luni, 28 februarie 2011

Defectele zodiilor

Textul care urmeaza l-am primit de la Suzeta. Draga de ea nu uita sa caute si sa precizeze si sursa. Dupa atatea dulcegarii de horoscoape care se intrec in a spune nativilor cat de minunati, cat de inteligenti si sufletisti sunt cred ca acest horoscop ghidus, plin de sare si piper e cat se poate de binevenit. Totul e sa nu luati prea in serios nici pe cele prea laudative, nici pe cel de mai jos.


Berbec (21.03-20.04)
Planeta dominanta: Marte, planeta incapatanarii si incaierarilor. 
Animalul sacru: barzaunul 
Personalitate: Berbecul guverneaza capul, drept pentru care Berbecii sunt experti in a se arunca cu capul inainte, a face doar ce-i taie capul si a da cu capul de pragul de sus. Sunt foarte siguri pe ei in tot ce fac, chiar si cand fac cele mai monumentale prostii. Plini de energie si initiativa, sunt atat de grabiti si de ocupati, incat nu au timp sa gandeasca. Cu toate astea, in intelepciunea lor nemarginita, stiu intotdeauna ce e mai bine pentru ceilalti. Nimeni n-are voie sa ii contrazica, in timp ce ei isi pastreaza dreptul inalienabil de a contrazice pe toata lumea. Specialitatea lor este viteza, din care cauza au mereu fel de fel de vanatai, arsuri sau taieturi si sunt clienti fideli ai service-urilor si asigurarilor auto. Cea mai mare afacere a vietii lor este sexul, pe care-l practica numai din dragoste, chiar daca dragostea respectiva nu dureaza decat o zi. 
Meseria potrivita: director, pompier, instructor de sex, bungeejumper, spargator de banci. 
Pizza magica: Diavolo. Medicamentul norocos: energizantele.
Taur (21.04-21.05)

Planeta dominanta: Venus, planeta trandaviei si a lascivitatii, 
Animalul sacru: vaca indiana 
Personalitate: Taurul e recunoscut pentru stabilitate si perseverenta, de fapt doua modalitati de exprimare a lipsei de imaginatie. Universul lui se margineste la ce poate sa vada, sa guste sau sa pipaie. Notiunile complexe il tulbura profund, iar indaratnicia lui n-are seaman – daca a apucat intr-o directie, asa o tine. O schimbare de macaz ar implica un efort fizic si intelectual prea mare pentru lenea lui. In ciuda obtuzitatii, da insa dovada de o apriga viclenie atunci cand isi apara pielea sau vrea sa obtina ceva. E maestru in a scoate castanele din foc cu mana altuia. Dincolo de falnica-i robustete, Taurul ascunde o abominabila lasitate. 
Meseria potrivita: contabil, lautar, coafeza, manechin, pom-star, degustator de maioneza.
Pizza magica: Rusticana 
Medicamentul norocos: intaritoarele (sexuale).

Gemeni (22.05-21.06)

Planeta dominanta: Mercur, planeta trancanelii si nevricalelor.
Animalul sacru: papagalul
Personalitate: Gemenii sunt isteti si foarte adaptabili, cu alte cuvinte niste oportunisti lipsiti de scrupule. Stapanesc perfect arta comunicarii si pot sa te minta in fata fara sa clipeasca. Sunt dragalasenia intruchipata cand vor sa obtina ceva si de-a dreptul sadici cand au chef sa se joace cu nervii altora. Sprinteni si indemanatici, dispar cand ti-e lumea mai draga si pot face nevazute diverse obiecte care li se par interesante. Isi scot din minti sefii si consortii, dar nici unii nu-i dau afara, din cauza ca se pricep sa le spuna bancuri. In dragoste, sunt deschisi tuturor posibilitatilor si ar fi primii care ar subscrie la legalizarea poligamiei. Cu toate astea, in clipele romantice au tendinta de a-si exprima pasiunea uitandu-se pe pereti.
Meseria potrivita: agent de vanzari, scamator, chelner, escroc.
Pizza magica: Calzone.
Medicamentul norocos: gargara.

