marți, 10 martie 2009

Calator in Baragan












Se spune ca silozurile apartin unor arabi. Nu stiu cine a avut ideea cu tricolorul pt a le vopsi







Lumina asta ciudata se vedea pe cer la ora 15:00









Culorile din fotografia aceasta par a fi dintr-un tablou de Aivazovski















Daca se mareste poza se pot vedea picaturile de ploaie







Constructia asta isi merita numele de
Castel de Apa


Ce-a mai ramas din mandria Urziceniului: Fabrica de Ferite








Norii din dreapta au capatat o culoare verzuie





In fata Garii e.....Autogara











Ce fertil e pamantul Baraganului! Pacat ca e plin de gunoaie.

















Biserica asta a fost lovita de o tornada, dar s-a refacut intre timp





In timpul ultimelor inundatii s-a dinamitat o placa de metal, aflata in acest lac, pt a lasa apa sa curga la vale






Mie-mi place tare mult copacul acesta stingher in atata campie






Florile al caror nume il port, culese dintr-o padure ce margineste Soseaua de Centura (dar nu cea la marginea careia asteapta clientii "fetele vesele")





Calatorind prin desertul Utahului sau pe campiile Irlandei am inteles mai bine cat de binecuvantata a fost tara noastra sa aiba in Baragan un pamant atat de fertil incat glumeam spunand ca daca se seamana primavara suruburi pe camp sunt toate sansele sa se culeaga in toamna un tractor.
Un timp, ca sa ajungem la mamita acasa alegeam traseul cel mai scurt: mergeam pana la Lehliu apoi urmam un drum judetean care insa de la o vreme a devenit aproape impracticabil. Cred ca nici daca s-ar fi bombardat n-ar fi fost atatea gropi. Se vorbeste mereu de infrastructura, intelegandu-se prin asta si drumurile. Dar atata vreme cand asfaltul folosit e alcatuit din pietricele parca legate cu scuipat si cand preocuparea pentru calitatea lucrarilor e extrem de greu de detectat, singura dorinta a constructorilor fiind castiguri rapide cu cheltuieli minime si rasoleala maxima, cand pana si soseaua europeana Bucuresti-Urziceni in care se aflau banii nostri bagati acolo de marinel (conform unei tablite cu "Aici sunt banii Dumneavostra") se deterioreaza incet dar sigur, slaba nedejde sa vedem cu ochii in ce consta mult laudata infrastructura.
Poate ar fi cazul sa-i zica cineva Nutzicai despre importanta drumurilor care duc la obiective turistice. Sa zicem ca transforma ea toata tara in Spa-uri in care babe de varsta mea, dar cu buzunarele pline, vor sa aiba si ele tenul meu de invidiat si silueta ei si mai dezirabila, cu ce ajung acolo? Cu deltaplanul?
Mai multe poze luate din goana masinii pe drumul european se gasesc aici.

Niciun comentariu: