joi, 3 decembrie 2009

Bere Gratis

Pe vremea cand tot sudul patriei se uita la Balgarska Televidenia imi placea grozav sa ma uit la concerte. Se difuzau mai ales concerte caritabile, cu multi solisti, unii despre care n-am auzit niciodata, dar si minunate reviste muzicale, cele nemtesti fiind cele care-mi placeau cel mai mult.

Asa cum am mai spus, mie imi place muzica rock, o ascult si la radio cu placere, dar nu totdeauna sunt atenta la numele formatiilor sau solistilor. Din cele romanesti stiu doar cateva, una din cele mai dragi imi era Vama Veche, mai ales din cauza solistului, actualmente model de lider liberal, Tudor Chirila, care si acum imi e drag.

Inca imi mai amintesc un concert live transmis de defunctul Tele7abc (cel care l-a bagat in faliment, Florin Calinescu, e invitat din ce in ce ince mai des sa dea lectii politice, am tendinta sa schimb canalul cand il vad pt ca e--pe langa prostiile pe care le-au facut politicienii fara sa fie ajutati de nimeni, si cu sprijinul nemijlocit al actualului presedinte--artizanul destramarii visului nostru ca se va produce o schimbare notabila in viata politica odata cu guvernarea Conventiei Democratice; cel putin asta e parerea mea subiectiva) in care TC arata clar ca isi facuse cam mult curaj, cu lichide care e bine sa nu fie consumate in exces, inainte de concert.

Ei bine, intr-o zi am ascultat la radio o intreaga emisiune dedicata formatiei Bere Gratis si mi-am dat seama ca stiu, macar refrenul, tuturor cantecelor transmise. TVR1 tocmai a transmis concertul live de la TNB cu ocazia aniversarii de 10 ani, si de aceea am inclus aici "Vino mai aproape", o versiune mai veche, pt ca atunci cand fiica mea mai mica era peste ocean mi se parea ca atunci cand cant refrenul o simt mai aproape.

Un comentariu:

tetris spunea...

Intra, te rog, aici:
http://tetris-bdv.blogspot.com/2009/12/dedicatie.html