Deci cunostintele noatre botanice inca mai persista, este intr-adevar vorba de solanacee, de aceeasi familie din care fac parte rosiile, cartofii, ardeii, vinetele. Dar atentie, fructele acestui merisor nu sunt comestibile, sunt chiar toxice (ca si cel de cartofi).
In franceza pomisorul are un nume mai romantic, Pommier D'amour. Se recomanda sa fie tinut la lumina, la temperatura intre 13-18 C. Pe situl francez cica ar rezista un an,, cel mult doi, dupa aceea se lemnifica si nu mai infloreste si deci nici nu fructifica frumos, dar in anumite conditii ar rezista si doi ani. Are nevoie sa fie udat bine, nu suporta uscaciunea.
Si acum sa vedeti si voi "comoara" noastra:
Fructele sunt albe pt ca sunt verzi. Cam prin octombrie vor incepe sa devina galbene, apoi portocalii si la urma de tot rosii. O sa va tin la curent cu aceste transformari coloristice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu