luni, 23 noiembrie 2009

Unde sunt iluzele mele

Cantecelele de studentie sunt, dupa cum se stie, umoristice. Din unele imi mai amintesc cateva cuvinte: Yupaidia, yupaida; Moncher vazui o brishca, etc. Din altele chiar un refren, cum ar fi:

Unde sunt iluzele mele
Care le-am avut
Le iubeam atata pe ele
Si-acum le-am pierdut!

Refrenul asta l-au cantat pedeleii dupa prima motiune aprobata in parlament si dupa respingerea guvernului Croitoru, si o sa-l cante si dupa turul II, se pare.

Pt ca miza Referendumului fiind realegerea din primul tur cu 85% a celui care a propus aruncarea pe garla a unui porcoi de bani ca sa demonstreze "monstruasei coalitii" ca poporul nu o vrea rezultatul cam seamana cu niste iluze pierdute.

Zicea actualul presedinte ca poporul a votat dreapta. Gresit, doooomnule, poporul a votat la prezidentiale majoritatea parlamentara constituita inainte de alegeri, indiferent ce nume de rusine i-ati dat d-voastra.

Despre iluzele celui care se pare ca s-a calificat in turul doi nu pot spune decat ca n-am putut sa-i ascult discursul de victorie pt ca m-a framantat tot timpul o problema: ce fel de sapca avea bunicuta, ca nu semana deloc cu cea de pensionar? Sau o fi tot de pensionar, dar unul mai cu mot, aflat de fapt la al n-lea mandat prezidential, e drept ca mai din culise.

Crinutu zambea, dar nu era zambetul lui. E drept ca au iesit tinerii la vot mai spre seara, dar s-au trezit cam tarziu. In turul doi mai mult ca sigur o sa votam "In puii mei" pt niste "comunisti imputiti", ca sa citez refrenul din parodia la "Noi in anul 2000" difuzata sambata seara, indiferent daca se intituleaza de stanga sau de dreapta, ca toti purced din acelasi tatuc, acum altfel frezat si coafat, fostul FSN al anilor 90.

Grea dilema: il votam pe dracu sau pe ta-su?

2 comentarii:

Mirona spunea...

Eu am incercat la 3 sectii de votare speciale duminica...

Viorica spunea...

Scuze pt "au iesit cam tarziu" dar asa zicea CA.
Banuiesc ca nu ai apucat sa votezi. Au fost puse cu schepsis sectiile alea speciale si organizate special in asa fel incat tinerii aflati in Bucuresti dar fara domiciliu stabil aici sa nu poata vota.
Mai ales tinand cont ca in comune erau muuuuulte sectii speciale. De-aia trebuia sa fie Blaga cu organizarea.

Si cand aud acum :"am votat cu Crin dar data viitoare meg cu Basescu mi se face rau. Pe ce lume traiesc oamenii astia? Cred ca eu, care am vazut cu ochii mei cum curgea sangele din capul cuiva lovit cu bata de un miner sunt amnezica sau tampita? De ce n-au incredere in simtul meu (si al altora ca mine) politic?
Cica Basescu e raul mai mic. C-o sa-si muste ei pumnii treaca mearga,dar sa mi-i musc eu din cauza lor parca e prea mult.

Na, ca m-am enervat, si tu n-ai nici o vina.