joi, 14 mai 2009

Test: extravertit sau intravertit?

Printre cartile dragi inimii mele se afla una aparuta in 1978 la Editura Didactica si pedagogica: "Noi si Eu" de Vladimir Levi. Am crezut o vreme ca am pierdut-o dar, cum se intampla adesea, cautand altceva am descoperit-o acolo unde uitasem ca am pus-o.
Astazi o sa copiez un test din ea. In paranteza voi pune comentariile mele urmate de np=nota personala.

Sunteti extravertit daca:

1. Puteti,in aceeasi zi, sa vedeti doua filme, sa mergeti la concert, sa inghititi, pe drum, un roman politist,sa asistati la o petrecere improvizata, sa fixati patru intalniri si sa va duceti la doua din ele (sa nu credeti ca e imposibil, mie mi s-a intamplat aproape tot ce scrie aici-np)
2. Aveti f multi prieteni, al caror numar creste mereu (si pe atunci nu existau devirtualizari!-np)
3. Aveti nevoie de un permanent aflux de stimuli exteriori; nu va simtiti in largul vostru cand radioul sau televizorul (as adauga si calculatorul-np) sunt scoase din priza si sunteti cu totul nefericit daca nu va functioneaza telefonul (mai ales dupa cutremur :D -np)
4. Va amintiti usor fizionomiile, biografiile, ocupatiile si mai greu teoriile,formulele, cuvintele straine
5. Nu va place sa mancati singur si, cu atat mai putin, sa beti singur
6. Va place sa povestiti anecdote, istorioare, evenimente, mimand toate personajele; stiti f bine sa imitati anumite persoane
7. Va place sa luati cuvantul in public si sa rostiti bucuros toasturi
8. Va place sa fotografiati, sa turnati filme, sa copiati benzi magnetice, etc (aici as pune si ppsurile pt prieteni-np)
9. Stiti de unde sa va procurati obiectele dorite si cat costa
10. Va orientati usor in imprejurari neobisnuite
11 Nu va place sa ramaneti prea mult in casa, plecati cu placere in delegatie
12 Sunteti gata sa barfiti, dar nu din rautate, ci fiindca gasiti ca e interesant (cacofonia nu-mi apartine, dar nici nu-mi place sa barfesc, poate sunt egocentrica, nu introvertita-np)
13. Vedeti si aprobati tot ce este mai bun; actionati dupa imprejurari
14. Aveti intotdeauna nenumarate planuri si idei; pe unele le realizati, altele raman in stare de proiect: de ce n-ati incepe sa colectionati ceva?
15. Nu-i intelegeti pe oamenii care isi analizeaza senzatiile si tremura pt sanatatea lor (daca as fi tremurat pt sanatatea mea probabil nu mai ajungeam sa scriu pe blog si pe nimic altceva-np)
16. Va intereseaza impresia pe care o produceti asupra anturajului si, in linii mari, ea va convine (chiar daca nu am dreptate-np)

Sunteti introvertit daca:

1. E de ajuns un eveniment lipsit de importanta pt ca judecata dv sa se declanseze oarecum spontan si sa ajunga la lucrurile cele mai importante
2. Va cufundati adesea in amintiri; memoria dv se deapana ca un ghem si nu poate fi oprita usor ("Ce verde era valea mea"-np)
3. Un spectacol sau un concert bun va satisfac pt o luna intreaga
4. Un bun prieten vi-l pastrati toata viata; nu legati usor alte prietenii
5. Retineti mai usor sensurile generale decat detaliile.
6. Cu cat sunt mai putine vesti si evenimente, cu atat mai bine, aveti atunci ragazul sa va reculegeti (mai ales vestile de la ora 5 de la ProTV-np)
7. Detestati tranzistoarele
8. Preferati sa aveti numai putine lucruri (in epoca noastra consumista?, haida, de!-np), cu conditia ca ele, ca sa zicem asa, sa se armonizeze cu personalitatea d-voastra
9. Nu va simtiti cu adevarat bine decat singur; nu sunteti lacom, dar preferati sa luati masa absolut singuri
10 Va simtiti mai bine in mijlocul unui mare numar de oameni pe care ii cunoasteti putin sau deloc, decat intr-un grup mic, unde ar trebui sa stabiliti contacte mai apropiate
11. Va vine greu sa va obisnuiti cu imprejurarile noi (ramaneti incremeniti in proiect-np)
12. Ramaneti, orice s-ar intampla, fidel principiilor dv (traseistii politici sunt, deci, cei mai extravertiti pamanteni-np)
13. Sanatatea dv va preocupa; aveti desori vagi senzatii neplacute. Ele va indispun, va ganditi mult la ele, cautati cauzele lor, dar fara a reusi sa va linistiti (iar stresul va agreaveaza starea, as adauga eu-np)
14. Puteti consacra mult timp solutiei unei probleme si cautati sa o aprofundati
15. Gasiti un dublu sens acolo unde altii nu gasesc decat unul (teoria conspiratiei, zeitgeist-np); pe de alta parte, ceea ce altora li se pare a avea un dublu sens, pt dv nu are niciunul
16. Vi se spune uneori ca nu vedeti lumea asa cum este, ca sunteti departe de evenimentele acestei lumi (ex, cand publicam "Jurnalul de calatorie" din Cork-np), dar d-voastra personal nu aveti aceasta impresie.

Adaugand punctele corespunzatoare se pot stabili usor proportiile respective de extavertire si introvertire; daca nr indicilor.......este aproximativ egal inseamna ca sunteti un ambivertit, ceeace se intampla cu majoritatea oamenilor.

6 comentarii:

diana spunea...

ma regasesc perfect doar la punctul 7 cu tranzistoarele, le-am detestat un an de zile in facultate la cursul de DCE :)

Viorica spunea...

Si in rest nimica nimicutza?Poate imi amintesti bancul,ca am retinut doar poanta si ca era cu o fetita.

diana spunea...

ha? ce banc? eu ziceam chiar de cursul de DCE Dispozitive si Circuite Integrate. imi aduc aminte (vag) de cursuri cu table intregi de scheme gen etaje de amplificare cu tranzistori in conexiune emitor comun, sau asa ceva. traume din tinerete...

Viorica spunea...

Eu am inteles despre ce vorbeai tu. Pe mine ma obbsedeaza de multa vreme faptul ca-mi amintesc poanta, dar nu si bancul. Cred ca l-am auzit de la surioara ta, nu de la tine.

val mănescu spunea...

Mi-e clar că-s într-un hal de extrovertit că nici gînd să mă mai uit şi prin mine. Cine ştie ce draci aş descoperi:)

Viorica spunea...

Daca n-am fi niste extravertiti cu d-aia cu coarne in noi ce fel de bloggeri am mai fi?