luni, 6 aprilie 2009

Primavara in cartierul meu



Magnolia alba









Gutui Japonez








Cred ca cel mai frumos anotimp in cartierul meu e primavara. In fiecare an pare ca vrea sa ma ia prin surprindere cu viteza cu care se invesmanteaza in flori, care de care mai frumoase. Si se incheie apoteotic cu explozia de miresme a teilor care nu infloresc toti deodata: intai cei "salbatici",apoi cei medicinali.

De cand am intrat in Europa (UE adica) teii nu mai sunt luati cu asalt de cohortele de negustori de flori, care le smulgeau fara mila ramurile pe care le aruncau apoi pe jos pt a culege florile. In schimb cei care isi construiesc vile mai taie din ei daca ii incurca la ridicarea maretelor constructii.


Cea mai noua victima a constructorilor e o biata salcie (nu e vorba de arbustul din imagine), un pui de fapt, care a disparut. Curtile altadata mari, pline de verdeata, de flori si tufe mari de iasomie s-au micsorat, ca sa faca loc peretilor megalomaniaci.


Dar primavara tot isi face loc, in ciuda animozitatilor scrise cu litere mari de tipar in cele mai neasteptate locuri.





2 comentarii:

LiaLia spunea...

Sunt senzaţionale fotografiile!!! Trebuie să vin pe strada ta, că mă uimeşti cu ce superbităţi de flori ai tu în acelaşi cartier unde eu am doar betoane :(

Viorica spunea...

Esti binevenita! Dar pozele nu sunt toate de pe strada mea. Eu stau chiar in fosta comuna Militari, multa vreme blocurile noastre erau izolate intr-o mare de curti cu case pitice si multa verdeata,asta era alinarea pt lipsa de magazine,piete, etc din vecinatatea imediata. S-a schimbat mult peisajul in ultimii 20 de ani in zona asta. Ceausestii voiau sa ne darame blocurile.