sâmbătă, 19 decembrie 2009

Noapte de iarna in Cismigiu

Daca era dupa mine aseara as urmat exemplul sotului meu si fi stat linistita la caldurica. Dar pt ca familia mea reintregita a dorit neaparat sa mearga sa patineze in Cismigiu am profitat de ocazie sa fac poze cu luminatia oferita de Primarie bucurestenilor.

Pt ca zapada imbia si la sanius am plecat destul de tarziu catre Cismigiu, dupa o portie buna de derdelus (desfasurata fara participarea mea). Cat s-au distrat ei pe gheata (fara sa cada vreunul din ei, si minunandu-se de cat de bine patineaza romanii, dovada ca "jumatate dintre tinerii bucuresteni isi patrec vara pe patine cu role", cum a remarcat fiica mea) eu m-am invartit prin parc si pe bulevard clickuind de zor camera foto.
De pe scena de langa patinoar am putut asculta muzica de buna calitate. Din pacate concertul sustinut de Mircea Baniciu si Vali Cnejevici era pe sfarsite, am reascultat cu placere "Andri Popa". A urmat trupa El Negro, care i-a placut fiicei mele. Dupa orele 21:00, cand s-a terminat sesiunea de patinaj (care incepuse la orele 19 si era urmata de alta, dupa refacerea ghetii, intre 22-24), tocmai cand ne pregateam de plecare, am aflat ca urmeaza un concert Bere Gratis.

Entuziasmul meu cred ca e lesne de inteles. In ciuda orei tarzii si mai ales a frigului patrunzator Mitza a cantat live, desi noi am fost cu totii de acord ca asta nu poate sa-i faca bine la gat. A avut grija sa se intereseze daca are toata lumea manusi si afland ca unei fete ii lipseste asemenea accesoriu atat de necesar i-a aruncat o pereche de manusi.

A cantat cu atata daruire (tinandu-ne si scurte cuvantari, cum se obisnuieste) incat la un moment dat s-a incalzit. Ne-a marturisit ca e mai emotionat de bucuria cu care e ascultat de cei de fata decat daca ar fi cantat in fata a mii de fani (dar eu ii doresc ca de acum incolo sa cante doar in fata a zeci de mii de fani) Poate videoclipulpe care l-am facut cu aceasta ocazie nu reda prea bine sunetul, cred insa ca se vede atitudinea spectatorilor.

Din pacate nu am putut asista la tot concertul, pt ca riscam sa-i degere picioarele ginerelui meu. A fost insa inca o noapte de neuitat, in ciuda gerului.




























4 comentarii:

b.d. spunea...

Superb !!!

In urma cu vreo 10 ani, am fost si noi in Ro iarna, am petrecut sarbatorile si Revelionul cu prietenii nostri din copilarie...(da, dupa atatia zeci de ani tot mai pastram legatura cu cativa, si eu, si sotul meu)...

A fost atunci pt prima oara cand am vazut Bucurestiul luminat feeric...
De atunci, n-am mai avut curaj sa venim iarna, cu toate ca suntem dornici de frig, nu cred c-am mai rezista.
Parca simt si-acum nasul si urechile inghetate :-)

anonym spunea...

f frumoasa atmosfera acolo:-)

disa spunea...

Viorica, mii de multumiri pentru aceste minunatii.
La noi, din pacate, orasul e mai putin feeric ca altadata.

Viorica spunea...

@b.d.
Ce frumos sa mentineti legatura cu locurile natale!
@Shakuka
Si asta e doar o parte din iluminatia capitalei...
@Disa
Deh, voi n-ati avut primar candidat la prezidentiale...