luni, 28 mai 2012

Conspiratia tacerii=Bond of Silence

Aproape ca uitasem cat de profesionalisti pot fi oamenii de cinema americani, mai ales cand e vorba de filme inspirate din fapte reale. Am vazut nenumarate pelicule cu astfel de filme si de fiecare data am fost impresionata de felul in care sunt realizate. Ceea ce mi-a atras in mod deosebit atentia la acest film a fost mai ales modul in care a reactionat comunitatea unui orasel turistic in momentul in care o crima absurda s-a produs chiar de anul nou.

Poate tututror ni se pare normal cand cineva este ucis sa iasa la iveala vinovatul si sa fie pedepsit. Ei bine, la un moment dat in film, asa cum s-a intamplat si in realitate, locuitorii oraselului au inceput sa se coalizeze contra sotiei victimei, sa fie deranjati de faptul ca incercarea acesteia de a gasi vinovatul le turbura linistea familiilor si le reduce profiturile afacerilor.

Ma intreb insa, despre ce liniste poate fi vorba daca tu, ca parinte, sti ca fiul sau fiica ta a asistat la o fapta atat de ingrozitoare si nu vrea sa vorbeasca, sa spuna celor in drept ce a vazut, ba mai mult, dintr-o solidaritate prost inteleasa le interzice si celorlalti sa o faca? Poti sa te simti tu in siguranta in asemenea situatie? Sigur, in acest caz, ca si in multe altele, intrevine egoismul feroce care spune; "asa ceva li se intampla numai altora. mie nu mi se poate intampla, planurile si afacerile mele sunt mai importante decat aflarea adevarului."

Filmul mai pune si alte probleme: despre cat de daunator este excesul de alcool, fie si numai la anumite ocazii, cat de devastatoare este asociatia acestuia cu droguri si cat de importanta este influienta pe care o exercita anturajul asupra adolescentilor, in special. E drept ca in film, ca in mai  toate cazurile in care eroii sunt adolescenti, este evident ca actorii care interpreteaza au trecut de ceva timp de acesta etapa a vietii si au deja cel putin 24 de ani. Cam astea sunt regulile in mai toate tarile in asemenea cazuri.

Este deasemnea f bine redata tulburarea produsa de o constiinta incarcata si trebuie apreciat actorul care joaca exceptional rolul lui Ryan, Charlie McDermott, aproape mai bine decat Kim Raver care o interpreteaza pe  Katy McIntosh. Mi-a placut faptul ca la final a fost prezentata si adevarata KMI, care dupa nenorocirea care a lovit-o a gasit in ea puterea sa il ierte pe criminal, sa ii inteleaga fapta si remuscarile si sa colinde prin scoli si alte locuri ca sa tina conferinte despre ce i s-a intamplat cu scopul pozitiv de a ajuta comunitatile sa traiasca o viata mai sigura. Puteti gasi propria ei marturisire pe un site dedicat special filmului precum si faptelor reale, My Life Com.

Date despre film am gasit pe IMDb. Filmul poate fi vizionat pe youtube (in engleza) Un foarte interesant interviu cu Kate Raves, interpreta rolului principal (l-a interpretat exceptional) poate fi gasit pe Celebrity Extra De fapt aceasta actrita este cunoscuta mai ales pt ca joaca in Grey's Anatomy (pe care eu nu il urmaresc).

Bond of Silence

Directed by
Peter Werner        

Writing credits
(WGA)
Brian D. Young         (written by) (as B.D. Young) and
Edithe Swensen         (written by) and
Teena Booth         (written by)

Cast (in credits order)