Rac (22.06-22.07)

Planeta dominanta: Luna, astrul toanelor si nascocirilor. 
Animalul sacru: lipitoarea 
Personalitate: Racul este un profitor nesatul, al carui unic scop in viata e sa care in barlog tot ce-i pica in mana. Este mai zgarcit si mai apucator decat tot neamul harciogilor la un loc. Se spune ca ar fi diplomat, dar in realitate manipuleaza pe toata lumea ca sa-si rezolve interesele. Zambeste gratios, insira verzi si uscate si joaca tot timpul teatru, fiind foarte popular printre cei gura-casca si slabi de minte. Are mania de a coopta tot soiul de ratati pe care ii psihanalizeaza sau ii indoctrineaza cu predici filozofice ori cuvantari patriotice. Isi iubeste casa, dar nu este lipit de ea. Ros de morbul vagabondajului, dispare periodic pentru diverse intervale de timp. Din nefericire, se intoarce mereu inapoi… In dragoste este adeptul romantismului siropos si lesinat. Asta, la inceput, caci mai devreme sau mai tarziu va scoate la bataie un nimicitor arsenal de tocare marunta a nervilor: toane, nazuri, imbufnari, bombaneli, banuieli, accese masochiste si santaje sentimentale. 
Meseria potrivita: politician sau afacerist interlop (la alegere), poet, camatar, pitic de gradina. 
Pizza magica: Quattro formaggi. 
Medicamentul norocos: alcoolul.

Leu (23.07-22.08)

Planeta dominanta: Soarele, astrul egoismului si ingamfarii. 
Animalul sacru: pupaza 
Personalitate: Leul este un lider innascut si, ca toti liderii, se inalta strivindu-i pe cei cu mai mult bun-simt decat el. Subordonatii ii acorda respectul cuvenit, dar I-ar strange de gat cu maxima placere. Ambitios ca nimeni altul. considera ca a atins pozitia cuvenita doar atunci can nu mai are vreu n loc alb pe cartea de vizita. Se iubeste atat de mult pe sine incat isi pupa oglinda de cate ori se crede singur. Este asa de obsedat de onoruri ca, daca primeste o cupa la campionatul de sotron, e in stare sa umble cu ea atarnata la gat, sa vada lumea cat de grozav este. Atrage atentia in orice adunare: fie este cel mai inzorzonat personaj, fie arunca cu banii in toate partile, fie poarta o arma. Pozeaza tot timpul, doarme pe stanga fiindca profilul drept il avantajeaza mai mult si arata cu degetul mijlociu ca sa-si expuna mai bine diamantul de multe carate. In dragoste, este la fel de inflacarat ca un furnal si la fel de discret o trompeta cu amplificator. 
Meseria potrivita: imparat, sef de bloc, portar de hotel, dresor, hingher 
Pizza magica: Quattro stagioni. 
Medicamentul norocos: toxina botulinica.

Fecioara (23.08-22.09)

Planeta dominanta: Mercur, planeta trancanelii si a isteriilor. 
Animalul sacru: ciocanitoarea 
Personalitate: Zodiacele critica spiritul critic al fecioarei, punand-o astfel intr-o situatie critica. Cum, pe deasupra, fecioara mai e si metodica, punctuala si perfectionista, sfarseste prin a-i scoate pe toti din pepeni. Obsedata de igiena, detalii si clasificari, este capabila sa caute bacteriile cu lupa, sa frece dusumelele cu periuta sau sa puna rufele in masina de spalat nu doar pe culori, ci si in ordine crescatoare si alfabetica. Miroase enervant de curat, ceea ce o leaga spiritual de canii si pisicile din cartier. Fecioara este o fana a listelor, tabelelor si regulamentelor pe puncte, subpuncte, care, in loc sa-i simplifice, ii incalcesc teribil existenta. Scurt, orice fecioara veritabila este: 1. mereu ocupata cu o mie de nimicuri sau sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala. 2. tipicara; 3. ipohondra: 4.cicalitoare: 5. carpanoasa: 6. maniaca: 7. absolut necesara (din pacate). In dragoste, are caldura unei frapiere si fantezia unui birocrat. 
Meseria potrivita: analist politic, CTC-ist, agent de dezinsectie, sora medicala (sau frate). 
Pizza magica: Funghi. 
Medicamentul norocos: toate, fara exceptie.

Balanta (23.09-22.10)

Planeta dominanta: Venus, planeta trandaviei si lascivitatii. 
Animalul sacru: bibilica 
Personalitate: Balanta are certe inclinatii intelectuale, utile in studiul aprofundat al programului tv, si un inalt simt artistic, reflectat in flerul cu care-si asorteaza pantofii cu lenjeria. Plina de gratie si eleganta, umbla cu nasul pe sus, stramband suveran din el la orice incalcare a etichetei. Se zice ca adora confortul si armonia, ceea ce in traducere libera inseamna ca este lenesa si n-are principii ferme. Despre Balanta se mai spune ca este o buna colaboratoare si sfatuitoare: in orice problema, expune cateva zeci de solutii, ca apoi sa-l lase pe celalalt sa decida. Cat despre vestitul ei echilibru, cel mai in masura sa comenteze ar fi psihiatrul care o trateaza. In lipsa lui, se accepta si marturiile apropiatilor, adanc ingrijorati de viteza cu care-si schimba parerile si de costurile marite ale dulciurilor pe care le inghite atunci cand e deprimata. Cel mai de seama lucru din viata ei este dragostea, subiect bogat in detalii picante, prea indecente ca sa poata fi relatate. 
Meseria potrivita: agent matrimonial, arbitru, escorta, gigolo, tester de hamace, rentier. 
Pizza magica: Capricciosa. 
Medicamentul norocos: gelul anticelulitic.

Scorpion (23.10-21.11)

Planeta dominanta: Pluto, planeta obsesiilor si paranoiei. 
Animalul sacru: vipera 
Personalitate: Scorpionul are foarte mult magnetism personal: atrage cuiele ruginite, cutiile de conserva, dramele si ghinioanele. Are emotii intense, idei fixe si puterea de a deochea. Este atat de incordat, incat da impresia ca sufera, iar incordarea lui face sa se defecteze obiectele din jur. Chiar si cei apropiati sunt profund afectati, de unde si bafta pe care o are la mosteniri. Stie ce vrea, dar cauta sa obtina totul pe cai ocolite. E genul care mai bine isi otraveste dusmanul decat sa-i dea un pumn in nas. Paranoic, vede peste tot pericole, intrigi si conspiratii. Asta nu-l impiedica sa umble cu fitile si sa-i manipuleze pe ceilalti. Ii considera prieteni doar pe cei de care se poate folosi, iar prietenii n-au incredere in el, fiindca stiu ca n-are mama, tata sau scrupule, si ataca subversiv, sub centura. In dragoste, este un obsedat sexual frustrat, gelos si posesiv, care-si scoate din minti perechea cu banuielile si cu gusturile lui anormale. 
Meseria potrivita: detectiv, medic legist, pandar, scafandru, vanator de fantome. 
Pizza magica: Siciliana.. 
Medicamentul norocos: extractul de matraguna.

Sagetator (22.11-21.12)

Planeta dominanta: Jupiter, planeta exceselor si a glumelor proaste. 
Animalul sacru: grangurul 
Personalitate: Sagetatorul este un inconstient optimist, a carui specialitate este datul cu bata in balta: scoate perle dupa perle cu un aer de savant atotstiutor, face glume proaste si rade fara rost. Este un snob care-si poarta hainele cu etichetele pe-afara si se lauda cu vedetele de teleshopping pe care le frecventeaza. Promite marea cu sarea, dar cand trebuie sa-si tina promisiunile este lovit de amnezie. Adora masinile, pe care le conduce cu placere si cu mare viteza, in cei mai falnici pomi de pe marginea drumului. fiindca se crede cel mai tare, se baga in bucluc si trece razant pe langa dezastre. Scapa insa cu bine, caci beneficiaza de clauza berzei chioare, care i-a fost acordata pentru a nu ramane zodiacuI doar cu 11 zodii. Cand se indragosteste, iubeste cu foc, din toata inima.. Problema e ca, avand o inima foarte mare, alesul sau aleasa se poate trezi intr-un ventricul teribil de aglomerat. 
Meseria potrivita: parlamentar, sociolog, pocherist, parasutist, turist. 
Pizza magica: Hawaiana. 
Medicamentul norocos: laxativele..

