vineri, 18 septembrie 2009

Sunt trista-n noaptea asta

O stire primita pe email m-a intristat.

Folkistul Eugen Avram organizează luni, 21 septembrie, cea de-a saptea editie a întrunirilor comemorative dedicate lui Valeriu Sterian.

Folkistul le propune celor interesati să vină luni, la orele 12.00, în fata cimitirului Bellu, de unde grupul se va deplasa la mormântul lui Valeriu Sterian, pentru a aprinde lumânări. "Este bine să aibă la ei mai multe lumânări, pentru că Vali are, din păcate, mai mulţi vecini celebri: Anda Călugăreanu, Ioan Luchian Mihalea, Laura Stoica, Adrian Pintea, Florian Pittiş, mai nou Tatiana Stepa etc. Vom trece, evident, pe la toţi", precizează organizatorul, Eugen Avram.

Ziua în care Valeriu Sterian ar fi împlinit vârsta de 57 de ani, 21 septembrie 2009, marchează si momentul când folkistii si toti cei care l-au îndrăgit pe artist se pot întâlni, începând cu orele 19.00, în Big Mamou, din Bucuresti, Splaiul Independentei 2B, unde se va sustine un miniconcert în memoria lui Vali Sterian, în cadrul căruia folkistii vor cânta melodii atât din repertoriul regretatului artist, cât si din cele proprii. Intrarea este liberă, precizează organizatorul evenimentului comemorativ.

Cei interesati să participe si să contribuie la organizarea evenimentului sunt invitati să-l contacteze pe organizator. "Ne străduim să condimentăm evenimentul cu surprize cât mai frumoase, scop în care ar fi util ajutorul suav al unor prieteni generoşi. Despre aceste surprize putem vorbi la telefon sau prin e-mail (0723.397.391, sau extonsm@gmail.com sau extonsm@yahoo.com
), dacă veţi dori să sprijiniţi materializarea lor. Ar fi bine să o facem în timp util, pentru a permite implicarea unor materiale imprimate şi/sau video", a adăugat folkistul Eugen Avram.

Stiu ca i se pot reprosa multe acestui cantaret trecut in nefiinta cu pacatul a doua vieti spulberate din vina lui (dar atat de multi soferi au azi pe constiinta nenumarate accidente, incat ma mir ca nu se deschide pamantul sa-i inghita) dar cantecele lui le-am auzit de multe ori cantate prin statii de metrou de tineri, in special cantecul cu haiducii.

Amintire cu haiduci

In codru verde nu se mai pierde
Nu se mai vede urma de cal
Pe la izvoare nu mai apare
Umbra calare a vreunui haiduc
Unde s-au dus, cand au apus
Anii de sus ai gloriei lor
Unde-s pistoalele unde-s pumnalele
Caii si flintele haiducilor

La drumul mare nu mai apare
Sa mai omoare cate-un ciocoi
Sa-i ia toti banii pentru taranii
Pentru sarmanii plini de nevoi
Unde s-au dus, cand au apus
Anii de sus ai gloriei lor
Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele
Caii si flintele haiducilor

Imi amintesc de o lansare de album la care Vali ne promitea ca va publica intr-un volum versurile cantecelor lui. Nu s-a tinut de cuvant sau poate doar n-a mai apucat sa o faca. Acum caut pe internet versurile unui anume cantec, trist, care mi-a ramas la inima. L-am gasit cu greu.

Anxietate

1.Lasă-ţi ochiul să privească în voie
Tot ce mâine ai putea să nu mai vezi
Şi ascultă ecoul durerii
Coborât peste noi cu prea multe dovezi.

R: Caută azi să te bucuri pentru toate
Pentru că mâine s-ar putea să nu mai fii.
Poate mâine ai să fii în libertate
În libertate dar plecat dintre cei vii.

2.Şi încearcă să mai crezi şi în bine
Şi încearcă să mai crezi în bunul Dumnezeu
Poate El să nu uite de tine
Şi o clipă să-i pese de sufletul tău.

3.Şi încearcă dacă vrei să nu mai plângi
Pentru teama ascunsă în noi toţi
Bucuria din suflet să n-o alungi
Mai încearcă să trăieşti atât cât mai poţi.

Pt ca iarna nu-i departe si videoclipul are ca ilustratie versurile lui VS va propun sa ascultati piesa Anotimpuri.

4 comentarii:

Viorica spunea...

Am incercat sa vad pozele acelea dar nu stiu din ce motiv n-am reusit. O sa mai incerc.

Viorica spunea...

Orice anonim e rugat sa-si scrie numele la sfarsitul comentariului.

Anonim spunea...

eu am reusit sa vad pozele. Ce face the silver church este o idee foarte buna. Ma deranjeaza atribuirea unui singur atribut acestui mare artist ) cel de homoexual_ dapa atatea succese oare e singurul lucru pentru care va ramane in istorie?
Probabil ca nu te-ai inscris pe site. ca sa poti vedea sau comenta pozele.
nicole

Viorica spunea...

Ai dreptate, n-ar trebui ca viata privata sa devina atat de importanta pt unii incat sa stearga cu buretele munca artistica lui de-o viata. In definitiv atatia artisti si scriitori au fost homosexuali, insusi Shakespeare a fost banuit ca ar avea asemenea inclinatii dar ramane cel mai mare dramaturg din toate veacurile.
Nu m-am inscris pe site, asa e, pe urma m-am luat cu altele si am uitat.
Nu mai promit nimic.
Eu n-am prea fost la Preoteasa la spectacole, mai mult in aula Universitatii. Daca te uiti la profilul meu vezi ca sunt o cu totul alta generatie decat Luchian Mihalea.
Si vad ca am uitat sa-ti spun bine ai venit. Ai vizitat si alte pagini pe aici?