duminică, 17 aprilie 2011

Leapsha cu poza 66













Special pt Elena. Pozele astea nu sunt atat de spectaculoase ca cele de pe blogul tau. Au fost facute in Cismigiu, pe 26 Aprilie 2009.
Daca ai vazut "Neveste Disperate" stii ca ele stau pe Wisteria Lane, adica pe romaneste "Aleea Glicinelor".
Sara, nu te-am uitat cu prunii japonezi cu flori galbene. Urmeaza.
Tetris, nu am semnat pozele pt ca nu cred ca merita.

9 comentarii:

tetris spunea...

Uf! Esti prea modesta!
Eu am un fisier in care am semnatura si indiferent de parerea mea despre poza, mi-o semnez (copy/paste). Nu ca asa nu ar putea fi luata ...

Viorica spunea...

Ai vazut pozele de la Elena?

Ce program de poze ai tu? Eu am Picasa, Windows-nu-stiu-cum si Irfan. Ma folosesc pt redimensionare si semnatura de Irfan care la Edit are o rubrica "Insert text in selection". Deci nu merge cu copy/paste, sau cel putin nu stiu eu cum.

Nu odata uit sa selectez, sau cel mai adesea sa salvez.

Picasa il folosesc pt crearea de albume pt publicat pe web. Iar mai nou ma joc cu Windows movie maker ca sa pun filmulete proprii pe you tube, si merge cam greu ca deh, nu am rabdare sa citesc instructiunile.

tetris spunea...

Eu folosesc banalul Paint al Windows-ului (nu fac prelucrari, doar micsorez pozele si pun semnatura). Semnatura e tot intr-un fisier Paint (extensie .jpg), am facut-o cu editorul din Paint si acum o selectez (butonul acela - dreptunghi cu linie intrerupta) si apoi copy / paste in coltul pozei mele :)

Viorica spunea...

Folosesti Paint pt poze?????
Nu e pt desene? Cum faci? Am vazut ca are inser text dar cum micsorezi pozele cu Paint?
Am nevoie de lectii!
Pai eu cand zic ca prelucrez ma refer cel mai adesea la micsorare. Irfanul (care e gratis) mai are el niste smecherii pe care le-am folosit pt poze prea palide si cam atat.

tetris spunea...

Da, daca dai click dreapta si apoi edit, intra in Paint.
Pe meniul Image alegi Streich / Skew si acolo micsorezi sau maresti poza
E Ok si Irfanul, l-am folosit si eu, dar mi-e mai comod cu Paint-ul

Viorica spunea...

Multumesc pt lectie. Cred ca o sa folosesc lectia pt redimensionarea pozelor pt pps, pt ca Irfanul cand micsoreaza reduce si nr de pixeli. In schimb pot micsora un intreg folder, daca pozele au aceeasi dimensiune.

Viorica spunea...

Am incercat redimensionarea cu ambele programe, Paint sio irfan, apoi am facut comparatie. Rezultatul e net in favoarea Irfanului, imagine mult mai clara. O sa incerc sa-mi amintesc de semnat si salvat poza semnata, desi memoria imi joaca niste feste f urate de la o vreme.

tetris spunea...

E oarecum normal, acum ma gandesc. Irfanul e program de editare, Paintul e la gramada cu altele, cum face Windows-ul, un fel de baiat bun la toate :)

Viorica spunea...

Dragutul de Windows Photo nici nu te lasa sa reduci pozele. Mi s-au cerut lectii :)) si asa am vazut ca am 9 (noua) programe cu care pot vedea pozele. Office 2010 imi permite si prelucrare.
Am inteles ca se pot vedea si cu Winamp, asta ar fi al zecelea.
In carnatul asta de programe Windowsul ar avea numai 4. De fapt trei, pt ca in Win Media Center mi-am prins urechile.