luni, 23 noiembrie 2009

Referendum Concluzii subiective

Personal, desi cred ca ar mai trebui redus din nr de parlamentari (ramane de vazut cam cat ar fi nr optim) nu am votat la referendum.

Dar multi concetateni au decis altfel. Nu stiu cat de obiectiv a fost acest vot, dar eu, coroborand cele doua rezultate, referendum si prezidentiale, am niste explicatii subiective si probabil profund gresite.

Da, e adevarat, poporul are un dinte contra parlamentarilor. A celor din PDL. Care sunt doriti doar de proprii sustinatori, dar prestatia lor e contestata de toti ceilalti alegatori.

Pt ca multi romani stau in case sau apartamente cu suprafata locativa redusa inteleg f bine cat de incomod e sa inghesui o multime de locatari in aceeasi camera, cred ca asa se explica faptul ca nr de voturi pt parlament unicameral e mai redus decat cel pt reducerea nr de parlamentari.

Mai jos am sa citez din mine insami, dintr-un comentariu ca raspuns unei sustinatoare a lui Crin Antonescu, atat de dezamagita de rezultatul acestui tur incat a decis ca nu va mai participa la turul doi:


Acum aproape 20 de ani as fi fost disperata. Imagineaza-ti ce am simtit cand a iesit Iliescu cu 85%, macar acum Geoana, daca iese, trebuie sa faca echilibristica pe sarma ca sa guverneze, pt ca o noua alianta PDL-ceva e out of question.

Dar daca noi, cei care am votat cu speranta, stam acasa masinariile de partid sunt in stare sa manevreze in asa fel incat sa mai auzim inca 5 ani de "partidul cu cele mai multe mandate"

Experienta m-a invatat sa privesc partea pozitiva a lucrurilor: macar acum avem sansa sa nu depindem numai de un singur partid.

Chiar daca, vorba lui Eminescu, o sa vedem "misheii la izbanda facand punte" nu cred ca e cazul sa ramanem la toate rece.>

Si azi am aflat doua vesti, scrise cu litere capitale pe ecranul Realitatea TV:

ANTONESCU NU IL SUSTINE PE BASESCU

GEOANA IL ACCEPTA PE JOHANNIS

Restul e tacere!

2 comentarii:

Ela Roseni spunea...

Nu am spus ca nu voi merge la vot, am spus ca imi voi anula votul, adica voi mazgali buletinele...:)Si da, am votat la fel ca tine la referendum.

Viorica spunea...

E bine si asa. Si scuza-ma ca am luat afirmatia ta "nu voi mai vota niciodată cu mânuţele mele vreo faţă a comunismului" drept intentia de a absenta.

Ai dreptate cu fetzele astea, asta am scris si eu in articolul anterior, nu stiu daca s-a inteles.

Tare-mi place ilustratia muzicala a blogului tau!