Capricorn (22.12-20.01)

Planeta dominanta: Saturn, planeta parvenirii si anchilozarii. 
Animalul sacru: catarul 
Personalitate: Capricornul e un parvenit planificat, care se chinuie sa ajunga in motul ierarhiei si-si urmareste interesele cu indarjire de buldog. Perseverenta cu care merge pe drumul stabilit arata ca de fapt nu are alternative sau alte bucurii in viata. Incapatanarea lui este monumentala – mai mare ca a Berbecului si a Taurului, care sunt, totusi, niste vietati relativ normale. Si la capitolul rezistenta sta bine – in cazul unui cataclism planetar s-ar numara printre putinii supravietuitori, alaturi de sobolani si insecte. Grozav de suspicios si sigur ca nimeni nu e mai competent ca el, n-are somn daca nu controleaza totul. Detine un stoc impresionant de temeri si complexe pe care, fiind foarte orgolios, face eforturi sa si le mascheze. De aici, o permanenta incordare, care-i da aerul cuiva care a inghitit o coada de cazma… fiind din cale-afara de plictisitor, isi gaseste greu o pereche care sa-l suporte. Singurul care il tolereaza este alt Capricorn. 
Meseria potrivita: in asigurari, IT, liftier, calugar, paznic. 
Pizza magica: Margherita 
Medicament norocos: antidepresivele.

Varsator (21.01-19.02)

Planeta dominanta: Uranus, planeta convulsiilor si ciudateniilor. 
Animalul sacru: ornitorincul 
Personalitate: Varsatorii sunt cele mai ciudate fiinte de pe Terra, ceea ce explica frecventa marita cu care sunt rapiti de martieni. Nu se stie totusi daca acestia ii selecteaza doar pentru a le studia anomaliile sau fiindca ii considera o specie inrudita. Oricum, este ceva in neregula cu ei, deoarece au idei stranii, reactii imprevizibile si fac totul pe dos fata de restul omenirii. Se spune ca sunt deschisi la nou, le place sa experimenteze si au o fire independenta. Asta inseamna ca dau banii pe prostii de care n-a mai auzit nimeni, adera la cele mai fistichii diete sau curente religioase si ii doare in cot de parerea celorlalti. In plus, sunt deosebit de agitati, ceea ce nu este bine, caci excesul de energie le permite sa-si puna in practica proiectele utopice si initiativele anarhiste. Prietenii ii suporta maximum doua ore, iar rudele lor migreaza in alte cartiere. Cat despre dragoste, Varsatorilor nu le este prea clar ce inseamna… ! 
Meseria potrivita: futurolog, revolutionar, guru, vanzator de gogosi. 
Pizza magica: Napoletana. 
Medicamentul norocos: sedativele.

Pesti (20.02-20.03)

Planeta dominanta: Neptun, planeta confuziei si dependentelor. 
Animalul sacru: balena 
Personalitate: Pestii sunt niste vietuitoare blande si buimace, care cred tot ce le indruga primul venit. In capul lor este un talmes-balmes de impresii si intuitii, ce face imposibila o activitate neuronala decenta. Fiind incapabili sa emita vreun argument logic, au devenit la randul lor experti in abureala si imbrobodire. Se spune ca sunt creativi si talentati, ceea ce inseamna ca productiile lor ii turmenteaza atat de tare pe ceilalti, incat le anihileaza puterea de discernamant… Foarte sociabili din fire, se inteleg de minune cu animalele, handicapatii, delincventii si spiridusii de casa. Misterele si superstitiile exercita asupra lor o mare fascinatie: admira grozav iscusinta cu care isi apara intimitatea monstrul din Loch Ness, iar cand nu le place vremea de-afara isi imbraca plini de incredere hainele pe dos. Dar marca lor distinctiva este enorma capacitate de a IUBI. Pestii se indragostesc total si iremediabil de cine nu trebuie, cand nu trebuie sau… de cate persoane nu trebuie! 
Meseria potrivita: VETERINAR(?), fotograf,curatitor de piscine, hipiot, medium, traficant. 
Pizza magica: Tonno. 
Medicamentul norocos: Untura de peste.

Un comentariu:

retete- ina spunea...

m-au distrat cele scrise,foarte sarcastic
-o primavara fericita,martisorul sa-ti aduca numai bucurii,un an bun