sâmbătă, 6 decembrie 2008

Legenda Viorelei

Habar n-am avut ca exista o asemenea legenda. In afara de "mireasa viorica" din Calin, file de poveste" a lui Eminescu si o poezie de St.O Iosif in care poetul spune: "iubesc o Viorica din poveste/si ei ii cumpar flori / si-i cant din lira" (citez din memorie) nu stiam sa existe alte referiri la numele cu care am fost daruita la botez (fiindca asa o chema pe nasa)
Dar iata unde trimite Google pe cei care cauta Viorica (nu eu am avut asemenea curiozitati, ci altcineva care mi-a vizitat blogul)

http://casasigradina.ele.ro/Viorica_legenda_si_simbol_--a3908.html
Viorica - legenda si simbol
2006-04-10, 23:14
Autor: Georgescu Raluca
Legenda Viorelei
Legenda spune ca printesa Viorica era cea mai tanara dintre fiicele imparatului si imparatesei regatului florilor. Datorita frumusetii nemaivazute a printesei, aceasta a fost ursita de cea de-a douasprezecea ursitoare ca in primavara varstei de 12 ani sa fie rapita de Zana Florilor.

Cu toate incercarile parintilor ei de a o pazi, Viorica este rapita la varsta de 12 ani, primavara, si este prefacuta intr-o floare albastra, albastrul fiind simbolul melancoliei.Aceasta floare este asezata intre celelalte flori din gradina Zanei Florilor si este numita Viorica, nume care este cunoscut popular si ca Viorea.

De atunci, Viorica este o floare care infloreste primavara si care se distinge de celelalte prin culoarea albastra, sugestie clara a melancoliei, dar si a increderii in viitor. De asemenea, perenitatea florii este o sugestie a vietii scurte a printesei Viorica. Asa cum printesa a trait doar 12 ani, se pare ca o viorea rezista de obicei doar 12 saptamani pana cand se ofileste.

Limbajul Viorelei
Viorica sau Vioreaua este o floare gingasa si daruirea unei Viorele cadou simbolizeaza sinceritate si incredere. Femeia care iubeste Viorelele este sincera in sentimente si deosebit de directa in manifestarea acestora. De asemenea, barbatul care face cadou unei femei o Viorea nutreste pentru aceasta sentimente puternice si doreste o relatie de durata.

Numele Viorica
Numele de Viorica sugereaza o persoana cu o mare incredere in sine si in fortele proprii si deosebit de directa in relatiile cu cei din jur. O persoana cu numele de Viorica va fi extrovertita si deosebit de diplomata.

Ca sunt extrovertita o dovedeste blogul de fata. ca sunt diplomata nu e f sigur.

Niciun comentariu: