joi, 4 decembrie 2008

Se reface Feseneaua

Asta am inteles eu, dupa cat ma duce capul. Ma bazez pe urmatoarele:

*Atat PSD (sa-mi fie permis sa ignor cantitatea neglijabila din pdv moral numita PC) cat si PDL declara ca inacceptabile conditiile puse de PNL pt o eventuala negociere.

*Chiar acum cateva minute presedintele a declarat, daca am inteles eu bine, ca situatia actuala cere sa nu se tina seama de doctrine (in conditiile in care Boc repeta obsedant ca dreapta a castigat alegerile) in formarea guvernului.

*Last but not least, pozele publicate de Can-Can cu intalnirea "intamplatoare" la carciuma a figurilor marcante din PDL (i-am pus primii pt ca au negat vehement ca ar fi discutat ceva) si PSD.

Nu trebuie uitat ca atat Stolojan cat si Basescu au colaborat f bine, in anii 91-92, cand au facut parte din guvern, cu multi dintre actualii conducatori ai PSD (am citit undeva ca PSD s-a reformat, ca nu mai sunt tot aia, da' de unde, atata vreme cat sforarul sef e Hrebenciuc iar cel ce da tonul politicii PSD e tot Iliescu, eu una nu vad mare reforma), lucru care nu s-a intamplat cand au fost nevoiti sa colaboreze cu PNL in CDR sau in alianta DA.

Insusi Mircea Geoana a fost sluga la doi stapani, fiind ambasador in cel mai important stat al lumii atat pe vremea lui Iliescu, cat si pe cea a lui Constantinescu.

Adaugam la asta ce spunea o reporterita ca ar fi declarat Basescu dupa conferinta de presa si anume ca PSD a castigat alegerile. Cat de tare trebuie sa urasti pe cineva ca, de dragul de a-i mai da una la glezne, sa-i dai una in cap si partidului din care provii?

Mai zicea scorpionul nostru de presedinte ca nu se gandeste la alegerile prezidentiale de anul viitor (si bine face, daca el reface Feseneaua adio cozi entuziaste la urne ale tineretului pt a-l vota) si inclin sa-i dau dreptate daca se ia o hotarare (de catre PNL) de a intra in opozitie in speranta ciorii de pe gard. Oare nu se vede cu cata greutate a obtinut Tariceanu mandatul de deputat? Cum se poate gandi cineva in toate mintile ca, dupa ce nu va mai fi la guvernare (deci nu va mai avea parghiile de crestere a pensiilor sau salariilor) ii va creste popularitatea?. Si aici vin iar cu ex din USA, madam Clinton nu a obtinut nominalizarea la candidatura la presedintie, fiind lovita pe la spate de unii pe care Clintonii i-au ajutat la greu, (ma refer aici la familia Kenedy) desi imediat dupa plecarea lui Bill Clinton de la Casa Alba America a intrat, din pdv economic, pe o panta descendenta, chiar daca abia acum s-a recunoscut oficial ca USA au intrat in recesiune.

Ei, ne place sau nu,cantecul urlat de megafoanele PNGiste ilustreaza f clar ce ne asteapta: "Doamne ocroteste-i pe romani!"

4 comentarii:

LiaLia spunea...

Din vagile mele amintiri din 90 (aveam 12 ani), mi se parea si mie cam acelasi lucru. Dar ati punctat muuult mai bine. Cat despre vorba cantecului, eu am o interpretare personala "Doamne, ocroteste-i pe romani de ei insisi". Numai bine!

Anonim spunea...

Viorica draga,
am citit articolul nota 10.
Ai dreptate se reface feseneaua.

ps. de ce nu-ti faci cont wordpress?

Viorica spunea...

@Lialia
Din pacate interpretarea ta personala e f corecta.
@ovidiu
Multam pt nota. Ce bine era daca aveam si la scoala profesori asa de indulgenti:))
N-am inteles intrebarea din ps. Raspunsul il poti gasi in articolul meu Picasa web

Anonim spunea...

Cu placere Viorica,
imi place blogul tau. o sa mai trec.