miercuri, 30 septembrie 2009

Eltyn cel mic

Pe vremea cand uriasul siberian a fost invitat la Washington a devenit de notorietate mondiala faptul ca acesta, ca orice rus care se respecta, are o problema cu alcoolul (exista unele teorii care pretind ca alcoolismul ar avea ca explicatie existenta unei gene speciale, nu stiu sa existe vreun studiu serios in aceasta privinta insa din ce in ce mai multi medici recomanda consumarea zilnica a unui pahar de 150ml/zi de vin rosu pt femei si dublu pt barbati din motiv ca resveratrolul ce se gaseste in vinul rosu are efecte antioxidante, protective pt inima), mai exact ca il consuma in exces.

Tot cu aceasta substanta ar fi avut probleme in tinerete conducand automobilul sub influienta, cum elegant se exprima americanii, si predecesorul lui Obama. Pana si despre presedintele nostru cu trei mandate scria pamfletarul neamului, cel mai nou candidat la fericirea de a ne fi tatuc, ca nu se simte bine decat dupa ce consuma zilnic o sticla de whisky (eu una nu cred). Cat despre fostii si actualii tovarasi de partid ai pamfletarului daca ar fi sa credem declaratiile lor reciproce toti umbla in mod natural pe trei carari.

Nu vorbesc aici despre oameniide rand fie ei consilieri de primarie, sau simpli conducatori auto.

De aceea nu m-am mirat auzindu-l pe ex-cuscrul en spe (zic ex pt ca acum tabloidele scriu frecvant ca mezina prezidentiala l-ar fi inlocuit pe nedoritul epigon de Montague sau Capulet, nu stiu exact, cu numitul de catre tabloide Sida) declarand ca actualul nostru tatuc ar avea in sange gena despre care am pomenit mai sus.

Vazand tot scandalul si valtoarea in care sunt angrenati politicienii nostri de cateva zile ma intreb: in afara de adventisti si cei convertiti la mormonism (cunoscuti in lumea intrega drept tea-totalleri, adica oameni care nu pun strop de alcool in gura) mai e cineva treaz in tara asta?

2 comentarii:

Florin Puscas spunea...

Pana si tonul ironic (care ar trebui sa fie amuzant) devine trist cand e vorba despre politicienii nostrii.
Ei sunt angrenati de mult timo in scandal si valtoare. In ultimii 5 ani, principala lor preocupare a fost lupta impotriva lui Basescu (sau pentru el). Asta e politica si discursul lor chiar si inainte de alegeri...

(de vreo 3 zile tot dau tarcoale pe aici fara sa apuc sa comentez la ceea ce mi se pare interesant. timpul asta...)

Viorica spunea...

"principala lor preocupare a fost lupta impotriva lui Basescu (sau pentru el). "

Pai daca asta cred ei ca vrea poporul...
Cand am vizitat Palatul Cotroceni si ajunsesem deja in gradina am privit siderata cum o parte din multimea de vizitatori alerga disperata ca nu cumva sa rateze aparitia marelui conducator.
Eu mi-am vazut de drumul meu.
Nici nu-ti dai seama cat ma bucur ca poti gasi lucruri interesante aici.