joi, 14 aprilie 2011

Referendum pentru Capitala: Bucurestenii voteaza Legea Capitalei pe 19 iunie

Cand am auzit stirea la TVR m-am intrebat cine a formulat intrebarile in asa fel incat sa nu intelegi nimic si sa nu stii ce sa raspunzi, m-am lamurit citind in articolul care urmeaza "in forma propusa de PDL". Au tovaraseii experienta vasta de manipulare a opiniei publice, iar Madam Cocosh isi freaca deja mainile fericita "Ati vrut referendum? Na-va referendum! Sa va vad pe unde scoateti camasa cand n-or sa stie bucurestenii ce sa raspunda la incalcelile tip Pleshcoi!"


Consilierii generali au aprobat proiectul privind desfasurarea referendumului local referitor la Legea Capitalei, in forma propusa de PDL.

Astfel, bucurestenii se vor prezenta la referendumul pentru a vota legea Capitalei pe 19 iunie, potrivit Realitatea.net.

Bucurestenii vor trebui sa raspunda la sapte intrebari la urnele de votare.

Cele sapte intrebari sunt:

- "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?";

- "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?";

- "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?";

- "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?";

- "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?";

- "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?";

- "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

In varianta initiala promovata de primarul general Sorin Oprescu, se propunea o singura intrebare, respectiv "Sunteti de acord cu centralizarea administrativa a municipiului Bucuresti prin transferul de atributii de la primariile de sector catre CGMB?".  


Cineva insa incearca sa descalceasca intrebarile si a postat urmatorul comentariu, din pacate blogul meu are prea putini cititori din Bucuresti ca sa fie de vreun ajutor cele ce urmeaza:


Adaugat de Vali la data 2011-04-14, 12:17

Pentru a nu fi prinsi in capcana PD-L - ului si a sti sa raspundem corect, va rog sa clarificati urmatoarele intrebari:

1. Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii? - Ce inseamna 7 administratii ? Cele de Sector + Administratia generala asa cum este acum ? (PMB cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti + Primariile de Sector cu Consiliile Locale de Sector ?)

2. Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie? - Adica Doar PMB-ul cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti + Consilii de Sector dar fara primari de sector ? Sau si fara consilii de sector ? parerea mea ca intrebarile sunt puse in asa fel incat nu sti cum sa raspunzi corect la acestea 2 ca sa te prinda si sa iasa asa cum vor ei.

In alta ordine de idei reducerea cheltuielilor in aparatul de administratie al Bucurestiului va duce la bani putini pentru: spitale, policlinici, scoli, gradinite, dezvoltare urbana, politie locala, RADET (Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice), RATB (Regia Autonoma de Transport Bucuresti), Salubritate, reabilitarea termica a blocurilor, etc. Deci reducerea cheltuielilor pentru administratia Bucurestiului va conduce la salarii foarte mici in continuare pentru medicii din clinicile bucurestene, inchiderea de spitale (deoarece spitalele nu vor mai avea bani) - bugetul unitatilor sanitare este suportat in cea mai mare parte de admministratia Bucurestiului impreuna cu administratiile de sectoare. Aceste reduceri de cheltuieli vor mai conduce si la eliminarea subventilor pentru pretul Gigacaloriei, cheltuieli - investitii mici in infrastructura RADET, , apoi in dezvoltarea si functionarea corespunzatoare a RATB-ului - a transportului public. reducerile de cheltuieli vor mai conduce la: dotarea necorespunzatoare a scolilor, gradinitelor, a Politiei Locale. Deci NU reducem nici o cheltuiala pentru administratia Bucurestiului,din contra, aceste cheltuieli trebuie crescute, trebuie marit fondul pentru aparatul administrativ, dar aceste cheltuieli pe care acest aparat administrativ le va face trebuie sa fie bine controlate si directionate acolo unde este nevoie fara sa se faca abuzuri, fara sa se dea bani pe sestache la partidele politice asa cum fac unii primari si consilieri de sector. Toti banii sa fie cheltuiti in mod rational exact acolo unde trebuie. Sa se refaca drumurile, infrastructura rutiera, sa se dezvolte acest oras. Actual Bucurestiul este un hibrid intre sat si oras si mahala cu multe gunoaie, praf, poluare de toate felurile, insuficiente spatii verzi, dar miros de gaze esapamente si gunoaie la greu. Singurii primari de sector care intr-adevar isi merita intr-adevar functiile sunt la Sectoarele: 1, 2 si 3 si eventual 4.
   
Adaugat de florin la data 2011-04-14, 13:57

Citind mesajul lui VALI realizez ca este o mare cacialma referndumul propus de PDL ptr. ca intreb. sunt cu talc puse mai mult ca sa te incurce decat sa te descurce iar ei extraga si sa formuleze pe placul lor.Ar trebui ca aceste intrebari sa fie concepute de niste specialisti in urbanism ,chiar cu ajutorul studentiilor din facultati de profil si a unor manageri de succes iar intrebarile sa fie simple .la obiect si cat mai scurte cu putiinta pe intelusul tuturor asa este echitabil ,dar ma intreb ce mai este echitabil in tara noastra .Oricum ca bucurestean vreau sa cred ca la alegerile locale nu ne va tremura mana si il vom alege in continuare pe acest OPRESCU care totusi are o carte de vizita [vezi spitalul Elias si Universitar ] si ca manager chiar si ar fi pacat acum cand a facut de bine de rau curatenie in primarie dupa Basescu si Videanu treb. sa-i mai neaparat o sansa mai ales dupa ce a facut pana acum Pasajul Baneasa ,consolidarea pasajului din b-dul Aerogarii pe unde trece tranvaiul 5 spre Baneasa ,pasjul Basarab ,stadionul Lia Manoliu ,plus inceperea b-dului Uranus legatura cu piata Victoriei si dezapezirea de asta iarna si de iarna trecuta .SI va mai spun ca eu nu vad un alt om care sa -i prea mandatul, sa-mi dea cineva un nume .


Desi nu l-am votat pe Oprescu stiu sigur un lucru: Madam Cocosh nu este cea mai potrivita ptr Bucuresti, dovada faptul ca se ocupa de turism si de dezvoltare regionala (avand pe mana sume enorme de bani) iar drumurile pe care trebuie sa ajungem la obiectivele turistice sunt asa cum sunt.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ma voi duce la Referendum. si voi anula, cu pixul toate intrebarile. pt ca nu am inteles care este relevanta intrebarilor...
in opinia mea, referendum inseamna o sg intrebare cu variantele DA sau NU.
nu amalgamul ala...

Bianca

Viorica spunea...

Si ii faci un cadou lu' Madam Cocosh: o primarie unica , unde abia asteapta, precum madam Jang din Dong Yi (o sa-ti explic in particular despre ce e vorba), sa se instaleze ca o placinta la carma capitalei.
Singura intrebare la care trebuie raspuns cu Da sau NU este aia cu cele 6 sectoare si 7 administratii. Restul se cheama bullshit (ca sa ma exprim elegant) pedelist. Au facut-o special ca sa iasa pe-a lor si sa-si poata promova supercentralizarea prin lege sau referendum. O sa zica "asa a vrut populatia"
Ca stiu ei ca populatia fie o sa stearga totul cu pixul, fie o sa puna raspunsuri alandala.