duminică, 1 martie 2009

Recomandare la cerere

Textul pe care il puteti citi mai jos il public la rugamintea primita intr-un comentariu:

"Stimata doamna,
Va rog din suflet, avand posibilitatea de a disemina pe Internet, sa faceti cunoscut si urmatorul tratament miraculos: www.fatima.dap.ro/Q10 (Q cu litera mare)
Va multumesc "

Eu personal am auzit de coenzima aceasta, ca toata lumea, de la reclamele pt produse cosmetice de la TV. Dar imi dau seama ca in articolele intitulate "Pacient in Romania" am uitat sa spun un lucru important si anume acela ca inca din primul an de dupa operatie am rugat-o pe dr oncolog de la sector (pt ca fac mereu confuzie de nume, ex am scris pictorul Brian Adams dar el se numeste Brian Davis sau Lentzi Chiriac atunci cand de fapt voiam sa povestesc despre Cornel Chiriac n-am sa-i scriu numele, nu sunt sigura cum e corect, incepe cu M si e o doctorita extraordinara, f bine pregatita, cu o minte deschisa, a participat si la congrese internationale) sa-mi dea reteta de Cantastim. Da, da, este exact acel vaccin din cauza caruia se facuse o adevarata psihoza pe la inceputul secolului, cand se credea ca e bun si la galci, si la entorse, ce mai, panaceu universal. Eu cred ca mie mi-a facut f bine cat timp am urmat cu el (am invatat sa-mi fac singura injectii subcutanate cu seringi de unica folosinta speciale pt insulina, s-a intamplat ca o farmacista sa aiba retineri cand am cumparat un pachet de 10 seringi, s-a lamurit ca nu vreau sa ma droghez cand i-am aratat cutiile de Cantastim) dar la un moment dat, in 2006, am inceput sa ma inrosesc f tare la locul injectiei, semn de alergie, si l-am intrerupt. Se pare ca si in acest caz e necesara moderatia, supraimunitatea ar fi tot atat de periculoasa ca si imunitatea scazuta.

Sper sa nu se intample la fel si dupa publicarea acestui articol, sa-si inchipuie oamenii ca Q10 e buna pt orice, e bine ca inainte de administrare sa se ceara si parerea specialistilor.


Q10 vindecă Cancerul şi bolile de Inimă

Boli de inimă, Cancer, SIDA. Pe cat de incredibil ar părea, fiecare din aceste fatale boli des răspund la tratamentul cu Coenzima Q10, un puţin cunoscut nutrient care face o mare diferenţă în sănătatea dumneavoastră.
Ea se comporta ca un catalizator, şi are un rol foarte important în producerea adenozin-tri-fosfatului (ATP) - necesar pentru producerea de energie în fiecare celulă a corpului, şi este şi un foarte puternic antioxidant.

Rolul coenzimei Q10 în Cancer:

În 1993, Dr. Folkers a testat prima administrare clinică a Co Q10 într-o clinică din Copenhaga, Danemarca.
Doctorii au tratat 32 pacienti cu cancer de sân avansat şi de "mare risc". Pe langa operatia potrivita si tratamentul conventional, fiecare pacient a luat 90 mg de CoQ10 pe zi. Au primit de asemenea alte vitamine, minerale, antioxidanti, si acizi grasi esenţiali. Din acest grup, 6 din cei 32 de pacienţi au arătat o regresie tumorală parţială, semnificativa în cazurile grave. Apoi, în octombrie 1993 s-a întâmplat ceva ciudat: una din aceste şase femei, din proprie iniţiativă, şi-a mărit doza de la 90 la 390 mg pe zi. Începând cu luna următoare, doctorul ei a notat că "tumora nu mai era palpabilă şi luna următoare o mamografie a confirmat dispariţia tumorii ei. După aceasta, o altă femeie din grup şi-a mărit de asemenea doza ei, la 300 mg. Tumora ei a dispărut de asemenea cu repeziciune şi un examen clinic n-a putut să mai evidenţieze nici tumora principală, nici metastazele de la distanţă." (Ralph Moss, Antioxidants Against Cancer)

"Coenzima Q10 stimulează sistemul imunitar, conducând la nivele ridicate ale anticorpilor, un mai mare număr şi/sau activitate a macrofagelor şi a limfocitelor T, şi o rezistenţă crescută la infecţii. S-a raportat de asemenea ca Co Q10 creşte nivelul anticorpului IgG (imunoglobulina G) (...)"

