duminică, 29 iunie 2008

Pasta putanesca

Cand am cateva left-overs (resturi) de mazare sau dovlecei si am chef de ceva bun si rapid imi pregatesc ceva inspirat dintr-o reteta de pe http://allrecipes.com/Recipes/Main.aspx
Imi pun cam 3/4 cana de apa intr-o oala mica, adaug putin ghimbir, turmeric si fenugreek, toate praf (in loc de sare), cam o lingurita de ulei extravergin de masline (cel mai ieftin de pe piata) si paste "cat cuprinde" (cat uram in tinerete aceasta expresie, mie trebuia sa mi se spuna exact ce cantitate, abia acum inteleg ca biata mea soacra chiar nu stia exact cat pune ea "din ochi"--expresia echivalenta se foloseste si in italiana--nici vorba de secrete, cum credeam eu, dar acum nu mai pot sa-i cer iertare pt banuielile mele) ca sa "inghita" toata apa. Uneori, daca nu sunt atenta, mai ies "ca la mama acasa", ca in celebrul banc.
Separat pun o conserva de Pomodori pelati a cubeti (sunt bune si alea romanesti) in care pun ierburi: busuioc, oregano, maghiran, salvie sau menta (niciodata salvia sau menta impreuna, nu se "pupa", asa am aflat eu de la Pruova del Cuoco) si chili, intr-un vas si fierb cam 5 minute. Amestec pastele fierte (care, dupa cum am spus, au absorbit toata apa) cu sosul de rosii si legumele, uneori si cu un ou, si gata.
Daca e sa-l cred pe Vladut, bucatarul cel simpatic de la"Razvan si Dani", pastele astea nici nu ingrasa.
In ce priveste numele, m-am distrat grozav cand Beppe Bigazi, cam stanjenit la cei peste 70 de ani ai lui si proaspat casatorit cu o tanara nitel peste 60, incerca sa explice, la Pruova del Cuoco de pe Rai Uno, de unde vine, fara sa se refere la ocupatia sugerata. A dat o explicatie alambicata si falsa cand de fapt se stie ca numitele " domnisoare", din cauza profesiei, nu au timp de fineturi culinare cand gatesc si atunci prepara ceva repede si bun.

Niciun comentariu: