si cred ca n-ar strica sa faceti o vizita pe situl lui Antone Marian de unde se pare ca se pot downloada o multime de seriale sud-coreene. Pt mine chestia asta cu download e o informatie complet inutila. De ex Kingdom of the Wind, caruia Marian ii face o prezentare incitanta, are doar 26 de episoade dar ar ocupa pe disc 17.71GB iar spatiul meu este de ....1GB si un pic. Las la o parte faptul ca nu am RAR (cred ca l-am avut dar nu stiu cum se face ca nu mai e) si nu am habar sa umblu cu el. Dar poate altii, care au calculatoare adevarate se vor putea folosi de informatia asta.

Desigur, nu ma obliga nimeni sa descarc toate episoadele deodata, dar oricum e prea complicat. Astept TVR-ul, sper ca nu in zadar.

23 de comentarii:

Alynna spunea...

Ca o ironie a sortii,cel mai mic regat din Coreea (Gaya) l-a dat pe cel care a reusit sa uneasca toate regatele.Cel mai mult mi-a placut privirea lui Deokman atunci cand era nangdo,discutiile filozofice avute cu Mishil,loialitatea supusilor fata de conducatorii lor (Cilsuk si Yu Shin)dar si atitudinea pe care o avea uneori Bidam.

Viorica spunea...

Ar mai fi de adaugat costumele, muzica, decorurile si o smecherie de operator despre care n-am vorbit pana acum: cand doi stateau de vorba pe malul unui lac se punea o oglinda si se filma imaginea personajelor asa cum se reflecta in oglinda. Spun ca era oglinda si nu apa pt ca nu aparea nici un fel de cuta pe imagine, rareori apa e atat de nemiscata si ei banuiesc ca nu se limitau sa filmeze dintr-odata un cadru.
Bi Dam areusit sa fie de multe ori un scump, dar asta datorita farmecului actorului si modului cum a inteles el sa redea personajul, ca pe un erau de benzi desenate.
Mi-au placut interviurile lui Kim Nam Gil, e destul de modest, nu i se pare ca ar fi un star. De fapt el profeseaza de 10 ani si abia acum a cunoscut marele succes. Se pare ca in momentul de fata isi satisface serviciul militar.

Alynna spunea...

Cel mai mult mi-a placut la Bidam atunci cand a incercat sa-i demoralizeze pe hawangi inaite de luptele care s-au dat pe alegerea comandantului,cand l-a ironizat pe prietenul lui Bojong.Azi am urmarit primul ep. din giuvaerul palatului,cred ca o sa ma uit ca sa vad despre ce i vorba si asa o sa vad toate cele 3 seriale.

Anonim spunea...

mi-au placut la nebunie toate serialele,toate 4,incluzandu-l si pe damo...Lucrand intr-un coleciv de 15 persoane,i-am facut pe toti colegii mei sa urmareasca filmele,ca nu intelegeau ei de ce toata ziua vorbeam numai despre asta!Imi place mult situl tau si daca vrei sa-mi dai o adresa de messenger sau sa-mi explici cum sa sa-ti trimit altfel,ca eu nu prea ma pricep la calculatoare,iti pot trimite imagini din culise,toate melodiile unele si cu videoclip si cateva din interviuri.astept raspuns.sara

Viorica spunea...

Sara II (o sa-ti spun asa pt ca mai am o cititoare Sara) in josul paginii este un formular pe care poti sa-l completezi, eu o sa-ti raspund si asa vom putea coresponda prin email.
Serialele sud-coreene sunt numai o mica parte din pasiunile mele, o sa vezi asta daca mai colinzi pe plaiurile blogului meu.

andreea curcudel spunea...

iti citesc blogul de vreun an,dar nu prea ma descurc cu scrisul,mi-e greu.sara

Viorica spunea...

Draga Andreea, tu esti Sara II? Daca vrei sa corespondam prin email, in josul paginii unde e textul articolului e un formular unde sunt cateva rubrici;
your name: in casuta iti scrii numele
Your email; scri adresa de email la care vrei sa primesti raspuns [eu am 4 (patru) adrese de email]
subject; poti sa lasi necompletata.
In casuta unde scrie message scri acolo cateva cuvinte, ce vrei tu sa-mi spui.
Sub casuta cu message sunt niste litere si langa ele o alta casuta (mie mi se intampla,pt ca am un calculator vechi, sa nu-mi apara acele litere cand vreau sa trimit un mesaj pe blogul altcuiva, atunci incerc alta data). Scri acele litere exact cum apar acolo si apoi apesi pe send Email. Asta e tot.

Viorica spunea...

Draga Andreea, tu esti Sara II? Daca vrei sa corespondam prin email, in josul paginii unde e textul articolului e un formular unde sunt cateva rubrici;
your name: in casuta iti scrii numele
Your email; scri adresa de email la care vrei sa primesti raspuns [eu am 4 (patru) adrese de email]
subject; poti sa lasi necompletata.
In casuta unde scrie message scri acolo cateva cuvinte, ce vrei tu sa-mi spui.
Sub casuta cu message sunt niste litere si langa ele o alta casuta (mie mi se intampla,pt ca am un calculator vechi, sa nu-mi apara acele litere cand vreau sa trimit un mesaj pe blogul altcuiva, atunci incerc alta data). Scri acele litere exact cum apar acolo si apoi apesi pe send Email. Asta e tot.

Alynna spunea...

Se pare ca profetia lui Bidam s-a adeverit:ca el va muri cu 3 zile inainte de a muri regele Sillei.I-a spus asta lui Mishil atunci cand a fost prins.

Viorica spunea...

Eu chiar nu-mi amintesc deloc scena asta. Am vazut pana la moartea lui Mi-Shil, pe urma am plecat la Paris. A fost cumva in saptamana de dupa explozia vulcanului?
Oricum asta e doar in film. Dupa unele surse a fost executat la cateva zile dupa moartea lui QSD.

Alynna spunea...

Nu atunci cand s-a dat drept un profet fals cand Deokman a devenit printesa.Cand l-a intrebat Mishil cand va muri, si el ca sa scape a zis inaintea regelui.

Viorica spunea...

Mersi, acum mi-am amintit. Iti place Giuvaerul?

Alynna spunea...

Pana acum da.Am o intrebare:eu am cautat despre Bidam informatii, dar n-am gasit numic...a existat in realitate??

Viorica spunea...

Am dat un link la articolul despre incredere, la situl lui Hurul Aini (care dealtfel mi-a si vizitat blogul dupa aceea,am vazut pe Feedjit). Uite linkul:
http://hurulaini.net/queen-seon-duk-from-history-perspective/
Cica a existat, a fost Sangdaedeung, dar mai bine citeste tu tot. Sursa lui e Korean wiki http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en&u=http://ko.wikipedia.org/wiki/%25EB%25B9%2584%25EB%258B%25B4%25EC%259D%2598_%25EB%2582%259C&prev=_t&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhiI0-2PgTWXYRhhhCizVeQDDFMj2Q

Ti-am dat eu linkul asta la Korean wiki, dar nu te sfatuiesc sa incerci sa-l deschizi, eu n-as fi priceput nimic daca nu era traducerea f buna a lui Harul Aini.

Alynna spunea...

Cel mai emotionant moment din QSD a fost cand Deokman si-a vazut sora moarta dar si cand regina a blestemat-o pe Mishil.Iar cel mai amuzant moment cand Yu Shin l-a dat pe Chun Chu pe mana lui Bidam sa-l instruiasca.

Viorica spunea...

Ei, te-ai lamurit cu Bi Dam si istoria lui?

Alynna spunea...

da,am citit si interviul lui Kim Nam GIl.Cand l-am vazut prima data mi-am dat seama ca i-au facut tenul mai inchis si de aceea avea albeata dintilor mai pronuntata fata de ceilalti.

Alynna spunea...

Daca mai vrei sa vezi si alte filme sudcoreene intra pe blogul lui "everythingyouwish's si poti sa vezi serialul de acum de pe MBC:Dong Yi(strabunica lui Yi San) cu subtitrare in romana sau pe blogul lui antonemarian care are si alte seriale cu subtitrare in romana.O zi buna!

Viorica spunea...

Multumesc pt informatii. La blogul lui Antone marian ai ajuns cumva folosind linkul de pe blogul meu (la rubrica linkuri)? de pe acel site pot sa vad filmele daca le downloadez, dar computerul meu e prea neperformant pt asta.

Alynna spunea...

Nu, cum intram pe youtube sa vad filmul am vazut niste comentarii si asa am intrat pe blogul lui.Eu nu le downlodez,prefer sa ma uit direct de la sursa.Imi place si ca antonemarian a pus 1 ep din filmul de care ti-am zis "The Legend".A fost facut in 2007 de MBC,a fost in competitie cu Yi San si a avut o audienta mai mare decat Yi San si bine ca pot sa-l urmaresc cu subtitrare in romana.Doamna aceea nu ti-a mai trimis poze cu actorii din secretele de la palat?

Viorica spunea...

Doamna aceea nu mi-a mai dat nici un semn de viata, nici vorba sa-mi trimita vreun email.
Eu ma uit acum din nou la DJG pt ca am pierdut cateva episoade cand s-a difuzat prima data. Cred ca azi nu l-au mai dat, am avut in schimb conferinta de presa prezidentiala ca sa pricep ce fericire va fi pe capul meu cand o sa-mi scada pensia.

Alynna spunea...

Fain si serialul asta dar parca imi lipseste actiunea secretelor de la palat.Am citit undeva ca TVR1 a achizitionat un serial chinezesc:Three kingdoms.

Viorica spunea...

Are alta atmosfera, mai poetica. O sa razi, ce are poezia cu bucataria? O sa vezi ca are. Si o sa vina si actiunea, nu chiar asa de violenta ca in Secrete, dar destul de dramatica.
Ce mi-a placut e multimea de informatii interesante legate de alimentatie si sanatate, dar tu poate esti prea tanara sa le apreciezi (inca).