    Kim Raver    ...     Katy McIntosh

    Greg Grunberg    ...     Detective Paul Jackson

    Charlie McDermott    ...     Ryan Aldridge

    Haley Ramm    ...     Jordan
    Rebecca Jenkins    ...     Sandra

    Nicole Oliver    ...     Pat

    Calum Worthy    ...     Shane Batesman

    Reila Aphrodite    ...     Andrea

    Rob LaBelle    ...     Larry

    Jesse Moss    ...     Aaron

    Magda Apanowicz    ...     Angie

    David Cubitt    ...     Bob McIntosh

    Adrian Hough    ...     Carl

    Genevieve Buechner    ...     Daisy

    Kacey Rohl    ...     Tabitha

    Iris Quinn    ...     Marina

    Paul Campbell    ...     Officer Haines

    Fred Henderson    ...     Jim
    Cory Dagg    ...     Dave
    Greg Kean    ...     Ed
    Tess van Stranton    ...     Trudy

    Liam Sproule    ...     Brett

    Steve Adams    ...     Joel Mathers
    Kathleen Duborg    ...     Laurie

    Johannah Newmarch    ...     Bree Distefano
    Keith MacKechnie    ...     Danny Moore
    Brett Delaney    ...     Leo
    Chris Shields    ...     ER Doctor
    Christie Caine    ...     Nurse
    Tess Lauren    ...     Nurse
    Jacob Hoppenbrouwer    ...     Josh
    Ruby Curtis    ...     Sara

    Alf Humphreys    ...     Manager (as Alfred E. Humphries)
    Patrick J. Phillips    ...     Shop Owners

    Tatiana Szalay    ...     Woman
    Rich Johnson    ...     Chuck

    Alexander Mendeluk    ...     Chris

    Kristina Ruddick    ...     Girl
    Erick Thompson    ...     Reporter
    Astrid Braunschmidt    ...     Reporter
rest of cast listed alphabetically:
    Jacqueline Brown    ...     Birthday Party Mother (uncredited)

    Denis Corbett    ...     Ryan's Lawyer (uncredited)

    Yolanda Corbett    ...     Parent (uncredited)
    Eric Crump    ...     Bike Race Watcher (uncredited)

    Andrew Francis    ...     Keith Moore (uncredited)

Produced by
Ted Bauman    ....     executive producer
Howard Braunstein    ....     executive producer
Patricia Clifford    ....     executive producer
Michael Jaffe    ....     executive producer
Brian D. Young    ....     co-producer
Pe My Life am gasit poze atat cu imagini din film cat si cu personajele reale:Urmatoarele fotografii sunt cu personajele reale:
In ultima fotografiei Kate McIntosh le vorbeste copiilor dintr-o scoala despre ce s-a intamplat cu ea si familia ei.2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai atat de multa dreptate Viorica, incat ma infior. Am destui ani si am crescut un fiu, si am fost inspaimantata de reactia "negativa" si de "spectatori nepasatori", a oamenilor in general, cand este vorba de situatii negative, la care nu ar trebui sa ramanem doar spectatori. Si ce este cel mai rau lucru, dupa ce ca petrecem atat de putin timp cu copii nostri in timp ce ei cresc, exemplul nostru in general este ... nepasarea, uitarea, "intoarcerea privirii in alta parte", fixatia ca totul se rezuma la bani si cum faci cat mai multi, uitand esentialul. Viata si omenirea exista datorita iubirii. Pentru parinti, pentru copii, pentru prieteni, pentru partenerii de viata, pentru vecini ...
Poate este simplista, nu prea "culta", fada, parerea mea. Dar am gandit ca daca o postez, nu am ce pierde. Daca nu o postez, raman cu regretul, care face parte din acele sentimente negative pe care trebuie sa le ocolim.
Cam atat am reusit sa condensez ideile mele. Sper ca nu am plictisit pe nimeni prea mult.
Sanatate si numai bine pentru tine, Viorica. Sper ca urmatoarea persoana ce va posta un comentariu, sa fie mai culta, mai experimentata si mai talentata la tinut discursuri.
Inchei aici, eu, Anoet.

Viorica spunea...

Sa stii ca noi am fost mai putin preocupati sa facem bani, si mai mult sa ne ocupam de copiii nostri. Totusi adolescenta e o perioada f grea atat pt copii cat si pentru parinti.
Si nu ma plictisesti deloc. Mai ales ca nu prea am parte de comentarii pe blog. Bianca spune ca nu e nevoie...