sâmbătă, 5 decembrie 2009

M-am uitat la OTV

Ma spovedesc voua, cititorii mei , pt ca stiu ca imi veti ierta pacatul. Cum puteam sa nu ma uit cand avea un invitat de mare onoare si valoare? Dupa ce am vizionat in direct faza cu sufletzelul cel pofticios nu puteam rata ocazia de a mai inregistra perle si marturisiri de suflet.

Oricat m-ar enerva Diaconescu pt ca reuseste, intr-un stil fals naiv, sa scoata ce e mai rau din oameni n-am putut sa nu-i admir maiestria. Primul subiect abordat a fost al timingului indonezian. A rezultat ca interlocutorul stia de cel putin cateva zile de poprirea urmaritului prin Interpol ("inainte de anuntul oficial", daca am inteles bine serviciilii stiau de mai multa vreme unde se afla ipochimenul.

Apoi, parand ca e in culmea admiratiei, DD l-a intrebat pe invitat daca e adevarat ca a pus pe cineva sa il care in spate. Am primit cu totii o lectie f valoroasa despre nave, despre viata pe mare, ni s-a descris nava pe care s-a petrecut intamplarea si s-a insistat de cateva ori, cu un zambet f amuzat de caraghiosenia intamplarii, ca era vorba de un coleg. Acel coleg l-a purtat in spate, pe scarile navei inalta cam cat un bloc de 8 etaje, pe seful cu porniri educative, care i-a dat astfel o lectie ca ordinele pe mare trebuie executate intocmai pt ca altfel se pune in pericol viata tuturor. M-a impresionat degajarea si relaxarea cu care a povestit totul comandantul colegului.

S-a trecut apoi , pomenind in treacat de juramantul pe Biblie si dupa un refuz de a comenta am primit explicatia "am raspuns la ce am fost intrebat", la un subiect mai picant, un presupus viol in urma caruia comandantul s-ar fi ales cu o lovitura de cutit de la fratele victimei, care i-a lasat o cicatrice pe fata. Cicatricea exista, pe obrazul stang, si a rezultat, dupa versiunea purtatorului, in urma extragerii unui lipom, care trebuie sa fi avut dimensiuni impresionante, judecand dupa marimea urmei ramase. DD a ajutat, folosind o poza din perioada presupusului viol, poza in care nu aparea cicatricea, la demontarea invinuirii. Nu stim daca poza a fost sau nu editata computeristic, nici daca s-au sters pixeli prin comprimare, asteptam expertiza din strainatate, USA, unde a fost trimisa caseta cu filmuletul buclucas.

Despre etapa Anvers am inteles ca era o chestiune de rutina, toti tinerii comandanti erau astfel avansati datorita meritelor deosebite. Poate n-am inteles bine.

Ei, si pt ca se tot vorbea de calatorii DD a tras aer in piept si a luat vantu' in plin. Dupa negari categorice si repetate adevarul a iesit la suprafata: s-au intersectat in parcarea de la Tancabesti, unul venea de la munte, altul din capitala, daca memoria recenta nu ma inseala. Dar asta nu are nici o legatura cu faptul ca mai multe persoane pretind ca l-au ajutat sa ocupe cea mai inalta functie in stat. Cum e normal, meritul integral a fost al candidatului din 2004.

La un post TV atat de intelectual nu se putea sa nu se vorbeasca si despre vizionarea TV ("nu mauit ca ma enerveaza") radio ("nu prea am timp sa ascult") si literatura. Nici vorba de Levant, ci era vorba de lecturarea a 100 de pagini zilnic (ehei, neicusorule, Stalin te-a intrecut cu mult, el citea si adnota 500 de pagini pe zi, in afara de intocmirea personala a listelor cu cei condamnati la moarte sau la deportare in diferite lagare), pagini care aveau continut divers (DD i-a urat in final sa mai aiba inca 5 ani ocazia sa se oboseasca astfel) dar care nu puteau fi incredintate consilierilor, pt ca acestia nu sunt de incredere (OK, a zis ca vrea sa stie personal despre ce este vorba, pt ca nu-i place sa depinda de cineva).

Si dupa ce s-a evocat cu veselie trecutul s-a ajuns si la planuri de viitor. DD voia sa stie daca Johannis va fi numit primministru, invitatul a scaldat-o sustinand ca va face guvern pedele-penele. DD a insistat sa afle daca a discutat in acest sens cu peneleii si mai ales cu seful lor, raspunsul a fost negativ. Moromete ar fi intrebat "pe ce te bazezi?" DD n-a mai insistat pt ca a priceput (ca doar nu e deloc prost) ca afirmatia nu are nici o baza.

Pt ca data trecuta invitatul vorbea de o eventuala vacanta (intens dorita de adversari) a fost intrebat de ce nu-si cumpara un iaht. Raspunsul firesc ar fi fost "pt ca nu-mi pot permite" dar in schimb a insistat ca achizitia unei case de vacanta sau a unui iaht ar insemna limitarea libertatii de miscare, prefera sa inchirieze de la altii. Daca stiu bine, nici chiar DD (un mogul mai mic, cum s-a autocaracterizat data trecuta, razand pe sub mana,in stilul atat de imitat) nu poseda un iaht, el isi satisface dorinta de libertate de deplasare cu elicopterul propriu.

N-am mai stat sa vad cine primeste masina pusa in joc, genul asta de distractie nu ma intereseaza. In afara de 4 mici la Cora nu-mi amintesc sa fi castigat vreodata ceva la vreun "concurs". Si nu sunt dispusa sa platesc taxa pe prostie bazandu-ma pe o eventuala imbogatire prin interventia hazardului.

3 comentarii:

disa spunea...

"reuseste, intr-un stil fals naiv, sa scoata ce e mai rau din oameni n-am putut sa nu-i admir maiestria".
Cata dreptate ai!

Ela Roseni spunea...

Hă-hă-hă, vizionarea a fost edificatoare...Hă-hă-hă, ce mult îmi plac faptele mele! Serios! :)

Viorica spunea...

Hah,hah,hah sa vedem cine rade la urne...