miercuri, 16 septembrie 2009

Cu timpul

Din cand in cand primesc cate un pps al carui continut tin sa-l impartasesc cu toti prietenii mei. Cum aici nu pot pune imaginile sau muzica din acest pps atat de inspirat am sa copiez numai textul:

Dupa un anumit timp
(Jorge Louis Borges


,,Dupa un anumit timp, omul incepe sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet…

Si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva si a avea pe cineva alaturi, nu e sinonim cu starea de siguranta.

Asa, omul incepe sa invete ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni.

Si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in ASTAZI si ACUM pentru ca terenul lui ,,MAINE"este prea nesigur pentru a face planuri.

Si viitorul are mai mereu o multime de variante care insa se opresc la jumatatea drumului.

Si dupa un timp, omul invata ca daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui arde, calcineaza.

Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori.

Si invata ca intradevar poate suporta, ca intradevar are forta, ca intradevar e valoros.

Si omul invata si invata , cu fiecare zi invata…

Cu timpul inveti ca a sta langa cineva pentru ca iti ofera un viitor bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa te intorci la trecut.

Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbi, iti poate aduce fericirea pe care ti-o doresti.

Iti dai seama, cu timpul, ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei s-o vezi.

Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati si ca cel care nu lupta pentru el, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat de false prietenii.

Cu timpul, inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.

Cu timpul inveti ca scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari pot sa o faca.

Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten e foarte posibil ca prietenia sa nu mai fie niciodata la aceeasi intensitate

Cu timpul iti dai seama ca desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece.

Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta nu se va mai repeta niciodata.

Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana mai devreme sau mai tarziu va suferi aceleasi umilinte sau dispret, multiplicate, ridicate la patrat.

Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final ele sa nu mai fie asa cum sperai.

Cu timpul iti dai seama ca in realitate cel mai bine nu era viitorul ci ceea ce traiai exact in acel moment.

Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur, iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt.

Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti , sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten …dinaintea unui mormant , nu mai are nici un sens.

Dar, din pacate, se invata doar cu timpul"

2 comentarii:

Florin Puscas spunea...

Mare şmecher Borges ăsta. :)
De fapt am vrut sa fac o mica observatie in privinta introducerii. Se poate pune ppt pe blog. Insa fara muzica. Uite aici ceva de folos: slideshare.net
Un fel de youtube pt ppt-uri. :-)

Viorica spunea...

Multumesc pt link. Ppsul despre care e vorba in articol n-are nici un haz fara muzica. Multa vreme am produs eu insami ppsuri mute pana cand o f buna prietena, de obicei f ingaduitoare. mi-a zis ca e pacat ca nu pun si muzica. Acum parazitez cate un pps primit punand in loc pozele mele si pastrand muzica, si asa am rezolvat problema. La asta cu Borges as fi pus alte imagini, dar n ueu sunt autorul,deh...
Am incercat candva sa incarc pe un site unul din multele ppsuri produse de mine dar n-a mers. Nu cred ca e cel recomandat de tine.