marți, 24 noiembrie 2009

Omul fara nume

Pt ca unul din candidati a interzis sa i se mai foloseasca numele dar a declarat ca are ca aliat poporul (bine ca a dres-o azi, ca ieri il avea numai pe roman ca aliat, eu, ca romanca, eram exclusa) o sa-i adresez niste intrebari in calitatea mea de aliata:

Cum veti guverna tara, domnule candidat anonim? Veti face un referendum pt numirea premierului si altul pt numirea guvernului? Cate un referendum pt fiecare ministru? Cam la ce interval ne veti chema la referendumuri?

Dar cu legile cum veti proceda? Vor fi adoptate tot prin referendum dupa ce guvernul validat prin referendum va intra in paine si va incepe sa conceapa legile ce va (ne) sunt necesare?

Iar pt cei care pretind ca au votat cu Crin Antonescu dar acum sunt convinsi ca raul cel mai mic e omul fara nume o sa-i intreb: cati oameni plini de sange ati vazut cu ochii vostri in timpul Mineriadei? Daca veti citi articolele din acest blog despre Piata Universitatii veti afla cati am vazut EU, si ca n-am uitat si poate nici nu iert, inca, nimic..

Si totusi cred ca, pt binele democratiei, omul fara nume nu mai are dreptul sa acceada la putere. Sa nu credeti ca m-am sclerozat, ca am vreun interes ascuns (neam de neamul meu nu are acces la vreo parghie a puterii), ca sufar de amnezie sau de tampenie acuta.

Am spus mereu: puterea ameteste si cel (cei) aflat(i) la fraiele ei isi inchipuie ca e (sunt) stapan(i) absolut(i) pe tara. E nevoie sa se mai schimbe, fie si intre ei, ca sa nu si-o ia prea tare in cap, sa stie ca nu sunt lipiti de scaune si ca noi, poporul cu care se aliaza, in lipsa de altcineva, omul fara nume (parca as fi ValeriuStan :) )) le putem da un vot de blam.

Ah, si mai am eu o neimplinire: ma strofoc aici sa lamuresc lumea ce cred eu ca e mai bine pt tara si majoritatea covarsitoare a vizitatorilor mei e interesata de "Furtuna la palat", furtuna din propria tara lasand-o rece. Poate nu au drept de vot...

4 comentarii:

Ela Roseni spunea...

lasandu-l fara nume chiar ca l-ai pocnit! :)

Viorica spunea...

N-am nici un merit.El a zis-o "sa nu mi se mai pronunte numele"

Ela Roseni spunea...

Oare daca nu-l mai pomenim, dispare?:)

Viorica spunea...

Ce bine-ar fi sa fie asa de simplu :))
O sa stau cu inima stransa, pt ca e multa prostie in tara asta...
Urania, aka astroloaga Simona Varzaru (dela b1 :))a facut de cativa ani incoace, in jurul anului nou, previziuni care m-au uimit prin acuratete. A prevazut o schimbare importanta in toamna, dar si ca economia nu se va redresa nici in 2010, ca nu vor astrele (adica e o configuratia naibii care nu se va schimba, ceva cu planetele grele, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun).