Ca si in alti ani, si de data asta mi-a parut rau ca la programul de dans nu exista mai multe locuri pe podium si mi s-a parut ca e tare greu sa departajeze cineva perchile incat sa se stabileasca o ierarhie cat mai apropiata de valoarea reala a lor. Am aflat insa de la Nicolae Bellu, care a comentat pe Eurosport impreuna cu Yvonne Ghita, care sunt schimbarile in probele de dans fata de vechiul regulament, anume ca s-a realizat un mare progres renuntandu-se la extrem de plictisitoarea proba de dansuri impuse. in schimb a fost introdus un minut de dans obligatoriu, de data asta valsul de aur, in dansul scurt, care astfel a inlocuit intrucatva dansul original pastrand din acesta o parte numita dans creativ.
Nicolae Bellu spunea ca sunt obligatorii o ridicare (eu am observat ca toate perechile au facut doua ridicari, n-am chef acum sa caut regulamentul care trebuie sa fie undeva pe net) o secventa de pasi si o secventa de twizzle-uri (piruete pe un picior). Deasemenea se patineaza obligatoriu intr-o directie predominanta, cel mai adesea in directia acelor de ceasornic.
Fiind prezente perechi din ultimele grupe, cele cu valoare mai ridicata, toate programele su fost executate in viteza, ridicarile au fost dificile, interesante si spectaculoase, cea care m-a impresionat cel mai mult a fost cea in care fata a fost tinuta cu capul in jos in pozitie verticala, executata de perechea canadiana Vanessa CRONE / Paul POIRIER. Totusi cei care si-au aratat clasa si au executat un program deosebit de reusit au fost ceilalti canadieni Tessa VIRTUE / Scott MOIR
O impresie placuta au lasat si f tinerii debutanti Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI, americani descendenti din japonezi, care promit mult pt viitor cu atat mai mult cu cat pana de curand sportivii asiatici se remarcau doar prin calitatile tehnice cu totul deosebite dar de la o vreme, mai ales de cand, indiferent de tara de origine, se antreneaza fie in USA, fie in Canada, incep sa-si puna din ce in ce mai mult in valoare si calitatile artistice.
In schimb de la Pernelle CARRON / Lloyd JONES m-am asteptat la mai mult, mi-a mai venit inima la loc cand i-am vazut peNathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT care au salvat pe moment onoarea continentului nostru. ei insa au intrat ultimii pe gheata, deja Meryl DAVIS / Charlie WHITE
prezentasera un program care a fost mult mai bine apreciat de arbitri.
Cu f mare placere i-am revazut pe simpaticii Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE, chiar daca ei nu sunt la inaltimea compatriotilor lor care deja s-au retras, Federica Faella/Massimo Scali sunt mereu o pereche cu un program de care mi-a parut rau ca s-a terminat, mai ales ca si ei au avut o ridicare f interesanta, originala. Zau ca-mi era dor de ei si mi-a parut rau ca nu au participat la europene. Mai bine cotati decat ei au fost canadienii Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE dar, asa cum am spus, mi se pare greu sa se faca o departajare.
Tot f repede mi s-a parut ca s-a terminat si programul perechii Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV dar perechea care mi-a placut cel mai mult aseara a fost o alta pereche rusa Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV. Mi-a placut tot la ei, costumele elegante alb-negru, diferite de cele de la europene, faptul ca pareau perfect compatibili (americanii spun ca au chemistry), modul cum au interpretat muzica, aleasa dupa parerea mea exact pe masura lor, sincronizarea in toate secventele in care era nevoie de asa ceva. Am fost tare dezamagita cand am vazut ca s-au clasat intermediar abia pe locul 3.
Rezultate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu