miercuri, 25 martie 2009

Cum mi-am aniversat ziua








Phalaenopsisul a inflorit complet













Asa cum am scris ieri, azi nu aveam de gand sa serbez ziua, amanand evenimentul pana duminica. Dar, de bucurie ca o problema ce trena nerezolvata de cativa ani si-a gasit o solutie cu totul nesteptata (deocamdata in stadiu de proiect,dar cu sperante mari ca asteptarile se vor implini) m-am hotarat ca, profitand de faptul ca trebuia sa achit factura la Romtelecom, sa cheltuiesc ceva mai mult decat imi planificasem.
Deci am facut o vizita la Cora, am ocolit cu gratie coada la peste, (la telejurnal pestele nu s-a vazut, asta e o aluzie la cantecul lui Andriesh "Asta seara la telejurnal/Am vazut din nou cashcaval"), m-am autorasfatat cu tot felul de delicatese puse in carut, intre altele si un superb "Tarot de Marsilia" editat de Teora, niste bere Guiness (ca tot a fost St Patrick de curand) desi ambasadorul Irlandei la Bucuresti, invitat la Radio Cultural, zicea ca numita bere se fabrica mai nou in Algeria, ma intreb ce se fabrica in Dublin, unde am fotografiat Beraria Guiness, precum si o sticla de shampanie romaneasca. Pt cei ce se intreaba de unde stiu ca e chiar shampanie: am citit intr-o carte f interesanta "Bien manger pour bien vivre" cum se face shampania, si anume ca se fermenteaza in sticla, iar pe sticla cumparata scrie fermentat in acesta sticla si nu fermentat in rezervoare, ca la vinul spumant.
Acasa ma astepta sotul meu, cu un superb buchet, care mi-a taiat rasuflarea pt cateva clipe, orhideea din prima poza din stanga e dovada. Am uitat complet ca daca ar fi fost sa-mi cante "Astazi e ziua ta, zi frumoasa ca tine" nu mi-ar fi cazut prea bine. Dar o bucurie nu vine niciodata singura (ce mi-ar place sa fie adevarata aceasta zicala si nu reversul ei) la scurt timp a sunat cineva la usa, un var al sotului meu, care avea drept cadou, printre altele, alta orhidee (exista si ea in una din poze) si o sticla de Merlot. Palinca adevarata aveam deja, bunatatile le-am pomenit mai sus, si asa am facut un mic chef chiar de ziua mea.
Ca sa respect adevarul istoric, de cand barza mi-a adus primul copil chiar a doua zi dupa ziua mea mereu spun ca eu n-o sa-mi serbez ziua chiar pe 24, si mereu se intampla cate ceva si tot tragem un mic chef.
Si ca sa ilustrez si mai bine varianta proprie a zicalei cu inlantuirea de evenimente, transmisia de la CMPA a inceput un pic mai devreme. Dar despre asta in articolul viitor.

4 comentarii:

LiaLia spunea...

Superbe florile!!!! Şi mă bucur că te-ai sărbătorit. Meriţi! În plus, Berbecuţele în general merită mai multe sărbătoriri :))) Să îţi trăiască şi copiii şi nepoţii, azi în mod special un gând bun pt sărbătorita de pe 25 :) Să mă laud şi eu: am primit un buchet superb de lalele albe, grase si frumoase, 25 la număr, că cică de maxim 25 arăt eu :))) Şi mă simt ca la 18 hihihihi! Te pup!

Anonim spunea...

Doamna mea draga, la mine in google reader posturile ajung cu intarziere, asa ca si urarile mele sunt intarziate :)
Dar sa stii ca sunt sincere.
La multi ani, Viorica! Sa fii sanatoasa, sa te bucuri de toti cei dragi, sa ai putere si faci tot ce-ti doresti.
La multi ani si pentru fiica ta!
Sa aveti amandoua o primavara frumoasa si sa va bucurati azi de Bunavestire!

Viorica spunea...

Sunt de acord ci tine in ce priveste berbecutele :D
Multumesc pt urari. Culoarea alba a buchetului facea aluzie cumva la puritate, virginitate, etc?
La multi ani si tie si sa-ti faca multe bucurii nepotica si toata familia ta de vulpite. Vezi ce faci cu regresia asta temporala, sa nu ajungi ca Iliescu! Ha,ha, ha.

Viorica spunea...

Ciupercutzo,multumesc pt urari. Mi-a spus si Diana ca feedul cam face figuri, se pare ca Google s-a intins mai mult decat poate duce.