miercuri, 4 noiembrie 2009

Yoga si Vodka (sau Whisky-ul)

Din nou un email primit m-a inspirat sa public un nou articol.
Cand am citit subjectul: "Drinking benefits" mi-am zis cu oarecare exasperare:inca un articol care incearca sa ne convinga ca, vorba sotului meu,"bautura e buna dar sa te tii de ea" adica sa ne spuna ce bine e daca femeile beau in fiecare (dar in fiecare, fara exceptie) zi cate un pahar de vin sau un paharel de tarie iar barbatii de doua ori mai mult (ca deh, ei "are" alt metabolism, cica altfel se ard la ei caloriile alcoholice, hac, dupa doar un pahar, cica femeile se si imbata mai repede din motive fiziologice)

Numai ca emailul continea o parte din pozele de mai jos. spun o parte pt ca in email erau doar 9 poze si 10 explicatii, in mod evident lipsea o pozitie yoga, am facut o cautare pe Google sa gasesc poza lipsa si cautarea mi-a permis sa imbogatesc colectia cu inca zece.

Subiectul a fost deja dezbatut pe larg pe nenumarate situri, nu mai dau acum linkuri, sunt deja prea multe si in mod clar pozele au fost preluate ca atare de la unul la altul (ceea ce fac si eu). Exista si o explicatie "stiintifica" a similitudinilor dintre pozitiile yoga si cele datorate consumului excesiv de alcool: ambele necesita o completa relaxare si o eliberare desavarsita de stress.

Dupa parerea mea exista insa o sursa comuna de inspiratie, de origine rusa (aici dau link), si ma bazez pt aceasta concluzie pe faptul ca majoritatea siturilor intituleaza pozele "Russian Drunk Yoga". Se pare ca a urmat documentarea, preluarea pozelor si a datelor si imbogatirea stocului cu betivi ce au consumat whisky (The Art of Drunk Yoga)




4 comentarii:

Florin Puscas spunea...

:)) Foarte tare! Yoga si betia. Excelente asemanari.

Viorica spunea...

Crezi ca yoginii sunt incantati? :D

Florin Puscas spunea...

Sper ca nu. Eu oricum nu sunt de acord cu asemenea practici. Mi se par fie inutile fie periculoase prin misticismul lor si creearea de "religie". Plus ca in calitate de crestin nu pot sa fiu de acord cu yoghinii. :-)

Viorica spunea...

Bun, inteleg ca nu esti de acord, dar sper ca macar ii tolerezi. Fiecare cu credinta si sistemul lui de valori.
PS nu sunt yoghina :))