miercuri, 4 martie 2009

E primavara-n cartier


Chiar daca ramurile copacilor sunt golase, cum se poate vedea din poza de mai jos, pasarile saluta zilele insorite ca de primavara cu un concert de toata frumusetea.




Cotofenele care si-au marit apreciabil numarul in ultimii ani au ajuns la concluzia ca nu mai au loc in cuibul din nucul din vecini si, ca sa nu se mai certe cu mierlele si-au facut o "casuta" intr-un frasin. Caraiturile lor, asemanatoare cu cele ale ciorilor, nu reusesc sa acopere glasul sonor al pitigoiului (nici azi n-amreusit sa descopar in care copac canta) care se dovedeste mai bun decat orice buletin meteorologic, pt ca l-am auzit intai pe el cantand si abia mai apoi am auzit de la radio despre codul galben si ploile ce vor veni.

Au inceput sa-si spuna numele, inca timid, gugustiucii dar isi exerseaza corzile vocale, spre incantarea noastra, si mierlele. Numai vrabiile nu si-au schimbat discursul.

2 comentarii:

LiaLia spunea...

Hihihihi, ce frumos povesteşti tu :) Şi pt că te citeam când mi-a dat-o la telefon pe maimuţa de nepoată-mea, i-am citit şi ei şi am cârâit şi zburătăcit ca păsările tale :))) Ce i-a mai plăcut şi a râs! Pupăm vecina :)

Viorica spunea...

Pupam si noi (adica eu, da' ca dimensiuni fac taman cat doua :)) vecina si mai ales, multi, multi pupici pe obrajori de maimutica.