Şi, de la un alt autor:
- "Un studiu ulterior a arătat o dependenţă statistică semnificativă între nivelul scăzut plasmatic al coenzmei Q10 (deficienţă) şi diagnosticul de cancer de sân. Nivele scăzute în sânge ale Q10 s-au raportat la pacienţi cu alte tumori maligne decât cele de sân, inclusiv: mielom, limfom, cancere ale plămânului, prostatei, pancreasului, colon, rinichi, cap şi gât."
- "Dr. Douglass arată că CoQ10 se dizolvă în grăsime şi de aceea e de preferat o formă are conţine ulei adăugat sau să fie luată cu o lingură de ulei de măsline."

Poate acelaşi exemplu de mai sus: disparitia unei tumori de san de 1.5 - 2 cm, intr-o luna, dupa cresterea dozei de Q10 la 390 mg / zi. dr. Knud Lockwood (cu experienta de peste 35 de ani) spune ca "nu a vazut niciodata o regresie completa spontana de la asa o dimensiune a tumorii, si niciodata cu nici un tratament conventional anti-cancer".

In alt raport, doua femei cu cancer de sân cu metastaze au primit 390 mg/zi de CoQ10. Una din paciente a fost o femeie de 44 ani cu numeroase metastaze hepatice. După tratamentul cu CoQ10 timp de 11 luni, toate metastazele hepatice au dispărut şi pacienta era în stare excelentă de sănătate. Cealaltă pacientă a fost o femeie de 49 ani cu cancer de sân care a metastazat la cavitatea pleurală. După şase luni de terapie cu CoQ10, fluidul pleural era complet normal şi pacienta a fost raportată în stare excelentă de sănătate. (din [Lockwood K, Moesgaard S, Yamamoto T, Folkers K. Progress on therapy of breast cancer with vitamin Q10 and the regression of metastases. Biochem Biophys Res Commun 1995;212:172-177.])

Cea mai importanta este deci doza.

Sunt două motive pentru care e recomandat să se ia Q10, chiar dacă organismul o poate produce. Primul este ca producţia proprie scade cu vârsta. Al doilea, vitaminele B3 şi B6 şi acidul folic, necesare în producţia Q10 sunt frecvent deficitare in motive de alimentaţie.

Există o reţetă zilnică numită "protocolul Stockholm", centrată pe Q10:
1.2 grame de acid Gamma Linolenic;
3.5 grame de acizi graşi Omega 3;58 mg (32,248 iu)
Beta Caroten;2.8 grame
Vitamina C;2500 iu
Vitamina E;385 micro grame
Selenium;390 mg CoQ10.

O descoperire recentă (2005) a cercetătorilor de la Universitatea din Miami (FL): "Pentru prima dată în istorie am putut să invăţăm celulele canceroase să se sinucidă cu Q10, printr-un mecanism al mitocondriilor, fără a afecta celulele normale" (Dr. S.L. Hsia).Conducătorul echipei de cercetare, Niven R. Narain susţine că celulele canceroase îşi pierd potenţialul apoptotic (de a răspunde la moartea lor programată). Q10 restaurează apoptoza la celulele canceroase, prin reducerea genelor bcl-2 ce conferă reistenţa la apoptoză. Q10 modulează bcl-2 aşa încât celulele canceroase se vor sinucide, fără a afecta celulele normale (http://www.lef.org/magazine/mag2005/oct2005_report_coq10_01.htm).
-----------------------------
Q10 şi bolile de inimă

CoQ10 a fost descoperită în 1957 de Frederick Crane, Ph.D., acum la Purdue University, Indiana SUA. După 4 ani, Peter D. Mitchell, Ph.D., la University of Edinburgh, şi-a dat seama cum CoQ10 produce energie la nivel celular şi, în 1978, a câştigat Premiul Nobel pentru chimie cu această descoperire.

