sâmbătă, 30 aprilie 2011

Campionatul Mondial de Patinaj Artistic 2011--Dans-Programul scurt

Ca si in alti ani, si de data asta mi-a parut rau ca la programul de dans nu exista mai multe locuri pe podium si mi s-a parut ca e tare greu sa departajeze cineva perchile incat sa se stabileasca o ierarhie cat mai apropiata de valoarea reala a lor. Am aflat insa de la Nicolae Bellu, care a comentat pe Eurosport impreuna cu Yvonne Ghita, care sunt schimbarile in probele de dans fata de vechiul regulament, anume ca s-a realizat un mare progres renuntandu-se la extrem de plictisitoarea proba de dansuri impuse. in schimb a fost introdus un minut de dans obligatoriu, de data asta valsul de aur, in dansul scurt, care astfel a inlocuit intrucatva dansul original pastrand din acesta o parte numita dans creativ.

Nicolae Bellu spunea ca sunt obligatorii o ridicare (eu am observat ca toate perechile au facut doua ridicari, n-am chef acum sa caut regulamentul care trebuie sa fie undeva pe net)  o secventa de pasi si o secventa de twizzle-uri (piruete pe un picior). Deasemenea se patineaza obligatoriu intr-o directie predominanta, cel mai adesea in directia acelor de ceasornic.

Fiind prezente perechi din ultimele grupe, cele cu valoare mai ridicata, toate programele su fost executate in viteza, ridicarile au fost dificile, interesante si spectaculoase, cea care m-a impresionat cel mai mult a fost cea in care fata a fost tinuta cu capul in jos in pozitie verticala, executata de perechea canadiana Vanessa CRONE / Paul POIRIER. Totusi cei care si-au aratat clasa si au executat un program deosebit de reusit au fost ceilalti canadieni Tessa VIRTUE / Scott MOIR

O impresie placuta au lasat si f tinerii debutanti  Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI, americani descendenti din japonezi, care promit mult pt viitor cu atat mai mult cu cat pana de curand sportivii asiatici se remarcau doar prin calitatile tehnice cu totul deosebite dar de la o vreme, mai ales de cand, indiferent de tara de origine, se antreneaza fie in USA, fie in Canada, incep sa-si puna din ce in ce mai mult in valoare si calitatile artistice.

In schimb de la Pernelle CARRON / Lloyd JONES m-am asteptat la mai mult, mi-a mai venit inima la loc cand i-am vazut peNathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT care au salvat pe moment onoarea continentului nostru. ei insa au intrat ultimii pe gheata, deja Meryl DAVIS / Charlie WHITE
prezentasera un program care a fost mult mai bine apreciat de arbitri.

Cu f mare placere i-am revazut pe simpaticii  Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE, chiar daca ei nu sunt la inaltimea compatriotilor lor care deja s-au retras, Federica Faella/Massimo Scali sunt mereu o pereche cu un program de care mi-a parut rau ca s-a terminat, mai ales ca si ei au avut o ridicare f interesanta, originala. Zau ca-mi era dor de ei si mi-a parut rau ca nu au participat la europene. Mai bine cotati decat ei au fost canadienii Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE dar, asa cum am spus, mi se pare greu sa se faca o departajare.

Tot f repede mi s-a parut ca s-a terminat si programul perechii  Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV dar perechea care mi-a placut cel mai mult aseara a fost o alta pereche rusa Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV. Mi-a placut tot la ei, costumele elegante alb-negru, diferite de cele de la europene, faptul ca pareau perfect compatibili (americanii spun ca au chemistry), modul cum au interpretat muzica, aleasa dupa parerea mea exact pe masura lor, sincronizarea in toate secventele in care era nevoie de asa ceva. Am fost tare dezamagita cand am vazut ca s-au clasat intermediar abia pe locul 3.

Rezultate


FPl.


Name


Nation


Points


SD


FD
1Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
74.291
2Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
73.762
3Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
70.973
4Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
66.884
5Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
65.885
6Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV

RUS
65.516
7Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
65.077
8Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE

ITA
64.128
9Madison CHOCK / Greg ZUERLEIN

USA
61.479
10Vanessa CRONE / Paul POIRIER

CAN
61.0110
11Pernelle CARRON / Lloyd JONES

FRA
57.6811
12Nelli ZHIGANSHINA / Alexander GAZSI

GER
55.5312
13Cathy REED / Chris REED

JPN
54.8613
14Isabella TOBIAS / Deividas STAGNIUNAS

LTU
53.1614
15Siobhan HEEKIN-CANEDY / Alexander SHAKALOV

UKR
52.3115
16Xintong HUANG / Xun ZHENG

CHN
52.1716
17Penny COOMES / Nicholas BUCKLAND

GBR
51.7517
18Charlene GUIGNARD / Marco FABBRI

ITA
49.8018
19Allison REED / Otar JAPARIDZE

GEO
49.4419
20Louise WALDEN / Owen EDWARDS

GBR
46.7320
21Dora TUROCZI / Balazs MAJOR

HUN
FNR21
22Lucie MYSLIVECKOVA / Matej NOVAK

CZE
FNR22
23Sara HURTADO / Adria DIAZ

ESP
FNR23
24Brooke Elizabeth FRIELING / Lionel RUMI

ISR
FNR24
25Ramona ELSENER / Florian ROOST

SUI
FNR25

Niciun comentariu: