luni, 23 martie 2009

Happy Birthday to Us

Vineri a inceput seria aniversarilor in familia noastra.
Din pacate sarbatorirea s-a produs doar in inima noastra, nepotica fiind intr-o calatorie in tara ei natala.
Dar de azi...ehei, urmeaza trei zile care de peste 30 de ani constituie cosmarul sotului meu, care se intreaba mereu daca sa ne faca surprize cu ocazia asta sau sa procedeze in stil american, lasandu-ne noua placerea de a alege cadourile, el fiind responsabil cu achitarea lor.

Azi inima mea canta in onoarea surioarei mele: "Astazi e ziua ta, zi frumoasa ca tine!"

Surioara mea draga, stiu ca iti e greu sa supravietuiesti cu un singur plaman si sa fii nevoita sa te menajezi, tocmai tu, care debordai de energie si erai mereu gata sa dai o mana de ajutor tuturor celor aveau nevoie de ea. Si mai stiu ca acum regreti alegerea facuta cu multi ani in urma, cand ai hotarat sa te apuci de fumat. Mai ales ca pt tine lupta cu boala a fost mult mai grea, pt ca s-a suprapus cu sevrajul dezintoxicarii de nicotina.

Dar noi suntem bucurosi ca te mai avem inca langa noi si-ti uram din toata inima "LA MULTI ANI!"

Maine eu sunt cea care asteapta felicitari, masa si dansul avand loc in familie, intr-un cadru f restrans, duminica viitoare (sa nu uitam ca incep Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic si probabil nu voi avea energia si timpul necesare pregatirilor pt o aniversare de anvergura). De cateva saptamani facem in fiecare weekend naveta la mamita, 100 km dus, tot atatia intors, plus traversarea orasului de la est la vest. Au inceput muncile agricole de primavara in gradina si in vie. O fi recomandata odihna activa dar pe mine naveata asta ma cam seaca de putere.

De Blagovestenie (Bunavestire) familia noastra a primit un cadou nepretuit: sosirea pe lume a fiicei noastre mai mari. Din prima zi am vazut ca semana perfect cu tatal ei, ochisorii ei albastri, (care imi vor aduce mereu aminte de cei ai tatalui meu), s-au deschis atunci prima data asupra minunilor lumii acesteia.

Mama mare avea o vorba: "Si broasca zice ca nimeni nu are copil mai frumos ca al ei, niciunul nu are picioruse mai rascracaratzele si ochisori mai bulbucatzei ca puiul ei". De aceea mie fetitele mi s-au parut dragute si atat, dar incepand cu pediatra care le-a supravegheghiat sanatatea din primele saptamiani de viata si continuand cu toate cunostintele din vecini, gradinita. scoala, facultate, etc, am auzit mereu acelasi refren:"ce fete reusite aveti: frumoase, fine, destepte". Se mira cineva ca n-am incercat sa contrazic pe nimeni?

Si am sa adaug ca fetele mele mi-au fost alaturi in toate momentele grele ale vietii, ca de cand au iesit pe leafa ma rasfata cu cadouri pe care nu le-as fi putut cumpara din pensia mea.

Deci LA MULTI ANI PUIUTUL MAMEI! si sa fii fericita si multumita, vesela, buna si cu noroc.

Iar spre sfarsitul lunii vom mai avea pe cineva drag de sarbatorit, tot numai cu inima, verisoara din Canada a sotului meu. LA MULTIANI! si pentru ea.

Oh, era sa uit, de fapt aniversarile au inceput pe 16 martie, cu un nepot al sotului.

Si acum, pt ca tot sunt la moda horoscoapele am sa spun ca noi, cele trei sarbatorite consecutiv, desi suntem in aceeasi zodie, suntem f diferite ca temperament. O explicatie ar fi ca avem ascendentul in zodii diferite: sora mea in Cancer, eu in Pesti (cam la sfarsitul zodiei) si fiica mea in Leu. In plus la mine impetuozitatea Berbecului e temperata nu numai de ascendent (apa aruncata peste foc), dar si de opozitia Soare-Neptun, dar nu f tare, pt caNeptun e retrograd. Am avut noroc ca in momentul nasterii in casa V-a, a copiilor, a bucuriilor, a placerilor, a hobbyurilor am avut cea mai benefica planeta, Jupiter, e drept ca tot retrograd, ca sa nu fie bucuria deplina.

In casa banilor se afla revolutionarul si ciudatul Uranus, care guverneaza inventiile, electricitatea, electronica. Pesemne ar fi trebuit sa fac o meserie legata de IT, poate asa nu mai trageam mata de coada o viata. Uranus fiind in Gemeni, banii ar trebui sa-i castig din comunicare, poate din scris. Slaba nadejde! O sa mai spun ca forma horoscopului e de "Locomotiva", cica as fi o persoana care trage si pe altii dupa ea. Hotarat lucru, trebuie sa afisez undeva poezia lui Eminescu, aceea care incepe cu :"Nu urmati gandirii mele/ Caci noianu-i de greshele..."

5 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani !!! :)

LiaLia spunea...

La mulţi ani, drăguţă şi superbă doamnă! Să rămâi veşnic tânără măcar în suflet şi trăiri, să continui să scrii texte atât de inspirate şi să fii sănătoasă să te bucuri de viaţă alături de cei dragi! Să-ţi trăiască Berbecuţele şi să ştii că mă invit şi eu la sărbătoarea voastră, că de Bunavestire face şi Vulpea nişte ani frumoşi :) Te pup şi te îmbrăţişez cu drag!

Viorica spunea...

Multumesc pt urari. Vulpito draga,stiam eu ca esti Berbeaca,dar nu stiam data exacta. Vezi de ce ti-am semnat un email Mama? :D Ppt ca esti nascuta in aceeasi zi cu fiica mea!
LA MULTI ANI! si talentul tau de scriitoare sa-ti aduca multe satisfactii!

Veronica spunea...

La Multi Ani! si o viata plina de bucurii!

Viorica spunea...

Multumesc Maria