joi, 13 mai 2010

La be 1TV (scuzati)-Cronica TV

In seara asta dupa ce m-am destins cu "Cronica Carcotasilor" m-a pocnit o doza de masochism si m-am uitat la Nasul, la b1TV. E instructiv sa asculti tot felul de pareri, e bine sa-ti faci o idee si despre ce gandesc alti oameni, sa poti intra in mintea lor si sa pricepi "ce-i mana in lupta" (sau, cum zic americanii, sa porti pantofii lor). Dar atata slugarnicie si pupincurism cred ca nu am intalnit nici pe vremea impuscatului, sau poate am inceput sa ma ramolesc si sa uit, sa infrumusetez acea iepoca nu de mult apusa.

Cineva a trimis un mesaj care tocmai asta spunea, ca e cel mai slugarnic realizator TV posibil. Recomandarea a fost sa schimbe canalul. Era simplu (si igienic) dar tocmai anuntase ca o sa prezinte ce s-a intamplat in realitate in fata palatului Cotroceni in timpul protestelor pensionarilor pt ca, sustinea pupincuristul, s-au prezentat imagini montate in asa fel incat sa prezinte o realitate deformata. Acuza adica de mistificare pe cei care au fost la fata locului (b1 se pare ca nu s-a ostenit sa trimita reporteri acolo) si eram curioasa sa aflu in ce consta "Realitatea" de la b1TV.

Deci invitat in studio a fost unul dintre organizatori, un anume Mos Copil (Copil e numele de familie al domniei sale) care era acuzat de unii dintre protestatari ca este aservit puterii si nu are deloc in vedere protejarea intereselor pensionarilor. Nu sunt sigura ca acuzatiile sunt fondate, omul a incercat prin cifre sa-i demonstreze betevistului ca prin saracirea pensionarilor nici vorba sa se acopere gaurile generate de plata pensiilor de la bugetul de stat, dar nu a fost lasat sa lege macar doua vorbe, ca era somat sa i se spuna cate pensii nesimtite exista in tara asta.

Omul a furnizat o cifra, betevistul nu a fost multumit de cele aflate, nu coincideau cu ce i se comandase lui sa spuna. A intervenit si Ministrul Muncii la telefon, i-a spus ca nu are cifra exacta dar nr celor care au primit pensii luand in considerare ultimul salariu si nu contributia reala la fondul de pensii ar fi de 7-8000 de persoane, bineinteles ca o asemenea cifra nu a fost deloc pe placul nasului.

Bietul pensionar a incercat sa-i explice revoltatului pupincurist ca cei chemati de el au fost disciplinati dar au venit si alti nemultumiti care au reactionat cum s-a vazut la TV, dar cum asta contrazicea discursul inflamat al gazdei s-a trecut repede peste acest aspect. In final in asa fel l-a obosit pe Copilul pensionar incat acesta a ajuns, la somatiile repetate sa spuna cate pensii nesimtite exista (singurul nesimtit din acel studio, sa fiu iertata pt duritate, era insusi realizatorul) sa sustina ca din nr total de 4 700 000 de pensionari 4 965 000 au pensii intre 3001 si 5000 de lei.

Pana si Radu Moraru a protestat la o asemenea enormitate, demna de "Cronica Carcotasilor", in care o parte e mai mare decat intregul. Am renuntat sa mai vad finalul apoteotic al emisiunii si m-am dus la frigider sa iau un pic de ghimbir, reputat pt ca taie greata.

4 comentarii:

disa spunea...

Sincera sa fiu, nu il prea urmaresc din doua motive:
-aceeasi "greata"
-vocea stridenta pe care o aud din camera sotului meu, care-si "face veacul" pe respectivul post, de trebuie sa-mi pun dopuri in urechi.

dromichaetes spunea...

da, am vazut si eu - fugar - emisiunea de pe B1. Cred ca majoritatea erau pusi sa sune - regie ieftina. Pai cum sa crezi altceva cand o tanti spunea prin telefon in emisiune ca "a venit momentul sa facem si noi ceva pentru tara."

Multumesc ca ai scris tu despre asta.

MARUKA spunea...

Mi -am dat seama de mai mult timp ca B1TV este exact cum ati zis!! Acum un an urmaream cu mare placere unele emisiuni cu Nasul, dar acum este ceva de speriat! Nu mai are "d-l" Moraru nici o rusine, nimic!

Viorica spunea...

Marturisesc ca num-am asteptat la atata unanimitate in comentarii :))
Si ma bucur ca amreusit cu aceasta ocazie sa mai rasfoiesc douabloguri interesante. Mereu ma minunez cat de dotati si talentati sunt romanii nostri la scris.