miercuri, 2 martie 2011

Sfaturi pt obtinerea prosperitatii.

Se stie ca sfaturile sunt date pt a nu fi respectate. Nici sfaturile de mai jos, primite de la prietenul meu Alex sub forma unui pps nu fac exceptie de la regula. Degeaba citesc ca unul din cele mai puternice remedii Feng Shui este "declutter" adica daruirea (sau chiar aruncarea) lucrurilor de prisos, eu tot astept sa le folosesc odata si odata. Dar cum e de asteptat, exact atunci cand am nevoie de ceva fie nu mai stiu unde am pus lucrul respectiv, fie nu-l mai gasesc unde stiam ca e, fie m-am decis sa-l arunc fix cu o zi inainte. Dar cine stie, poate cineva va respecta totusi sfaturile de mai jos si va deveni prosper.

Ppsul a fost tradus in romana din spaniola. pt ca are niste imagini f frumoase va recomand sa-l vedeti pe Slide Share la una din adresele unde a fost publicat in spaniola.

Hoinarind pe net am mai gasit un ppt cu acelasi text altoit pe imagini ale "fotografului si cineastului canadian de renume mondial" Gregory Colbert. Fotografiile sunt intr-adevar interesante insa n-am gasit nicaieri de unde au fost scoase frazele numitului Joseph (F)  Newton despre care internautii au aflat doar ca a scris cateva citate (raspandite in cele patru vanturi de mult, poate chiar inainte de 2005), iar Amazon com ofera o carte despre masoni scrisa de somitatea asta complet necunoscuta mie...

Inceputul unui gol....

Ai obiceiul de a aduna obiecte inutile in acest moment,crezand ca intr-o zi (nu stii cand) vei putea avea nevoie de ele.

Ai obiceiul de a strange bani doar pentru a nu-i cheltui, te gandesti ca in viitor iti vor putea lipsi.

Ai obiceiul de a pastra haine, jucarii, pantofi, mobila, ustensile casnice si alte lucruri pe care nu le mai folosesti de mult timp.

Dar in interiorul tau?

Ai obiceiul de a pastra ce simti, certuri, resentimente, tristete,temeri, persoane, etc.

Nu face asta!

Este anti-prosperitate

Este nevoie de a creea un spatiu, un gol, pentru ca lucrurile noi sa ajunga in viata ta.

Trebuie sa elimini ce este inutil in viata ta, pentru ca sa intre prosperitatea.

Este forta acestui gol, cea care va absorbi si va atrage tot ceea ce tu doresti.

Atata timp cat esti,  material  sau emotional, incarcat cu lucruri vechi si inutile, nu va fi un spatiu gol pentru noi oportunitati.

Bunurile trebuie sa circule…

Curata sertarele, dulapurile, camera ta, garajul.
Da ce tu nu mai folosesti.
Atitudinea de a pastra lucruri inutile, te va tine pe loc in viata

Nu obiectele pastrate reflecta viata ta, ci ceea ce inseamna atitudinea de a pastra. Cand se pastreaza ceva, se considera posibilitatea de

lipsa, de nevoie. Este ca si cum ai crede ca acel lucru maine iti va lipsi si tu nu vei avea cum sa faci rost de el.
 Cu aceasta atitudine tu transmiti doua mesaje pentru creierul tau si pentru viata ta:
 1º…nu ai incredere in ziua de maine
 2º…tu crezi ca noul si ce-i mai bun nu sunt pentru tine, daca te multumesti cu a pastra lucruri vechi si inutile.

Niciun comentariu: