vineri, 22 mai 2009

Tzatziki

Acum ca ne-au napadit caldurile am hotarat sa aplic in mod creativ ce am invatat de la TV si de la Allrecipes asa ca m-am dus la Cora si am cumparat o cutie de iaurt Cedra de oaie si bivolita. Fac destulde rar operatia asta pt are un mare continut de grasime (7%) dar e f gustos si ceva mai apropiat de iaurtul natural de oaie preparat pe vremuri de ciobani si vandut la putina celor care il comandau, Tatitzu fiind printre ei.

Am scurs zerul printr-o panza curata (zerul nu l-am aruncat ci l-am baut, pt ca are calciu), am taiat ff marunt (in reteta scrie ca se rad dar n-am vrut sa risc sa-mi rad iar degetele) cativa castraveti curatati de coaja (aproape un kg) pe care i-am scurs de zeama (pe care am aruncat-o, pt ca are in compozitie compusi daunatori de sulf, cei care stau bine cu tensiunea pun sare, nu si eu) si i-am amestecat cu iaurtul. Am stors si zeama unei lamai, am pus cam doua linguri de ulei extra virgin de masline (grecesc) si mult marar si am lasat castronul la frigider un timp ca sa se amestece aromele. L-am servit cum scrie la retete, cu piept de curcan la gratar (ma rog, acolo scrie friptura si atat) aromat cu piper si usturoi de la Fucs (mai are si alte ingrediente) si boia dulce de ardei.

2 comentarii:

diana spunea...

nu stiam ca zeama de castraveti nu e buna, erau murati ?

Viorica spunea...

Desi la TV spunea ca se pot folosi si castraveti murati in literatura scrie ca se folosesc numai castraveti proaspeti. Da, zeama de castraveti proaspeti e indigesta din cauza compusilor de sulf.