Pe la mijlocul 1960, cercetători japonezi au recunoscut că CoQ10 se concentrează în miocard, muşchiul inimii. Rolul ei în inimă apare clar: inima, unul din organele cele mai energetice, bate aproximativ de 100000 ori într-o zi şi de 36 milioane ori într-un an, şi depinde de CoQ10 pentru "bioenergie". La începutul anilor 1980, Folkers, director la Institute for Biochemical Research - University of Texas, şi Per H. Langsjoen, M.D. (tatăl lui Petru), au realizat primul studiu asupra CoQ10 în tratamentul cardiomiopatiei, o formă progresivă de insuficienţă cardiacă. Descoperirile au fost uimitoare. Intr-un studiu bine controlat, 19 pacienţi care era de aşteptat să moară de insuficienţă cardiacă şi-au revenit cu o "extraordinară îmbunătăţire clinică", după raportul lui Folkers şi Langsjoen's în Proceedings al National Academy of Sciences of the USA (June 1985;82:4240-4).

Studiile demonstrează efectul esenţial al CoQ10. In Biochemical and Biophysical Research Communications (Jan 15, 1993;182:247-53), Folkers a descris cazul unui bărbat de 43 ani suferind de cardiomiopatie. După ce i s-a dat CoQ10, inima sa mărită s-a micşorat (arătând ca merge mai eficace), şi şi-a putut relua o "extrem de activă viaţă atletică". Funcţionarea inimii unui alt pacient, 50 ani cu o cardiomiopatie extrem de severă, a revenit la normal după ce a luat CoQ10, şi de atunci nu a mai avut "limitări de activitate" Numeroase alte studii au confirmat rolul CoQ10 în tratarea problemelor (insuficienţă) cardiace, altfel tratate cu medicamente (beta blocanţi şi inhibitori ACE)- sau prin transplant de inimă.

ATENTIE: Coenzima Q10, prin efectul sau de a stimula metabolismul, poate provoca scaderea in greutate. Daca acest lucru se intampla, o scadere a dozei dupa regula de trei simpla cred ca este indicata. De exemplu daca s-a inceput cu 300mg zilnic la 60kg, se reduce la 200mg zilnic la 40 kg.

Concluziile autorului acestei pagini:
Q10 nu are efecte secundare, nici contraindicaţii.Tratamentul obişnuit recomandat de oncologi trebuie urmat (citostatice, raze, tratamente specifice: Aromasin, Herceptin în funcţie de caz). Dar, după părerea mea, orice bolnav de cancer ar trebui să ia ca supliment coenzima Q10 zilnic, în dozele dovedite eficace (curativ minim 300 mg / zi), cu uleiuri pentru o bună absorbţie (ulei de măsline, Omega 3).Probabil, combinarea citostaticelor cu Q10 este cheia succesului tratamentului anti-canceros.Citostaticele sunt agresive si toxice, ele scad imunitatea si agraveaza suferintele cardiace.Coenzima Q10 in doze de peste 300 mg zilnic anihileaza efectele nocive ale citostaticelor, intareste muschiul cardiac, combate radicalii liberi (stress oxidativ), dar, cel mai important, creste imunitatea, organismul putand astfel sa lupte cu cancerul.Cred ca aceasta este veriga lipsa in tratarea cancerului cu citostatice, si anume cresterea imunitatii slabite de boala, si de citostatice.Deci, combinarea citostaticelor cu coenzima Q10 asigura o lupta eficace contra cancerului.De asemenea, cred ca o doza minima de Q10 - preventiv - ar trebui recomandata la pacientii ce au suferit operatii de cancer. Pentru a contracara efectele negative ale citostaticelor, se recomanda suplimente naturale de tip: Hepatoprotectoare (din plante, sau silimarina), supliment de Fier - esential in imunitate si respiratie celulara.
Foarte util: scaderea O2 provoaca cancer

Atenţie: Q10 este un supliment alimentar, NU înlocuieşte tratamentele conventionale prescrise de medici, ci doar li se asociază. Respectaţi sfaturile medicului de specialitate.

Referinte:
href=http://www.wikihealth.com/Coenzyme_Q10_and_cancer
http://www.thenutritionreporter.com/coenzymeq10.html
href=http://www.cancertutor.com/Cancer/Q10.html
http://curezone.com/foods/coenzymeq10.html
http://bloodrootproducts.com/coq10_studies.htm
http://www.thorne.com/media/coenzyme_q10_part1.pdf
http://www.nutrilearn.com/coq10/coq10.html

Ultima actualizare: 13 Februarie 2009

Desi pt mine e evident ca persoana care a tradus ori nu stie prea bine limba romana, ori a dorit sa pastreze exact expresiile din articolele originale, oricat de ciudat suna in romana, am copy/paste exact textul de pe pagina respectiva.

Niciun comentariu: