marți, 5 mai 2009

Atentie la bancnote: pericol de gripa!

As fi vrut eu sa pun eticheta umor la acest articol dar, din nefericire, nu e cazul.

Dupa cum rezulta de aici s-au facut studii serioase (unde altundeva decat in tara Cantoanelor se puteau face studii despre bani si rolul lor in raspandirea bolilor?) care demonstreaza ca daca cuiva bolnav ii curg mucii(sau doar stranuta) pe banii pe care urmeaza sa punem noi mana gata, ne-am procopsit cu gripa, poate chiar porcina. Mai mult, virusul poate sa persiste pe bancnote chiar si 17 zile in caz de H3N2 si pana la 10 zile pe un verisor al gripei porcine, o alta forma de H1N1.

In articol e vorba de verzisori, dar cred ca nici leutii nostri nu sunt mai imuni la secretiile nazale. Si pericolul nu se opreste aici: cica si Stafilococcus aureus (cel care produce neplacutele "bube dulci") sau Klebsiella pneumoniae (da un soi de pneumonie care poate fi letala) s-ar gasi pe 94% din bancnote. Cica solutia ar fi cardul. Sau poate cipul atat de incriminat de BOR, ala satanicul, as adauga eu. Sau si mai bine ca in comentariul asta:

I don’t have any money–problem solved.

2 comentarii:

LiaLia spunea...

Bine că mi-ai găsit un motiv care să mă mulţumească de faptul că am card :D Oricum, la cât de brutal vâr eu banii prin buzunare, de zici că n-am pic de respect pentru ei, se şterg toate păcatele :)

Viorica spunea...

Bine ca ai ce vari :)