vineri, 17 aprilie 2009

In Gradina Botanica




























































































































In Gradina botanica am fost in fiecare an, cred, chiar si atunci cand am fost f bolnava. Am credinta ca imi capat putere de la magnolii si de la ciresii japonezi. Magnoliile cele mari s-au imputinat, au aparut altele, mai firave dar tot frumoase, dar cei doi ciresi japonezi de langa sere tot mai rezista (sa nu-i deochi!).
Mi s-a intamplat intr-o zi de primavara sa ma doara rau un picior, abia mergeam, schiopatand. Am mers in Gradina Botanica, am sta pe aleea cu ciresii japonezi (de obicei sub ciresi se eternizeaza vizitatorii mai norocosi), am dezlegat Rebus si am ascultat cantecul pitigoiului care a venit pana aproape de mine (nu aveam camera foto pe atunci) si am plecat fara sa mai simt vreo durere. Azi am auzit mierle, ciocanitori si alte triluri, dar pitigoiul a scos doar cateva suntete timide.
In schimb pe o alee restul familiei a studiat indelung un trib de furnici care, dupa opinia mea, se pregateau sa infrunte o ploaie care urmeaza sa vina, dupa parerea lor se mutau in alta parte.

Mai multe poze din gradina Botanica se pot vedea aici. O parte din poze au fost facute de nepotica mea.

2 comentarii:

LiaLia spunea...

Doamne, Vio, ce bucurie mi-ai făcut cu florile tale!!! Nu ştiu cum s-a întâmplat de primăvara asta n-am prea văzut copacii mei preferaţi, cei de magnolii, şi eram cam tristă. But you made my day! Te îmbrăţişez cu drag, să fie lumină şi pace şi iubire în sufletul şi casa ta şi să ne citim şi auzim cu bine în curând! Sărbători luminate!

Viorica spunea...

Ei, ma simt si eu multumita sufleteste daca am facut cuiva o bucurie! Sarbatori luminate tie si intregii familii!